Foreo Issa 2 review


In een oogopslag

Beoordeling van de expert

Onze uitspraak

We houden van de manier waarop de Foreo Issa 2 eruitziet en aanvoelt. In de meeste omstandigheden zorgt het lange borstelgebied voor een goede, efficiënte reiniging, maar een gebrek aan penetratie wordt duidelijk wanneer je te maken krijgt met zeer draderige etensresten – zorg ervoor dat je het combineert met een regelmatig flosregime. En de beweringen over de levensduur van de batterij zijn verbazingwekkend, ook al kunnen we die na een week testen nog niet bevestigen.

Foreo’s
Issa 2 is een ongebruikelijk uitziende elektrische tandenborstel met een slim verkoopargument (siliconen borstelharen) en een verbazingwekkende geclaimde batterijlevensduur. Maar kan hij zijn gewaagde marketing waarmaken? We hebben een week lang gepoetst en getest om deze review te kunnen schrijven.

Voor andere opties die het overwegen waard zijn, lees onze gids voor de
beste elektrische tandenborstels en ons overzicht van de
beste aanbiedingen voor elektrische tandenborstels.

Prijs

De Issa 2 heeft een RRP van £149 in het VK, en je kunt hem voor die prijs kopen
bij Foreo zelf of
John Lewis. Amazon rekent overal van
£119 tot de volledige
£149, afhankelijk van uw kleurkeuze.

De bovenstaande prijs heeft betrekking op de bundel die alleen de hybride borstel/zachte siliconenkop bevat, maar John Lewis biedt een
Sensitive Set, die ook een volledig siliconen hoofd heeft, voor £169. Vervangende koppen kosten £17.

In de VS kun je de Issa 2
kopen bij Amazon voor $169. Dat is het basispakket met één hoofd; de
Sensitive Set is $189.

Ontwerp

De Issa 2 is verkrijgbaar in vier kleuren: Cool Black, Kobaltblauw, Mint en Parelmoer Roze. We hebben alleen de blauwe versie in het echt gezien, maar we zijn helemaal weg van de levendige, heldere look – hoewel die, zoals altijd bij hygiëneaccessoires, na een paar maanden intensief gebruik wat minder kan worden.

Foreo Issa 2 elektrische tandenborstel review: Ontwerp

En het ontwerp is ook op andere manieren opvallend. Zo is het handvat dikker en krommer dan we gewend zijn, waardoor het prettig in de hand ligt (dit wordt ook bevorderd door de gladde matte afwerking, die geweldig aanvoelt). En dit ietwat
Weeble-achtig silhouet geeft de kwast ook een aangenaam laag zwaartepunt en minder de neiging om om te vallen als je hem rechtop zet.

Hoe zit het met de achterkant? Het valt meteen op dat het poetsgedeelte veel langer is dan bij conventioneel ontworpen elektrische tandenborstels: 52 mm, als je de kleinste borstelharen meetelt, want het formaat loopt naar beneden toe af.

Foreo heeft een groot punt gemaakt van die gekleurde siliconen borstelharen, die organisch uit de kop komen in plaats van erin geïmplanteerd te zijn. De siliconen zijn niet alleen zacht, maar ook sneldrogend en niet poreus, waardoor bacteriën zich minder snel kunnen ophopen, en we houden van de manier waarop het in de mond aanvoelt.

Maar de standaardkop heeft ook normale borstelharen (in drie rijen in het midden van de kop, omgeven door siliconen) en je vermoedt dat deze dezelfde bacteriële problemen zullen hebben als een conventionele borstel. Als je helemaal voor de voordelen van siliconen wilt gaan, kun je (zoals hierboven vermeld) een
volledig siliconen kop kopen voor €17, of extra betalen voor de
Sensitive Set die dit bevat.

Er zijn drie knoppen: een holle cirkel die hem uit en aan zet, en + en – knoppen boven en onder die de snelheid aanpassen. De cirkel is gemakkelijk te vinden zonder te kijken, maar de snelheidsregelaars zijn dat niet.

Opladen gebeurt, ongebruikelijk en handig, via een USB-kabel in plaats van een gespecialiseerde scheerstekker. De stroompoort zit verborgen onder een rubberachtig kapje dat een nachtmerrie is om open te krijgen, maar (zoals we zullen bespreken in het gedeelte over de specificaties) je zou dit niet vaak hoeven te doen.

Prestaties

Door het lange poetsvlak poetst u vaak twee of zelfs drie tanden tegelijk – of beter gezegd, poetst u één tand goed en krijgt u als bonus een gedeeltelijke reiniging van de buren. Dat is een tijdsbesparing.

De borstel zoemt lekker en je kunt kiezen uit 16 snelheden, met een maximum van 11.000 pulsen per minuut. Andere borstels bieden specifieke gemarkeerde standen, die instructiever kunnen zijn, en hier is er geen indicatie van welke snelheid je gebruikt – de borstel in het algemeen is verrassend weinig voorzien van LED’s en indicatoren – dus je zult moeten experimenteren. Toen ik de borstel direct uit de doos gebruikte, zoemde hij zo hard dat het een lichte kater verergerde.

Foreo Issa 2 elektrische tandenborstel review: Prestaties

We vonden dat de Issa 2 in de meeste omstandigheden voor een goede reiniging zorgde, hoewel – en excuseer ons als dit onaangenaam is om te lezen – situaties waarin je veel detritus tussen je tanden hebt een uitdaging kunnen zijn. We hebben een keer knapperig Mongools lam gegeten en de borstelharen van de Issa 2 leken niet in staat om dat volledig te verwijderen, en het was nodig om de borstel aan te vullen met flossen (wat, toegegeven, sowieso een goed idee is).

De borstelharen lijken niet bijzonder kort of ondiep (sommige van de siliconenborstels zijn zelfs 8 mm), maar het lijkt alsof de stijvere en kortere borstelharen in het midden voorkomen dat de zachtere en langere aan de buitenkant in de hoekjes en gaatjes komen. Wat de oorzaak ook is, dit is niet een erg penetrerende borstel.

Specs & Kenmerken

Het ontbreken van slimme functies (een verrassende omissie voor deze prijs) betekent dat het belangrijkste om over te praten hier is de geclaimde levensduur van de batterij, die verbazingwekkend is: Foreo zegt dat het 365 dagen meegaat tussen oplaadbeurten, een enorme verbetering ten opzichte van de borstels die we gewend zijn. We beschreven de
Philips Sonicare ProtectiveClean 6100’s levensduur van drie weken als “gigantisch”, bijvoorbeeld.

Dat is helaas niet iets wat we realistisch kunnen testen; we konden het apparaat niet eens 24 uur onafgebroken laten draaien, wat overeenkomt met een jaar gebruik, of de verbazingwekkende 30 uur die Foreo apart claimt, omdat het apparaat na gebruik automatisch wordt uitgeschakeld. Het enige wat we kunnen zeggen is dat we hem nog niet hebben hoeven opladen in de week of zo dat we hem gebruiken, en dat zelfs als Foreo overdrijft met een factor 4 of 5 het nog steeds fantastisch zou zijn.

Onnodig te zeggen dat als en wanneer de borstel zonder stroom komt te zitten, we deze review zullen bijwerken om dat te melden.

Verdict

De Foreo Issa 2 is een degelijke borstel met veel om het aan te bevelen, maar een paar kanttekeningen.

We houden van de manier waarop hij eruitziet en aanvoelt, zowel in de hand als in de mond. In de meeste omstandigheden is het een goede borstel, en het lange borstelgebied betekent dat je dit vrij snel kunt bereiken – maar het relatieve gebrek aan penetratie betekent dat het gepaard moet gaan met een regelmatig flosregime, vooral na vlezige, vezelige maaltijden die veel stukjes achterlaten. Het ontbreken van slimme functies is ook een beetje een teleurstelling voor deze prijs.

De siliconen borstelharen zijn een slimme toevoeging met een aantal voordelen, waaronder zachtheid en snelheid van drogen. Maar de standaardkop heeft ook conventionele borstelharen, wat waarschijnlijk betekent dat je zit opgescheept met hun langzamere droogsnelheid, gevoeligheid voor bacterieophoping enzovoort. Met een volledig siliconen kop kunt u dat materiaal volledig omarmen, maar dat kost extra.

Tot slot kunnen we Foreo’s beweringen over de levensduur van de batterij op dit moment niet bevestigen of ontkennen, maar ze blijven verbazingwekkend. Zoals eerder gezegd, ze zouden zwaar overdreven kunnen zijn en toch super zijn.

Specs

Foreo Issa 2: Specs

  • Batterijduur 30 uur/365 dagen
  • 16 instelbare snelheden, tot 11.000 pulsen per minuut

Recent Content