Gaggia Naviglio review

In één oogopslag

Beoordeling van de expert

Onze uitspraak

Hij is misschien niet perfect, maar de Gaggia Naviglio heeft slechts enkele kleine problemen die hem van onberispelijkheid weerhouden.
Als je op zoek bent naar een betaalbaar koffiezetapparaat van hoge kwaliteit, dan is dit de perfecte oplossing. Hij doet het in stijl met genoeg functies voor de gemiddelde drinker.

Als je uitgekeken bent op een handmatige koffiemachine, dan is het tijd voor een automatische. De Gaggia Naviglio is om verschillende redenen een geweldige keuze voor een bean-to-cup optie. Ontdek waarom in onze volledige review.

Thuis koffie zetten is geweldig, maar het gebruik van een handmatig apparaat met een handvat kan omslachtig en rommelig worden. Overstappen op een bean-to-cup machine is de logische volgende stap en kan de upgrade meer dan waard zijn, of ga er gewoon meteen naartoe als je voor het eerst een koffiezetapparaat aanschaft.

Prijs

De Gaggia Naviglio kost 479 pond, maar u kunt hem goedkoper kopen bij
Amazon, waar de machine op het moment van schrijven £344 kost.

Ga naar
Gaggia’s eigen winkel is het zelfs nog een koopje: 299 pond met twee jaar garantie. Dat is een stuk goedkoper dan de
De’Longhi Dinamica die we hebben beoordeeld.

Jammer genoeg is hij niet verkrijgbaar in de VS, maar je kunt kijken naar de
Anima voor $599 voor iets vergelijkbaars (en meer geavanceerd). Bekijk onze round-up van de
beste koffiemachines.

Gaggia Naviglio Deluxe

Ontwerp

De Naviglio is vrij volumineus, maar ziet er toch modern en stijlvol uit. Wij vinden de matzwarte afwerking van ons recensie-exemplaar mooi, maar je kunt een zilveren versie krijgen als je kiest voor het
Deluxe model (boven). Dit kost iets meer omdat het wordt geleverd met een Cappuccinatore auto-melkopschuimer.

Voor de rest zijn de machines hetzelfde met een eenvoudig en doeltreffend ontwerp. De bonen zitten bovenop in een doorzichtig plastic bakje, zodat je ze op een bevredigende manier kunt zien schudden wanneer de molen aanslaat. Er past een normale zak bonen van 227 gram in, als je ze uitspreidt.

Op de voorkant van de machine zitten een aantal indicatielampjes die je laten weten of er geen water is of dat de afvalbak geleegd moet worden. Daaronder zitten zes rubberachtige knoppen die intuïtief te gebruiken zijn.

Gaggia Naviglio knoppen

Dan is er een dikke sterkteknop waarmee je kunt kiezen tussen 7-, 9- of 11g opties (waarbij 7g een normaal espresso shot is). De draaiknop beweegt niet al te gemakkelijk, zodat je niet per ongeluk de verkeerde sterkte krijgt.

Lades aan de voorkant voor water en gebruikte koffie zijn eenvoudig te gebruiken, je hoeft alleen maar de melkopschuimer uit de weg te schuiven om toegang te krijgen tot eerstgenoemde.

Het laatste ontwerpkenmerk dat genoemd moet worden, naast de verwijderbare lekbak met zijn drijvende rode plastic indicator, is het verstelbare mondstuk zodat de Naviglio op bijna alle maten mokken past.

Functies & Prestaties

Als je de machine eenmaal hebt ingesteld met stroom, water en koffiebonen, kan het gebruik ervan niet veel eenvoudiger zijn.

Zet de Naviglio aan en het zal een automatisch reinigings- en opwarmingsproces doorlopen. Daarna druk je gewoon op de knop voor de gewenste stand, waarbij je er natuurlijk voor zorgt dat er een kopje klaarstaat.

Gaggia Naviglio verstelbaar mondstuk

De knoppen in het midden voor espresso of een langere koffie zul je het meest gebruiken. Zoals eerder gezegd kunt u verschillende sterktes selecteren voordat u begint.

Aangezien dit een automatische machine is, zal de Naviglio de koffie voor elke nieuwe zet vers malen met de keramische molen. Vervolgens wordt de koffie met de juiste druk aangestampt en wordt het water met een constante druk uit de ketel in de zeteenheid geïnjecteerd.

Of u nu een espresso of een langere koffie zet, de resultaten zijn uitstekend en moeiteloos. De geur van de versgemalen bonen draagt ook bij aan de ervaring. We zijn vooral onder de indruk van het crèmelaagje dat de Naviglio produceert.

Gaggia Naviglio koffiebonen

Heet water en stoom krijgen om melk op te schuimen is ook heel eenvoudig, druk gewoon op de knop voor het gewenste product en druk er nogmaals op als je klaar bent. Hoewel dit een vrij eenvoudige machine is, kunt u de koffie aanpassen door aan de knop voor de sterkte te draaien.

Je kunt zelfs de lengte van elk type koffie aanpassen, dus als je een kortere espresso wilt, kan dat. Zet hem in de customise mode, zet de lengte van de koffie die je wilt en de machine zal dan elke keer die precieze hoeveelheid zetten.

Dit is erg handig en voorkomt dat u bijvoorbeeld twee keer koffie moet zetten.

Als je meer geavanceerde functies wilt, is het misschien de moeite waard om te kijken naar de
Gaggia Anima. Hij kan zich aanpassen aan de hardheid van uw water, de temperatuur instellen en vijf verschillende sterkte-instellingen hebben, om maar een paar functies te noemen.

Hoewel de Anima geavanceerder is, heeft de Naviglio genoeg opties voor de meeste koffiedrinkers en dat voor een prima prijs.

Gaggia Naviglio crema

Dat gezegd hebbende, hebben we wel een paar niggles die we tijdens het testen hebben opgemerkt. Om te beginnen knippert de aan/uit-knop rood als de machine uit staat, wat nogal irritant is. We hadden liever een statisch lampje gezien, maar dat is geen optie.

De Naviglio is ook vrij luid in werking. Het is duidelijk dat er fysieke handelingen nodig zijn, zoals het malen van de bonen, maar het is eigenlijk luider bij het brouwen dan bij het malen. Het is niet het einde van de wereld, maar dit is misschien niet de beste keuze als je een stille machine nodig hebt.

Het is ook vermeldenswaard dat de machine vrij snel door een tank (1,5L) water gaat. Dit hangt natuurlijk af van hoe vaak je koffie zet, dus wij zetten er gemiddeld één per dag en we hebben de tank ongeveer twee of drie keer per week gevuld.

Dit is grotendeels te danken aan het reinigingsproces dat de Naviglio uitvoert bij het aan- en uitzetten van de machine. We zijn er dankbaar voor dat het de boel schoon houdt, maar het verbruikt wel water, dus het kan gebeuren dat het midden in het proces op is.

Verdict

Of je nu overstapt van een handmatige machine of net je eerste koffiemachine hebt, de Gaggia Naviglio is een geweldige keuze.

Dit is een uitstekende machine voor het geld, die een eenvoudige maar uiterst effectieve ervaring biedt. Er zijn misschien geen geavanceerde functies van een meer premium model, maar deze heeft alles wat de gemiddelde drinker nodig zal hebben.

Kleine kanttekeningen zijn vooral het irritant knipperende aan/uit-lampje en het tamelijk luide werkingsgeluid, maar die weerhouden ons er niet van om deze machine ten zeerste aan te bevelen.

Specs

Gaggia Naviglio: Specs

 • Roestvrij Stalen Boiler
 • 50Hz Frequentie
 • 1850W Vermogen
 • 15 Bar Pompdruk
 • Panarello stoom/warmwater arm
 • Verwijderbaar waterreservoir (1.5L)
 • Verwijderbare lekbak
 • Maalgraad en koffiedosering instelbaar (7,9,11g)
 • Verstelbare kop hoogte
 • Koffiebooninhoud: 300g
 • Dump Box Capaciteit: 10 porties
 • 256 x 440 x 340mm
 • 8kg