Eufy RoboVac G10 Hybride test


In een oogopslag

Beoordeling van de expert

Onze uitspraak

De RoboVac G10 Hybrid is een stofzuiger die zowel veegt als dweilt op harde vloeren, maar is het meest geschikt voor lichte, dagelijkse schoonmaak. Hoewel de G10 slimme connectiviteitsfuncties biedt die werken met Amazon Alexa of Google Assistant, was het in mijn ervaring moeilijk te configureren.
Als je een stofzuiger wilt die het allemaal doet, kun je beter iets meer betalen voor een betere stofzuiger.

Eufy, een merk dat bekend staat om uitstekende robotstofzuigers zoals de RoboVac 30C, biedt een robotstofzuiger die zowel veegt als harde vloeren dweilt in de RoboVac G10 Hybrid. Hij is Wi-Fi-geschikt en compatibel met Amazon Alexa of Google Assistant via de EufyHome-app (voor
Android en
iOS). Na wekenlang de G10 te hebben gebruikt, zie je hier het vuil in onze volledige review.

Ontwerp en bouw

Eufy RoboVac G10 Hybride

De G10 Hybrid ziet er gelikt uit. De afwerking van glanzend, zwart gehard glas houdt hem krasvrij, wat vooral handig is als je huisdieren hebt. Hoewel de G10 met 2,5 kg niet ongelooflijk licht is, heeft hij wel een laag profiel van 7,2 cm, waardoor hij onder banken, bedden en andere moeilijk schoon te maken plaatsen kan worden geschoven.

De lage hoogte beperkt echter de grootte van het stofreservoir (tot 0,5L), dat in de basis van de G10 past. Ik heb het reservoir na elke twee tot drie keer gebruik geleegd. Helaas geeft de EufyHome app (meer hierover hieronder) die de G10 bedient geen status update over de volheid van de tank, dus je zult dit handmatig moeten controleren. Dit is de norm, let wel.

Voor het dweilen is er een apart waterreservoirhulpstuk dat onder de stoftank past. De dweiltank heeft een afneembare handdoek die op zijn plaats wordt geklikt (dit is wat de vloeren dweilt). U kunt hem gemakkelijk in de wasmachine stoppen wanneer dat nodig is.

Eufy raadt echter categorisch af om de dweilfunctie zonder toezicht te gebruiken, wat teleurstellend kan zijn voor mensen die overdag willen dweilen. Ik heb het advies niet in twijfel getrokken, dus ik kan niet zeggen wat de gevolgen zouden zijn (wie weet wat je zou aantreffen als je thuiskomt – een lekkage? Een gremlin?).

Eufy RoboVac G10 Hybride

Reinigingsprestaties

Oké, de belangrijkste vraag: hoe goed reinigt het?

Het eerlijke antwoord: niet slecht. Dat zou iedereen die bijna £300 voor dit apparaat uitgeeft kunnen verbazen, maar waar je voor betaalt is het voordeel van automatische lichtreiniging zo vaak als je wilt. Het valt niet te ontkennen dat dit de tijd vermindert die u anders aan handmatig stofzuigen zou besteden.

De G10 biedt twee zuigsterktes, Standaard en Max. Ik gaf de voorkeur aan Max voor een grondiger reiniging, maar dat maakt hem wel luider.

Vloeren zijn de kracht van de G10 – en dit is de sleutel – hij is alleen bedoeld voor harde vloeren, hoewel Eufy niet helemaal uitlegt waarom. De site zegt “we hebben deze RoboVac ontworpen om zich te specialiseren in het reinigen van alleen harde vloeren” zonder veel reden. Okay. Dat gezegd hebbende, de G10 zuigt gemakkelijk stof en vuil op. De twee draaiende borstels aan de voorkant scheppen deeltjes op en duwen ze naar het zuigpunt. Ik heb de G10 los in onze keuken laten staan en hij zoog de meeste losse kruimels en stukjes zonder moeite op.

Het is gemakkelijk om de G10 vertederend te vinden (in mijn flat noemen we hem Eufy, een afkorting van Euphendron, natuurlijk). Hij huppelt rond met het enthousiasme van een klein kind, botst tegen muren, raakt verstrikt in kabels en heeft dan hulp nodig om zichzelf te ontwarren. De G10 wordt geleverd met kabelbinders, maar als je zoals ik bent, zul je de kabels waarschijnlijk gewoon buiten bereik duwen wanneer je het apparaat gebruikt. Niet iedereen heeft de tijd om elke dag in huis kabels te knopen en los te maken, maar het helpt waarschijnlijk wel als je het kunt.

Wat dweilen betreft, zal het lichte vlekken en kleine natte morsen schoonmaken, maar je zult de G10 de tijd moeten geven om te zwerven en uiteindelijk de rommel te bereiken. Er is een handmatige bediening via de app, maar het is een beetje een gedoe om die te gebruiken. Aangezien het apparaat rond is (zoals de meeste), heeft de G10 het ook moeilijk in hoeken. Ook dit maakt de G10 beter geschikt voor de dagelijkse, lichte schoonmaak.

Eufy RoboVac G10 Hybride

Ja, de G10 is alleen voor harde vloeren, maar de meeste huizen, zoals de flat waar ik woon, hebben vloerkleden en/of tapijten. De G10 is niet slim genoeg om een tapijt te detecteren en te vermijden, dus zal hij er toch overheen zuigen. Je zult gewoon geen bevredigend resultaat krijgen.

G10 Go Home

Soms kondigt de G10 aan dat hij klaar is met schoonmaken en terugkeert naar zijn basisstation – alleen raakt hij onderweg de weg kwijt of heeft hij moeite met de bevestiging. Ik moest hem helpen als een plichtsgetrouwe maar tuterende ouder. Eufy raadt aan de ruimte rond het basisstation vrij te houden, wat hielp, maar mijn G10 had nog steeds tijd nodig om zijn huis te vinden.

De G10 wordt soms afgeleid, vaak slentert hij naar de volgende kamer, gedesoriënteerd door het stoten tegen een stoelpoot. Mijn advies is hem in een kamer te laten en de deur dicht te doen, zodat hij het gebied goed bestrijkt. De G10 kan echter wel vallen waarnemen en heeft in mijn flat nog nooit de trap gemist.

Connectiviteit & batterijduur

Om de G10 te gebruiken moet je de EufyHome app installeren. Het was gemakkelijk om het apparaat toe te voegen en andere leden aan het huishouden toe te voegen. Tijdens het schoonmaken waren er echter een paar keer dat de stofzuiger offline ging op de app, ondanks dat hij was opgeladen en aan stond. Elke keer dat dit gebeurde, moest ik het apparaat uit- en weer aanzetten.

De G10 heeft een uitstekende batterijlevensduur die je op de app kunt zien. Het is nog nooit gestopt halverwege een schoonmaakbeurt.

Met de EufyHome app kun je de schoonmaakintensiteit regelen, spotreiniging inschakelen, plannen en het apparaat lokaliseren als het onder een bank of bed is weggekropen. De app geeft ook de conditie van de verschillende onderdelen aan, zoals de borstels en de batterij, zodat je het apparaat kunt vervangen of opladen als dat nodig is.

De G10 wordt geleverd met vervangingen, wat handig is.

Eufy RoboVac G10 Hybride

De app koppelt de G10 aan Google Assistant of Amazon Alexa. Hoewel ik geen slimme luidspreker bezit, heb ik geprobeerd de G10 via EufyHome te koppelen aan Google Home op mijn telefoon en werd alleen heen en weer gepingd tussen de twee apps. Onnodig te zeggen dat ik de G10 nog steeds niet kan activeren met spraakbediening.

Deze slimme functie is echter niet nodig voor de meesten. Het duurt maar een seconde om de G10 op te starten vanaf je telefoon.

Prijs & Beschikbaarheid

De G10 is rechtstreeks bij Eufy verkrijgbaar in zowel de
UK en
VS voor 299,99 POND/$299,99 DOLLAR, wat het iets duurder maakt
iLife A7 die werkt op
zowel harde vloeren als tapijten, maar niet dweilt.

De G10 is ook verkrijgbaar op
Amazon voor dezelfde prijs (nu met een £40 korting voucher in het Verenigd Koninkrijk).

Bekijk ons overzicht van de beste robotstofzuigers.

Verdict

De G10 is goed voor licht dagelijks schoonmaak- en dweilwerk – hoewel Eufy adviseert om de dweilfunctie niet zonder toezicht te gebruiken. Met de planningsfuncties kun je hem loslaten als je weg bent, wat betekent dat je terug kunt komen in een opgeruimde flat. Je moet echter wel oppassen voor losse voorwerpen zoals kabels.

De G10 neemt zijn tijd om te zwerven, en kan soms een kamer verlaten voordat de volledige reiniging is voltooid, maar gebreken terzijde, zijn inspanningen zijn zeker om handmatig schoonmaken te verminderen. Het zal je gewone stofzuiger echter niet volledig vervangen.

Hoewel de G10 slimme connectiviteitsopties biedt, vond ik het lastig in te stellen. Je kunt de G10 beter direct vanuit de EufyHome app activeren.

Met 299 pond is het een forse prijs voor een robotstofzuiger die alleen harde vloeren reinigt. Je kunt misschien beter iets meer betalen voor een optie die zowel vloeren als tapijten reinigt.

Recent Content