Eufy Smart Scale P2 Pro review

Als je nog niet van Eufy hebt gehoord, dan is dit wat je moet weten. Het is een smart home-merk dat thuisbeveiliging, apparaten en gezondheidstechnologie maakt, waaronder robotstofzuigers en slimme camera’s. Het is onderdeel van het Amerikaanse elektronicabedrijf Anker.

De P2 Pro is een middenklasse slimme weegschaal. Als u op zoek bent naar iets meer budget-vriendelijk, bekijk dan
onze beoordeling van de betaalbare BodySense weegschaal.

P2 Pro ontwerp

  • IPX5 Waterdicht
  • LED display
  • Werkt op batterij

De P2 Pro heeft een karakteristiek slimme weegschaalontwerp, met een vierkant, reflecterend platform dat aan de hoeken is afgerond en antislipvoetjes heeft voor de veiligheid. Hij is IPX5 waterdicht, wat betekent dat hij veilig in de badkamer kan worden bewaard en bestand is tegen een douchestraal, hoewel hij een onderdompeling in het bad niet overleeft.

Volgens Eufy is het oppervlak gecoat met ITO (indiumtinoxide) voor een groter, betrouwbaar meetgebied en kunnen de mangaanstalen sensoren veranderingen detecteren van slechts 0,1 lb/50g.

In onze tests vonden we de weegschaal consistent en nauwkeurig, hoewel dat betekent dat we hem hebben getest in vergelijking met andere weegschalen – het is geen perfect systeem.

Wanneer u uzelf weegt, moet u proberen het op dezelfde plek te gebruiken, en op een harde vloer, dus het is niet geschikt voor gebruik op tapijt.

Het witte LED-display toont gewicht, lichaamsvetpercentage en hartslag. Alle andere metingen zijn toegankelijk via de app.

P2 Pro display

Voor deze prijs zijn we enigszins teleurgesteld dat er geen USB-oplaadmogelijkheid is. Het wordt gevoed door vier AAA batterijen, die worden meegeleverd.

Prestaties

  • Bluetooth & WiFi-verbinding
  • 16 metingen
  • Calorieen bijhouden optie

U moet de gratis EufyLife-app voor Apple of Android downloaden. De weegschaal gebruikt Bluetooth voor de eerste koppeling, en vervolgens Bluetooth of Wi-Fi om te synchroniseren met de app. Het was gemakkelijk te installeren en direct verbonden, wat niet altijd het geval is met slimme weegschalen.

De P2 Pro doet 16 verschillende metingen, waaronder hartslag, gewicht, BMI, lichaamsvet, spiermassa, botmassa, water, eiwit, BMR, visceraal vet, lichaamsvetmassa, vetvrije lichaamsmassa, lichaamsleeftijd, lichaamstype, skeletspiermassa en onderhuidse massa.

Heeft iemand echt zoveel metingen nodig – en hoe nauwkeurig zijn ze? Eufy zegt dat de weegschaal niet bedoeld is voor gebruik door professionele atleten, dus het is waarschijnlijk eerlijk om een beetje sceptisch te zijn. Maar als u de weegschaal op een algemene manier gebruikt om uw conditie te verbeteren, is het belangrijk om te zien dat de cijfers in de juiste richting evolueren. En dit, echt, is waar slimme weegschalen tot hun recht komen.

Kunnen ze nauwkeurig zeggen of je lichaamsvet 18% is? Dat kunnen we eerlijk gezegd niet zeggen. Maar als uw eerste weging een vetpercentage van 20% laat zien en het daalt tot 18% na een programma van gezond eten en bewegen, dan is dat een goede indicatie dat wat u ook doet, het werkt.

P2 Pro en meetlint

Om dit te bereiken wordt de P2 Pro geleverd met een meetlint. Hoewel dit een basisartikel lijkt om samen met een slimme weegschaal te worden verpakt, heeft het een technische functie. Zodra u uw profiel hebt aangemaakt, kunt u ervoor kiezen om belangrijke metingen toe te voegen (biceps, taille, dij, heupen) en dan wordt er een 3D-model van uw lichaam gemaakt dat u kunt ronddraaien en bewonderen.

U moet opmerken dat, hoewel u kunt kiezen om de huidskleur te veranderen, het model verder zo algemeen is als een Action Man, zoals het profiel van mijn partner laat zien.

3D modelleren in de Eufy app

Toch is het handig dat als je aan een fitnessplan begint, je je 3D-model van de eerste dag kunt vergelijken met je laatste metingen als visuele herinnering aan hoe ver je al bent gekomen.

De app berekent je dagelijkse caloriebehoefte en je kunt voor elke maaltijd invoeren wat je hebt gegeten. Het heeft een ongelooflijk handige doorzoekbare database van veelvoorkomende voedingsmiddelen (vermoedelijk ingevoerd door andere gebruikers), zodat je niet alles vanaf nul hoeft uit te rekenen.

Met de app kun je ook doelen invoeren voor gewicht en lichaamsvet.

De hartslagmonitoring is een relatief ongebruikelijke functie, hoewel we ons kunnen voorstellen dat het steeds gebruikelijker zal worden. Het geeft je gewoon een enkele BPM cijfer. We weten niet hoe nauwkeurig het is, of hoe nuttig het echt is. Als het echter te medisch lijkt voor een fitnessweegschaal, kunt u ervoor kiezen om hartslagmonitoring uit te schakelen door het in de app uit te schakelen.

Meerdere gebruikers

  • Baby & huisdieren wegen
  • Onbeperkt aantal gebruikers
  • Meting toewijzen kan hit and miss zijn

Eufy zegt dat de gevoeligheid van de weegschaal betekent dat u ook baby’s en huisdieren kunt wegen; er is ruimte in de app om speciale profielen aan te maken. Dit kan zeer nuttig zijn voor het bijhouden van het gewicht van een baby of om een oogje te houden op een mollig huisdier.

Houd er wel rekening mee dat deze weegschaal niet geschikt is voor zwangere vrouwen of mensen met een pacemaker, vanwege de stroom die wordt gebruikt om lichaamsvet en spieren te meten. Gebruikers kunnen ervoor kiezen om de weegschaal in de eenvoudige modus te gebruiken, waarbij de stroom wordt uitgeschakeld, en alleen uw gewicht en BMI wordt weergegeven.

In de geest van de wetenschap, heb ik een profiel voor de kat gemaakt. Zodra het is gemaakt, heb je de optie om je huisdier stil te laten staan op de gladde weegschaal voor lang genoeg om een nauwkeurig gewicht te krijgen (veel geluk daarmee) of je kunt jezelf wegen, dan jezelf wegen terwijl je je huisdier vasthoudt en de app zal het verschil berekenen.

Ik probeerde het laatste en het werkte verrassend goed. Het cijfer van 16 pond (yep, grote kat) was in lijn met zijn laatste weging bij de dierenarts.

In theorie kan een onbeperkt aantal mensen de P2 Pro gebruiken. Zodra u de app hebt gedownload en uw eigen profiel hebt ingesteld, is het eenvoudig om iemand anders uit te nodigen om de app te gebruiken; of u kunt een apart gebruikersprofiel voor hen aanmaken op uw telefoon.

In de praktijk, omdat wegingen automatisch worden toegewezen aan de gebruiker met het dichtstbijzijnde gewicht, kunnen dingen ingewikkeld worden. Het is frustrerend als je aan het wegen bent en de meting lijkt gewoon te verdwijnen – omdat het naar de verkeerde account is gestuurd. Maar als een gewicht niet overeenkomt, kunt u het eenvoudig aan een gebruiker toewijzen. U kunt ook snel wegingen verwijderen die naar de verkeerde persoon zijn verzonden.

Prijs en beschikbaarheid

De Eufy Smart Scale P2 Pro heeft een middenklasse prijs, maar we denken dat de functies maken het een goede waarde. Hij is in het VK en de VS verkrijgbaar bij Amazon en rechtstreeks op de Eufy website.

Hij kost
49,99 pond in het Verenigd Koninkrijk en
69,99 dollar in de VS. Op het moment van schrijven is de prijs hetzelfde, waar je hem ook koopt.

Verdict

Als u uw conditie wilt verbeteren, heeft de Eufy Smart Scale P2 Pro alles wat u nodig heeft om u te helpen uw doelen te bereiken. De weegschaal heeft veel functies en is eenvoudig in het gebruik. In een ideale wereld zou hij USB-opladen hebben en zou u kunnen bevestigen welke gebruiker op de weegschaal staat, maar deze kleine gebreken zijn niet genoeg om ons ervan te weerhouden hem aan te bevelen.

Voor meer opties en om te zien hoe de P2 Pro zich verhoudt, kunt u kijken naar ons overzicht van de
beste weegschalen die we hebben getest.