Fitbit Versa 2 vs Fitbit Versa 3


Zoals je misschien al verwacht, vervangt Fitbit’s nieuwste Versa 3 de oudere Versa 2. Maar wat zijn de verschillen tussen deze twee fitness-centric smartwatches?

Hier vergelijken we de functies die beide delen en de nieuwe functies die je bij het nieuwste model vindt.

De Fitbit Versa 3 werd uitgebracht in september 2020, een jaar na de Versa 2 van 2019 – dus het oudere model is niet bepaald oud. En Fitbit verkoopt het oudere model nog steeds in sommige van zijn internationale markten, waaronder het VK en de VS.

Er zijn niet veel verschillen op het gebied van fitness- en gezondheidsfuncties, maar hardlopers en fietsers zullen ongetwijfeld de exclusieve functies van de Versa 3 waarderen, en de Versa 3 voegt met elke nieuwe software-update nieuwe functies toe.

Prijsverschil: Het draait allemaal om de deals

Zolang de voorraad strekt, verkoopt de Fitbit beide modellen, en je vindt de Versa 2 nog enkele maanden met korting bij geselecteerde grote retailers.

De Versa 3 heeft een verkoopprijs van £199 in het Verenigd Koninkrijk en $229 in de VS, hetzelfde als de Versa 2 deed bij de lancering. In de Fitbit Store is de Versa 2 nu 169 pond in het VK (30 pond goedkoper dan de Versa 3), en in de VS is de prijs 20 dollar gedaald naar 179 dollar.

Bekijk onze roundup van de
beste Fitbit aanbiedingen, en zie hieronder voor de allerlaatste prijzen, plus ontdek welke de
Beste Fitbit voor jou is.

Fitbit Versa 3: Beste prijzen vandaag

Fitbit Versa 2 vs Fitbit Versa 3 Kenmerken

Ten eerste, wat ze gemeen hebben zijn alle geweldige Fitbit’s de hele dag activiteit tracking en oefening functies: Active Zone Minutes, smartphone meldingen, best-in-class slaap-kwaliteit monitoring en begeleide ademhalingssessies, maar dan hebben de goedkopere
Fitbit Charge 4 en zelfs het instapmodel
Fitbit Inspire 2.

Alleen de Fitbit-smartwatches met kleurentouchscreen kunnen workouts op het scherm weergeven, maar ook daarin is er geen verschil tussen de Versa 2 en 3, afgezien van het iets grotere verbeterde scherm van de Versa 3.

Beide zijn waterbestendig tot 50 meter en kunnen ook de Spotify Premium-afspeellijsten van je telefoon bedienen.

Gerelateerd:
Fitbit Versa 2 review,
Fitbit Versa 3 review en
Fitbit Sense review

Ingebouwde GPS met Versa 3

Versa 3 – Nu met ingebouwde GPS

Het belangrijkste verschil tussen de Versa 2 en de Versa 3 is dat het nieuwste model ingebouwde GPS. De oudere Versa 2 maakt verbinding met de GPS van uw telefoon voor het meten van tempo en afstand.

Het voordeel van de ingebouwde GPS in de smartwatch is dat je je telefoon niet bij je hoeft te dragen tijdens hardlopen, wandelen en fietsen.

Als dit je niet stoort en je waarschijnlijk toch met je telefoon op pad gaat, zal de verbonden GPS van de Versa 2 prima bij je passen.

Het gebruik van de ingebouwde GPS zal de dagelijkse batterijduur echter aanzienlijk verminderen, en de Versa 3 kan net als de Versa 2 overschakelen op een verbinding met de telefoon, als je het sap van het horloge wilt besparen.

Fitbit stemassistenten

Google Assistent en Alexa

Een ander verschil tussen de Versa 2 en 3 is de opname van Google Assistant-spraakfunctionaliteit in de nieuwste versie.

De Versa 3 kan net als de Versa 2 werken met Amazon’s Alexa, maar werkt nu ook met de Google Assistant voor spraakopdrachten.

Alexa was niet mijn go-to functie, zelfs op de Versa 2, maar het is mogelijk dat Google meer zal doen met het Assistant-aspect, vooral omdat het bezig is met de overname van Fitbit.

Beide smartwatches hebben een microfoon die wordt gebruikt om in contact te komen met de stemassistent, maar alleen de Versa 3 heeft ook een luidspreker, die onder andere de genoemde assistent(en) een stem geeft om op je te reageren.

Fitbit Versa 3 telefoongesprekken via de pols

Gesprekken vanaf je pols

Naast spraakinvoer bij het gebruik van de assistent van je keuze, kun je met de Versa 3 via Bluetooth oproepen doen en aannemen op je pols, terwijl Android-gebruikers specifiek ook in staat zullen zijn om onderweg te reageren op sms’jes, gewoon door hun stem te gebruiken.

De mogelijkheid om oproepen te beantwoorden via de Versa 3 werkt verrassend goed, en helpt je om je telefoon in je zak te houden op momenten dat je je zorgen zou kunnen maken over diefstal van je telefoon – dat zou op zichzelf de extra uitgave waard kunnen zijn.

Het brengt Fitbit dichter bij een aantal van de functies van de Apple Watch. Voor meer over de verschillen tussen de twee rivaliserende smartwatches, lees onze vergelijking van
Fitbit vs Apple Watch.

Nauwkeurigere hartslagmeter

De Versa 3 heeft een verbeterde versie van Fitbit’s PurePulse hartslagmeter. PurePulse 2.0 is een multi-path optische tracker. Dit betekent dat het meerdere kanalen analyseert voor een meer gedetailleerde blik op elke hartslag, waardoor het nauwkeuriger en betrouwbaarder is.

De Versa 3 kan ook worden ingesteld om je meldingen te geven over hoge en lage hartslagmetingen. Een rapport kan dan worden gedeeld met uw arts.

Versa 2 vs Versa 3 sensoren en onderdelen

Binnenin de Versa 3 horlogekast vind je de belangrijkste verschillen, waaronder de ingebouwde GPS, luidspreker en verbeterde hartslagmeter.

Versa 2 specs:

 • 3-assige versnellingsmeter die bewegingspatronen volgt
 • Hoogtemeter die hoogteveranderingen bijhoudt
 • Optische hartslagmeter
 • Omgevingslichtsensor
 • Microfoon
 • Trilmotor

Versa 3 specs

 • 3-assige versnellingsmeter die bewegingspatronen volgt
 • Hoogtemeter die hoogteveranderingen bijhoudt
 • Ingebouwde GPS + GLONASS die uw locatie tijdens een training bijhoudt
 • Multi-path optische hartslag tracker
 • Temperatuursensor apparaat (huidtemperatuurvariatie alleen beschikbaar via Premium)
 • Omgevingslichtsensor
 • Microfoon
 • Luidspreker
 • Trilmotor

Fitbit Versa 3 scherm groter dan Versa 2

Versa 3 heeft groter scherm

De Versa 3 is voorzien van een 1,58in display met een resolutie van 336×336 pixels. Het scherm van de Versa 2 is 1,39 inch, met een resolutie van 300×300 pixels.

De afmetingen van de horlogekast van de Versa 3 zijn 40,48mm x 40,48mm x 12,35mm, vergeleken met de afmetingen van de Versa 2 van 39,95mm x 39,84mm x 12,15mm.

Levensduur van de batterij en opladen

Zowel de Versa 2 als de Versa 3 hebben ongeveer twee uur nodig om volledig op te laden, wat je ongeveer 6 dagen energie zou moeten geven, afhankelijk van het gebruik. Als je bijvoorbeeld de GPS van de Versa 3 de hele tijd gebruikt, gaat de batterij nog maar 12 uur mee.

De Versa 3 beschikt over Fast Charging, waarmee je de batterij in slechts 12 minuten een dag lang kunt opladen.

Fitbit Versa 2 vs Versa 3 in de doos

Versa 2 vs Versa 3: wat zit er in de doos

Beide Versa-modellen worden geleverd met een kleine en een grote band, zodat je kunt kiezen welke het beste bij je pols past.

De oplader van de Versa 2 is veel molliger dan de magnetische oplader van de Versa 3.

De siliconen Classic Band van de Versa 2 heeft een echte gesp, die veilig aanvoelt maar ook gemakkelijk aan en uit te trekken is.

De siliconen Infinity Band van de Versa 3 daarentegen voelt duidelijk minder veilig aan, omdat deze een pin gebruikt in plaats van een gesp. De mijne is er een keer afgevallen, en een andere keer toen ik probeerde het uiteinde door de lus te halen. Je kunt verschillende bandjes kopen voor de Versa 3 – en de Fitbit Sense, die vrijwel identiek is qua ontwerp – en deze hebben allemaal de veel verstandigere gesp.

Het is veel gemakkelijker om bandjes te verwisselen met de Versa 3 dan met de Versa 2, die een zeer ingewikkeld proces heeft voor het verwisselen van bandjes dat je geduld en vingernagels op de proef zal stellen.

Fitbit versa 2 en 3 kleurmodellen vergeleken

Versa 2: meer kleuren

Er zijn meer kleuropties met de Versa 2, die wordt geleverd in drie aluminiumkleuren van de behuizing (Carbon, Mist Grey, Copper Rose) en vijf bandkleuren (Black, Stone, Petal, Bordeaux, Emerald; de laatste twee alleen verkrijgbaar in de Fitbit Store).

Er zijn ook twee modellen Special Edition Versa 2 met speciale Woven bands (naast de standaard siliconen), verkrijgbaar in Smoke of Navy & Pink.

Wat is beter, Fitbit Versa 2 of Fitbit Versa 3

Met zijn ingebouwde GPS is de Versa 3 een bekwamer sporthorloge voor hardlopers en fietsers. Maar de Versa 2 kan dezelfde resultaten bereiken door verbinding te maken met je smartphone, dus als je graag je telefoon bij je hebt tijdens het hardlopen en fietsen, is dit misschien niet genoeg om te upgraden naar de Versa 3.

De Versa 3 claimt nauwkeurigere hartslagmetingen (en waarschuwt je als ze verontrustend laag of hoog zijn), wat nieuwkomers zou kunnen overhalen naar het nieuwste model, maar waarschijnlijk niet bestaande Versa 2-gebruikers.

De toevoeging van het aannemen van gesprekken op de Versa 3 is een grote stap, en Google Assistant-gebruikers zullen dit waarderen als een optie, evenals Alexa.

Als je een Versa 2 vindt voor een mooie prijs, beoordelen we het nog steeds als een geweldige fitness smartwatch – niet zo geweldig als de Versa 3, maar slechts een paar functies achter.

Zie ook onze
vergelijking van de verschillen tussen de Fitbit Sense en Fitbit Versa 3.

Recent Content