Eufy Smart Scale P1 review

In een oogopslag

Beoordeling van de expert

Onze uitspraak

Er zijn een paar nadelen aan de P1 – geen Wi-Fi, geen opladen en geen tapijtondersteuning – maar dit zijn echt het soort premium accenten waar de meeste mensen zich geen zorgen over zullen maken.
Als u een eenvoudige slimme weegschaal wilt die de belangrijkste gegevens bijhoudt in een gebruiksvriendelijke app, die geschikt is voor uw hele gezin en synchroniseert met de Google- of Apple-apps, is er echt geen reden om meer uit te geven dan dit.

Slimme weegschalen worden steeds betaalbaarder, en op dit moment is er echt geen goede reden om een set badkamerweegschalen te kopen die niet aan je telefoon zijn gekoppeld of je lichaamsvetpercentage meten. Eufy is een van de bedrijven die het voortouw neemt om deze functies naar budgetmodellen te brengen, en biedt de belangrijkste functies van high-end slimme weegschalen tegen lagere prijzen – hoewel er enkele nadelen zijn.

Op het moment van schrijven bevindt de Smart Scale P1 zich aan de bovenkant van Eufy’s slimme weegschaal line-up, hoewel het nog steeds een zeer budgetvriendelijke optie is. Sterke app-ondersteuning en een reeks meettools zijn hier de grote trekpleisters, maar u mist wel Wi-Fi-ondersteuning en de optie om hem op tapijt te gebruiken.

Prijs en beschikbaarheid

De Smart Scale P1 kost slechts
£49.99/
$44,99 en is daarmee de duurste weegschaal van Eufy op dit moment – de anderen beginnen rond de £30/$30.

Toch is hij een stuk goedkoper dan de meeste andere
slimme weegschalen die we hebben bekeken, met de topopties van
Withings,
Qardio, en
Fitbit kosten allemaal meer dan £100/$100, ondanks het feit dat ze vergelijkbare metingen leveren – hoewel, zoals we zullen zien, er een aantal premium accenten zijn die je mist bij Eufy’s goedkopere aanbiedingen.

Veel metingen

Het eerste wat je moet weten over de P1 is dat hij zowat alles meet wat je maar wilt. Eufy gaat er prat op dat hij 14 verschillende metingen bijhoudt – tegenover 12 op de recent beoordeelde
BodySense – variërend van standaard dingen zoals gewicht en lichaamsvet percentage tot visceraal vet niveau en botmassa.

De twee nieuwe metingen die hier zijn toegevoegd zijn een schatting van de lichaamsleeftijd (het vleit mijn 28-jarige zelf door me te vertellen dat mijn lichaamsleeftijd 23 is) en eiwitniveaus. Het is de moeite waard om op te merken dat in werkelijkheid de meeste van deze verschillende metingen gegenereerd zullen worden uit een paar kernmetingen – vooral omdat dat ’14 metingen’-getal enorm opgeblazen is door het dubbel tellen van vet, spieren en botmassa per gewicht en per percentage.

Laat je dus niet meeslepen in je obsessie voor al die verschillende metingen – het zijn vooral een hoop verschillende getallen die je hetzelfde vertellen, en dezelfde gegevens gebruiken om dat te doen. Wat hier echt van belang is, is uw totale gewicht, samen met uw vet-, spier-, en botmassa percentages – dit zijn de beste indicatoren van uw gezondheid en de dingen die u het meest in de hand heeft.

Wanneer je jezelf weegt, zie je alleen je gewicht verschijnen op het LED-display op de weegschaal zelf – waarschijnlijk het belangrijkste getal waar je je zorgen over maakt – en je zult in de app moeten springen om meer dan dat te zien. Gelukkig is de interface helder, duidelijk en gemakkelijk te navigeren – dit is echt een van de beste dingen aan de Eufy-weegschaal, omdat de app veel vriendelijker te gebruiken is dan de meeste rivalen, zelfs veel duurdere.

Je kunt in de gedetailleerde rapporten duiken voor elke weging om elk van die 14 metingen te zien, met richtlijnen voor welke getallen je moet nastreven, of je kunt je historische trends grafisch weergegeven zien – hoewel alleen voor gewicht, BMI, en vetpercentage; spierpercentages. Deze gegevens kunnen ook worden gedeeld met Apple Health, Google Fit of de Fitbit-app als je al je gezondheidsgegevens op één plek wilt bewaren.

Je kunt ook een gewichtsdoel instellen, maar niet voor een van de andere metingen, en er is geen ondersteuning voor een zwangerschapsmodus – een van de functies die meestal te vinden is in duurdere weegschalen.

Deze scores worden gescheiden per persoon, met ondersteuning voor maximaal 16 unieke gebruikers, hoewel er geen automatische gebruikersdetectie is – in plaats daarvan moet u ervoor zorgen dat u de app opent en deze instelt op de juiste gebruiker of account voordat u op de weegschaal stapt, als u ervoor wilt zorgen dat deze wordt opgeslagen op het juiste profiel.

Het grote nadeel hier is dat net als de meeste goedkopere slimme weegschalen, de Eufy P1 alleen Bluetooth ondersteunt, en geen Wi-Fi. Dat betekent dat je moet onthouden om de app op je telefoon te openen terwijl je in de buurt van de weegschaal bent om de gegevens over te dragen – terwijl Wi-Fi-weegschalen zoals de
QardioBase 2 hun gegevens rechtstreeks synchroniseren met de cloud, zodat u de app altijd en overal kunt controleren zonder de angst te missen dat gegevens worden gesynchroniseerd.

Standaard ontwerp

De Eufy P1 is niet alleen softwarematig, maar lijkt qua hardware ook erg op de andere weegschalen van het bedrijf. Het is een eenvoudig gebogen vierkant, met een subtiele zwarte en donkerblauwe afwerking van de glazen behuizing. Er is een klein Eufy-logo en een LED aan de bovenkant, die je gewicht weergeeft wanneer je erop stapt – met een kleine schakelaar aan de achterkant om te schakelen tussen kg en lbs.

Het is een aantrekkelijk stukje techniek – vooral voor iets wat je waarschijnlijk toch niet zult laten zien – en dit is een gebied waar je echt niet de premie voor duurdere alternatieven hoeft te betalen, omdat ze er niet veel beter uit zullen zien dan dit.

Een mogelijk nadeel is dat hij werkt op drie AAA-batterijen, dus hij is niet oplaadbaar, maar de batterijen gaan bij normaal gebruik toch wel een paar maanden mee, dus je hoeft hem niet al te vaak op te laden.

Het grotere minpunt is dat de korte voetjes helemaal niet tapijtvriendelijk zijn. De meeste weegschalen raden je aan om ze op een harde ondergrond te gebruiken, maar sommige (waaronder de eerder genoemde
QardioBase 2) even goed werken op korte tapijten. Maar dat geldt niet voor de Eufy P1 – zelfs het dunne tapijt in mijn slaapkamer was voldoende om de metingen ver te verstoren, dus dit is echt alleen een optie voor harde vloeren. Dat is natuurlijk prima als je hem toch in de badkamer wilt zetten, maar als je hem liever in een slaapkamer met vloerbedekking zet, kun je beter ergens anders kijken.

Verdict

Er zijn een paar nadelen aan de P1 – geen Wi-Fi, niet opladen en geen tapijtondersteuning – maar dit zijn echt het soort premium accenten waar de meeste mensen zich geen zorgen over zullen maken.

Als u een eenvoudige slimme weegschaal wilt die de belangrijkste meetgegevens bijhoudt in een gebruiksvriendelijke app, uw hele gezin kan dekken en synchroniseert met de Google- en Apple-apps, is er echt geen reden om meer uit te geven dan dit. Aan de andere kant is er ook weinig reden om voor de P1 te kiezen boven de goedkopere modellen van Eufy zelf, waarmee u een beetje geld kunt besparen en alleen metingen mist die u niet echt nodig hebt.