Fresko V8 Food Vacuum Sealer review


In een oogopslag

Beoordeling van de expert

Pros

  • Goed ontworpen
  • Eenvoudig in gebruik
  • Doeltreffend

Cons

  • Maakt gebruik van plastic voor eenmalig gebruik

Ons oordeel

Deze vacuümsealer is efficiënt, effectief en aantrekkelijk. Maar het nadeel is dat je wel voedselverspilling voorkomt, maar in plaats daarvan plastic afval creëert.

De Fresko V8 is een multifunctionele vacuümsealer. Hij is…
nu beschikbaar op Kickstarter voor de vroege vogel prijs van $49 (ongeveer £37).

De V8 kan voedsel vacuüm sealen om het langer vers te houden. U kunt de vacuümzakken niet alleen gebruiken om opgeslagen voedsel langer vers te houden, maar ook voor sous vide koken.

Er zit ook een rond vacuümhulpstuk aan de achterkant van het apparaat dat samen met speciale kurken kan worden gebruikt om open wijn opnieuw te sluiten en om voedsel in compatibele Tupperware-containers vacuüm te sluiten.

Ontwerp en kenmerken

De Fresko V8 is een aanrechtmodel met afmetingen van 42 x 10 x 11 cm en een gewicht van 1.951 g (4,4 lbs). Het is relatief groot en zwaar en zal een speciale opslagplaats nodig hebben die gemakkelijk toegankelijk is. Ik zou het niet met één hand van een hoge plank kunnen tillen.

Hij is aantrekkelijk, met een zilverkleurige rand en een zwart plastic oppervlak dat is voorzien van een touchscreen-interface. Het voelt solide en goed ontworpen aan. En het is heel eenvoudig te gebruiken. Een van de punten van verschil tussen de Fresko en een traditionele vacuümsealer is dat hij extreem snel werkt, zonder dat u het apparaat over het plastic hoeft te klemmen.

Hier is hoe het te gebruiken. Doe het voedsel dat je wilt sous-vide of bewaren in een van de plastic enveloppen die bij het apparaat worden geleverd. Het is aan drie kanten verzegeld. Plaats het zakje zo dat de open kant in de gleuf aan de voorkant van de Fresko V8 past.

Fresko V8

Kies in het bovenste scherm tussen ‘droog’ en ‘vochtig’. Met deze instellingen kunt u ofwel droog voedsel zoals noten, ofwel waterrijk voedsel zoals fruit of vlees beschermen en bereiden.

De machine zal automatisch de lucht uit de zak zuigen en de zak thermisch verzegelen.

Vacuüm verzegelde biefstuk

Gebruik het met een sous vide

Ik heb een biefstuk bereid in de Russell Hobbs slowcooker sous vide, een briljant 6,5 liter aanrechtmodel dat werkt als slowcooker, vleeskoker (met ingebouwde temperatuursonde) en sous vide. De RRP is £99.99 maar het is nu in de aanbieding voor een zeer redelijke £69.99 bij een paar retailers, waaronder
Currys PC World. Het is het zeker waard.

Voor degenen die het niet weten, sous vide betekent “onder vacuüm” in het Frans. Het is een manier van koken waarbij voedsel vacuüm wordt gesloten in plastic en gekookt in een waterbad. Omdat je het koken precies kunt timen en de temperatuur van het waterbad kunt meten, is het moeilijk voedsel te gaar te maken en zal het eindproduct mals en sappig zijn.

De Fresko V8 sloot perfect af en de biefstuk was inderdaad goed, hoewel je vlees op deze manier wel in een pan of met een föhn wilt dichtschroeien.

Voedsel verzegelen om te bewaren

Als u merkt dat u vaak halflege verpakkingen met voedsel weggooit, kan een vacuümsealer als deze u veel geld besparen. Soms wilt u een zalmmoot, maar kunt u alleen een dubbele verpakking kopen. Hoewel u de ongebruikte biefstuk plichtsgetrouw in huishoudfolie wikkelt of in Tupperware stopt, veroudert en droogt hij toch uit. Tegen de tijd dat je er weer zin in hebt, is hij aanzienlijk minder aantrekkelijk.

Als je een vacuümsealer hebt, kun je, zodra je het pakje openmaakt, alles wat je niet gebruikt weer dichtmaken en in de koelkast zetten of invriezen. Als je het komt eten, is het nog net zo smakelijk als toen je het voor het eerst kocht.

Er is maar één probleem met de Fresko V8. Omdat het de zakken verzegeld, zijn ze niet herbruikbaar. U kunt ze misschien een paar keer gebruiken, maar uiteindelijk eindigen ze als afval. Dat betekent dat u niet alleen gebonden bent aan het kopen van nieuwe plastic zakken voor de levensduur van het apparaat, maar dat u ook plastic afval creëert elke keer dat u het gebruikt. Het probleem van voedselbederf is dus weliswaar opgelost, maar in plaats daarvan ontstaat een nieuw milieuprobleem.

Voor een meer duurzame – en goedkopere – optie, kun je een set herbruikbare zakken en een handmatige vacuümpomp kopen
van Amazon kopen voor £9.99. Dit heeft echter ook een keerzijde. Als je vlees of vis in een zak bakt en die opnieuw wilt gebruiken, moet je ervoor zorgen dat de zak goed schoon is, anders loop je het risico besmet te raken.

Prijs & beschikbaarheid

Het is momenteel alleen
beschikbaar op Kickstarter, hoewel het in de nabije toekomst breder beschikbaar zou moeten zijn. De early bird prijs ($49/ £37) is uitstekend voor een toestel van dit type en is de helft van de verwachte RRP. Het moet in november op de markt komen.

Verdict

Dit is echt een goed ontworpen apparaat dat aantrekkelijk, eenvoudig te gebruiken en efficiënt is.

Er is geen twijfel dat het goed presteert en bevredigend is in gebruik. Als u een professioneel kookbedrijf hebt, zou de Fresko V8 een uitstekende aankoop zijn. En grote gezinnen die voedselverspilling een probleem vinden, zouden met het apparaat geld kunnen besparen.

Maar het is moeilijk om geen gemengde gevoelens te hebben over een product dat zo afhankelijk is van plastic voor eenmalig gebruik: het is een product met een hoog afvalgehalte dat een probleem oplost door een ander probleem te creëren.

Voor veel mensen zal de Fresko V8 een over-geconstrueerde oplossing zijn voor een probleem dat beter kan worden opgelost met een maaltijdplanner en Tupperware.

Bedenk dat dit product momenteel is geoptimaliseerd voor de VS. Als u in het VK bent en een van de eerste groep toestellen wilt, zult u ook een step-down converter moeten kopen, zoals
deze die £15.65 kost bij Amazon.

Recent Content