Eufy BodySense Smart Scale review


In één oogopslag

Beoordeling van de expert

Onze uitspraak

Een betaalbare slimme weegschaal die kan helpen bij het bijhouden van gewicht, BMI, lichaamsvetpercentage, spiermassa en meer. Hij mist een aantal luxe functies van zijn duurdere rivalen, maar voor de prijs is het moeilijk om de Eufy BodySense Smart Scale te bekritiseren.

We zijn allemaal bekend met traditionele digitale weegschalen die het lichaamsgewicht in verschillende eenheden kunnen weergeven, maar wat als je meer over je lichaam wilt weten? Door de BodySense Smart Scale van Eufy via Bluetooth aan een app te koppelen, kunt u uw BMI, lichaamsvetpercentage en lichaamsmassa bijhouden en krijgt u informatie over uw botmassa en meer. We hebben de proef op de som genomen om te zien hoe hij zich verhoudt tot andere
weegschalen die we hebben beoordeeld.

Prijs en beschikbaarheid

Een van de meest aantrekkelijke dingen aan de Eufy BodySense weegschaal is dat hij zeer redelijk geprijsd is. Met een prijs van € 39,99/$ 44,99 is het een van de goedkoopste weegschalen die we hebben gezien en aanzienlijk in vergelijking met
Fitbit’s Aria 2 en de
Withings Body Cardio. Dat betekent wel wat compromissen, zoals we hieronder schetsen, maar de functieset die hier wordt aangeboden zal voor velen genoeg zijn en is veel budgetvriendelijker.

Het is beschikbaar om
te koop bij zowel Amazon als
Eufy’s eigen online winkel. Als u graag iets meer uitgeeft, hebben we ook het topmodel van Eufy beoordeeld, de
Smart Scale P1.

Ontwerp

De BodySense van Eufy heeft een stijlvol glazen ontwerp, verkrijgbaar in zwart of wit. Aan de voorkant bevindt zich een groot, gemakkelijk af te lezen LED-scherm dat niet wordt geblokkeerd wanneer u op de weegschaal staat om te wegen.

Op het scherm ziet u uw gewicht in de eenheid die u hebt gekozen, maar voor meer details zult u de app moeten raadplegen. Als u meer informatie direct op het display van de weegschaal wilt zien, is een duurdere slimme weegschaal zoals de Withings Body Cardio misschien beter voor u, maar dan betaalt u wel meer dan het dubbele van de Eufy BodySense. Lees meer in onze
Withings Body Cardio review.

Eufy’s BodySense is niet te groot, dus hij kan gemakkelijk worden opgeborgen in een badkamerkastje of op een plank. U kunt de BodySense het beste op een harde, vlakke ondergrond gebruiken in plaats van op tapijt voor de meest nauwkeurige metingen, wat behoorlijk frustrerend kan zijn als u hem ergens anders wilt gebruiken dan in uw betegelde badkamer.

Sommige andere weegschalen die we hebben beoordeeld (zoals de
QardioBase 2) zijn speciaal ontworpen om zelfs op zachtere oppervlakken te kunnen werken, maar daar hangt wel een hogere prijskaartje aan.

Hij werkt op vier AAA-batterijen, wat minder ideaal is dan de oplaadbare opties die worden aangeboden door sommige concurrerende weegschalen, waaronder Withings Body Cardio en
QardioBase.

Kenmerken

De Eufy BodySense is eenvoudig in te stellen en te gebruiken. Eenmaal gedownload, biedt de EufyLife app duidelijke snelstartinstructies die je door de set-up en het eerste gebruik leiden, en we vonden dat het onmiddellijk via Bluetooth met de weegschaal koppelde zonder problemen op zowel Android- als iOS-apparaten.

Naast het kunnen meten van je gewicht, kan het je ook je BMI, lichaamsvetpercentage, vocht, spiermassa percentage, botmassa, BMR, visceraal vet, magere lichaamsmassa, lichaamsvet massa en spiermassa vertellen. Het zal u vertellen of elk van deze hoog, normaal of laag is.

Dat is veel meer detail dan een gewone weegschaal, maar voor een zeer redelijke prijs. Als u bepaalde aspecten van uw training of gewicht specifieker wilt aanpakken, kan dit ideaal zijn. Misschien wil je je spiermassa vergroten en je vetpercentage verlagen – met een gewone weegschaal zou het moeilijk zijn om te bepalen of je deze doelen bereikt.

Huishoudens kunnen tot 20 accounts koppelen aan de weegschaal, wat veel meer is dan de vijf tot acht die sommige van de grote en duurdere slimme weegschalen bieden, en zeker meer dan nodig.

U kunt ervoor kiezen om gezinsleden in één app toe te voegen, en eenvoudig tussen hen te vegen voordat de overeenkomstige persoon op de weegschaal gaat staan, of u kunt afzonderlijke accounts instellen als u de dingen liever privé houdt.

De beste manier om de weegschaal te gebruiken wanneer deze is gekoppeld met meerdere accounts is om ervoor te zorgen dat de juiste app is geopend wanneer je erop gaat staan, maar als er slechts één persoon is die de weegschaal gebruikt, kun je de app gesloten laten en zal het de resultaten synchroniseren via Bluetooth de volgende keer dat het in staat is om.

Met de app kan elk gezinslid zijn eigen gewichtsdoelen toevoegen, maar er is geen optie om een doel voor lichaamsvet of spiermassa toe te voegen – in plaats daarvan zul je je voortgang daar moeten bijhouden met behulp van het Trends-gedeelte van de app, dat dagelijkse grafieken en diagrammen toont voor gewicht, BMI, lichaamsvet en spiermassa.

De Eufy BodySense mist de beloningen en gezondheidsmijlpalen die worden aangeboden door rivalen zoals de Withings Body Cardio, wat jammer is voor degenen die genieten van gamifying de ervaring.

Je zult merken dat je de weegschaal kunt verbinden met Apple Health en Google Fit, handig als je naast de weegschaal ook activity trackers gebruikt als onderdeel van je gezondheids- en fitnessregime.

Het is niet zo naadloos als het zou zijn als je Fitbit’s eigen weegschaal zou gebruiken met een Fitbit, of Withings weegschalen met een Withings activity tracker, maar opnieuw kijk je naar veel duurdere weegschalen voor die luxe. Sommige rivalen bieden ook compatibiliteit met veel meer gezondheidsapps, waaronder MyFitnessPal en Samsung Health, maar die van Eufy is beperkt tot alleen de drie die we hebben genoemd.

Andere luxe die deze weegschalen missen zijn haptische feedback, geen wifi-connectiviteit en geen zwangerschapsmodus, die allemaal worden aangeboden door de QardioBase 2.

Verdict

Voor deze prijs is het moeilijk om fouten te vinden in de Eufy BodySense Smart Scale. De weegschaal biedt tal van functies waarmee u uw gewichtsdoelen op een meer verfijnd niveau kunt nastreven dan met gewone weegschalen, en de mogelijkheid om hem te koppelen aan verschillende fitnesstracking-apps maakt het nog gemakkelijker voor hardlopers, fietsers en sportschoolgangers.

Recent Content