FitTrack Dara Smart Body BMI weegschaal review

In een oogopslag

Beoordeling van de expert

Pros

  • Breed scala aan meetgegevens
  • Premium ontwerp
  • Nauwkeurige aflezingen

Minpunten

  • Geen opladen
  • Geen tapijtsteun
  • Aflezingen niet in overeenstemming met NHS nummers

Ons oordeel

De FitTrack Dara biedt veel metriek voor een fatsoenlijke prijs, evenals een slank en compact ontwerp.

Disclaimer: We zijn geattendeerd op klachten dat mensen de FitTrack Dara Smart Body BMI Scale kopen maar niet ontvangen. We hebben contact opgenomen met FitTrack voor commentaar, maar hebben nog niets terug gehoord. Het zou nog steeds veilig moeten zijn om deze weegschalen via Amazon te kopen, maar het is niet duidelijk welke klantenondersteuning het bedrijf kan bieden.

We laten de beoordeling zoals deze oorspronkelijk is geschreven, maar houd hier rekening mee voordat je tot aankoop overgaat.

Als u een weegschaal wilt die u meer vertelt dan alleen uw gewicht, dan is het de moeite waard om te investeren in een slimme weegschaal. Deze kan u meer informatie geven over uw lichaamsvetpercentage, evenals andere kengetallen zoals uw botmassa, eiwitmassa, lichaamswater en meer.

De FitTrack Dara Smart Body BMI Scale kan al deze dingen doen, plus het is compatibel met andere fitness apps, waaronder Apple Health, Fitbit en Google Fit – en het is FDA goedgekeurd. Ik heb wat tijd doorgebracht met dit apparaat om te zien hoe het presteert in het dagelijks gebruik.

Ontwerp en bouw

De FitTrack Dara heeft een verfijnd en ingetogen ontwerp dat perfect in elke omgeving past – en bewijst dat je niet duur hoeft uit te zijn voor een eersteklas ontwerp. Hij is vrij compact en dat was prima voor de leden van mijn huishouden, maar als je grote voeten hebt, kun je misschien beter iets groters overwegen.

De weegschaal is verkrijgbaar in twee kleuren doorschijnend glas – wit en zwart – en heeft een vierkante vorm met gebogen randen. Je gewicht verschijnt bovenaan en er zijn vier zilveren elektroden op de weegschaal die aangeven waar je je voeten moet plaatsen voor een nauwkeurige meting.

FitTrack Dara

Merk op dat deze weegschaal werkt op vier AAA-batterijen en dus niet oplaadbaar is. Desalniettemin kunt u ze een paar maanden gebruiken. Bovendien is deze weegschaal niet geschikt voor tapijten – u hebt harde vloeren nodig om nauwkeurige metingen te krijgen. Dit is natuurlijk geen probleem als u uw weegschaal meestal in de badkamer bewaart.

De weegschaal stuurt een laag elektrisch signaal door je lichaam om het te meten, wat ongeveer 15 seconden duurt. Hij maakt via Bluetooth verbinding met je telefoon om de metingen weer te geven zodra de meting is voltooid. Er is geen Wi-Fi-ondersteuning beschikbaar.

FitTrack adviseert gebruikers om ’s ochtends als eerste op de weegschaal te stappen, en ze ook niet te gebruiken na net gedoucht te hebben of stevig te hebben getraind, omdat deze dingen je onnauwkeurige resultaten kunnen geven.

Metingen en app

De gegevens die op de weegschaal worden geregistreerd, worden doorgestuurd naar de FitTrack Pro-app, die beschikbaar is op iOS en Android. Wanneer u uw weegschaal voor het eerst krijgt, verbindt u deze met de app via Bluetooth, en voert u vervolgens uw gewicht, leeftijd, geslacht, lengte en naam in.

Als u op zoek bent naar een grote breedte van metriek, is deze weegschaal perfect. De app telt maar liefst 17 verschillende metingen. Er zijn percentages en massa’s voor uw proteïne, spieren, onderhuids vet, lichaamswater, botten en nog veel meer – samen met het standaardgewicht en de BMI-niveaus.

Je hebt ook een schatting van de metabolische leeftijd – die gemeten is als mijn werkelijke leeftijd, dus geen ego boost of klop voor mij. Elke meting heeft een kleurcode om aan te geven of het cijfer laag, hoog of standaard is, en vervolgens kun je op de naam van de meting klikken om een snel overzicht te krijgen van wat de meting precies inhoudt.

Hoewel de beschrijvingen zelf niet de meest uitgebreide zijn, kun je meer informatie vinden op de
FitTrack website. Het tabblad geschiedenis vergelijkt de cijfers voor alle meeteenheden over een dagelijks, wekelijks, maandelijks en jaarlijks traject om te zien hoe deze cijfers in de loop van de tijd veranderen en wat je gemiddelde score is.

FitTrack App

U kunt tot acht verschillende leden van uw huishouden toevoegen aan deze weegschaal, met profielen op de app. We hadden geen problemen met het schakelen tussen de verschillende personen op de app. Er is ook een babymodus, mocht je de groei van je kleintjes willen volgen.

Helaas geeft de weegschaal zelf alleen je gewicht weer. Als je alle extra metingen wilt zien, heb je toegang tot de app nodig. Bovendien moet je de app open hebben voordat je aan boord gaat om de volledige meting te krijgen.

De weegschaal is FDA goedgekeurd, en FitTrack beweert dat onderzoek heeft aangetoond dat het “consistent +/-3% afmeet van de DEXA-scan, de gouden standaard, in meting.” Ik zou zeggen dat de metingen grotendeels nauwkeurig leken en in overeenstemming met hoe ik weet dat mijn eigen gewicht schommelt.

FitTrack Dara

Het is de moeite waard erop te wijzen dat de metingen die worden gebruikt voor BMI en gewichtsbereiken niet in overeenstemming zijn met de NHS, die iets soepeler grenzen heeft. Bijvoorbeeld, mijn BMI volgens de app was hoog met 24,1, maar op de NHS schaal was het in het normale bereik (hoog is 24,9 of meer).

Hoewel de metingen zelf letterlijk een paar pond verschil zijn, is het iets om in gedachten te houden.

Prijs en beschikbaarheid

De FitTrack Dara Smart Body BMI Scale heeft een gemiddelde prijs van £75/$85 sinds hij voor het eerst in de verkoop ging. Op het moment van schrijven kunt u hem echter krijgen voor ongeveer £49/$79. U kunt hem rechtstreeks kopen bij
FitTrack of
Amazon in het VK, en
FitTrack en
Amazon in de VS.

Dit is een scherpe prijs, gezien het feit dat andere weegschalen die vergelijkbare metingen bieden, zoals de
Withings Body Cardio, veel meer kosten. De meest vergelijkbare concurrent is de
Eufy BodySense Smart Scale, die iets goedkoper is, maar minder meetgegevens meet.

U kunt een kijkje nemen op verdere opties in onze lijst van de
beste slimme weegschalen op dit moment. We hebben ook soortgelijke grafieken voor
fitnesstrackers en
hardloophoofdtelefoons ook.

FitTrack Dara

Verdict

De FitTrack Dara Smart Body BMI weegschaal biedt een grote nauwkeurigheid, een breed scala aan meetgegevens en een verfijnd ontwerp, allemaal voor een redelijke prijs. De weegschaal kan niet worden opgeladen, biedt geen tapijtondersteuning en de metingen komen niet overeen met de NHS-richtlijnen – maar dit zijn kleine ergernissen voor wat een zeer redelijk geprijsde weegschaal is.