Gemakkelijke Dalgona opgeklopte koffie


Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als Amazon Associate verdien ik met in aanmerking komende aankopen.

Een super donzige versie van dalgona koffie, een opgeklopte oploskoffie, die van begin tot eind in seconden wordt gemaakt. Super cafeïne en lekker.

Extra luchtige Dalgona Koffie

Wat is Dalgona Koffie?

  • Dalgona koffie is een ijskoude cafeïnehoudende drank gemaakt met opgeklopte oploskoffie, suiker, melk en ijs.
  • Voor het eerst populair gemaakt in Zuid-Korea.
  • Gewone dalgona wordt gemaakt gelijke delen oploskoffie, suiker en heet water.

Waarom je van deze Dalgona-koffie zult houden

  • Super pluizig: Het is extra luchtig gemaakt door een verhouding van 1 deel oploskoffie, 1 deel suiker en 2 delen heet water te gebruiken.
  • Heerlijk: Het is zoet, schuimig en super cafeïnehoudend.
  • Vlug: Een handopschuimer zweept Dalgona-koffie op in enkele seconden.

Voor meer recepten met oploskoffie, probeer Makkelijke Griekse Frappe en Mokka Frappuccino.

Opmerkingen over ingrediënten

Extra luchtige Dalgona Koffie Ingrediënten
  • Oploskoffie
    Oploskoffie is het belangrijkste ingrediënt bij het maken van dalgona-koffie.
  • Gefilterd water
    Gebruik beter smakend water om betere koffie te maken.
  • Melk
    Wat u maar wilt.
  • Suiker
    Gebruik gewone witte suiker omdat het gemakkelijker is om met de oploskoffie te kloppen. Rauwe of turbinado suiker zal niet zo goed werken.
Mijn oploskoffie pick

Foto credit: amazon.com

Deze oploskoffie uit Griekenland is gesproeidroogd, niet gevriesdroogd, wat super luchtig schuim maakt.

KOOP NU

Stapsgewijze instructies

Hier is een kort overzicht van de stappen om dit drankje te maken. Voor volledige ingrediënten en instructies scrol je naar beneden.

1. Klop oploskoffie

Luchtige opgeklopte koffie wordt gemaakt door samen te kloppen oploskoffie, suiker en warm water.

Het beste hulpmiddel om Dalgona-koffie-ingrediënten samen te kloppen, is een handheld melkopschuimer. In minder dan een minuut kloppen verandert de donkerbruine oploskoffie in een gouden, toffeekleur terwijl het oppeuzelt.

Zorg ervoor dat je de melkopschuimer op en neer beweegt om er zoveel mogelijk lucht in te krijgen. Zodra het zachte pieken vormt, is het klaar.

Barista’s Tip: Gebruik een handopschuimer om slagroomtoppings voor drankjes te maken. Het is gemakkelijk te gebruiken en gemakkelijk schoon te maken.

2. Top melk en ijs met opgeklopte koffie

Melk en ijs is de basis van de drank. Je kunt elke melk gebruiken die je wilt.

Melk en ijs gaan in een kopje, waardoor er ruimte overblijft voor de opgeklopte koffie. Schep de lichte en luchtige Dalgona koffie erop.

Serveersuggesties

De dalgona koffie zit er bovenop voordat hij zich een weg baant naar de bodem van het kopje. Zorg ervoor dat je roert voordat je gaat drinken.

De opgeklopte koffie behoudt zijn vorm een tijdje, maar het is het beste als het onmiddellijk wordt geserveerd.

Een rietje maakt deze drank gemakkelijker te drinken.

Tips van experts

  • Om het nog luchtiger en groter te maken, verdubbel je de dalgona-koffie door 2 eetlepels oploskoffie, 2 eetlepels suiker en 4 eetlepels heet water te kloppen. Houd er rekening mee dat dit veel cafeïne is!
  • Elke soort melk kan worden gebruikt, van volle melk tot notenmelk.
  • Gewone oploskoffie zal werken, maar ik geef de voorkeur aan het Nescafe uit Griekenland omdat het beter schuimt.

Vragen die u mogelijk heeft

Hoe kan ik dit maken zonder een handopschuimer?

De handopschuimer is de snelste manier om het donzige schuim te maken, maar als je er geen hebt, kun je in plaats daarvan een garde gebruiken om het met de hand te kloppen. Of je kunt de oploskoffie, suiker en heet water in een luchtdichte container doen en schudden totdat het dikker wordt.

Zit er cafeïne in deze drank?

Ja, er zit cafeïne in oploskoffie.

Kan ik elke soort melk gebruiken?

Ik heb volle melk gebruikt, maar het smaakt net zo goed met elke soort melk.

Hoe maak je gewone dalgona koffie?

Gewone dalgona koffie wordt gemaakt met 1 eetlepel oploskoffie, 1 eetlepel suiker en 1 eetlepel heet water. Het is dichter en minder pluizig dan mijn versie.

Waarom is je gemaakt met meer heet Water?

Mijn versie is gemaakt met een extra eetlepel heet water en dat maakt het extra luchtig.

Wat kan ik nog meer maken met dit blikje oploskoffie?

Griekse frappes en frappuccino’s maak je gemakkelijk met deze Griekse Nescafe oploskoffie.

Aanverwant

PIN DIT RECEPT

Wil je dit Dalgona Coffee recept bewaren voor later? Pin het op je Pinterest-bord!

OPSLAAN OP PINTEREST

Dalgona koffie

Gemakkelijke Dalgona opgeklopte koffie

Auteur: Jee Choe

Een super luchtige versie van Dalgona koffie, een opgeklopte oploskoffie die in enkele seconden is gemaakt.

Voorbereidingstijd 4 Minuten

Totale tijd 4 Minuten

  • Combineer oploskoffie, suiker en heet water in een hoge container.

  • Klop tot er zachte pieken ontstaan.Gebruik een handopschuimer en in minder dan een minuut kloppen verandert de donkerbruine oploskoffie in een gouden, toffeekleur terwijl deze oppeuzelt. Zorg ervoor dat je de melkopschuimer op en neer beweegt om er zoveel mogelijk lucht in te krijgen. Zodra het zachte pieken vormt, is het klaar.
  • Giet melk in een kopje ijs.

  • Schep Dalgona koffie erop.Roer goed voor het drinken.
  • Om Dalgona-koffie groter te maken, verdubbelt u de Dalgona-koffie-ingrediënten door 2 eetlepels oploskoffie, 2 eetlepels suiker en 4 eetlepels heet water te kloppen. Houd er rekening mee dat dit veel cafeïne is!
  • Gewone oploskoffie zal werken, maar ik geef de voorkeur aan het Nescafe uit Griekenland omdat het beter schuimt.
  • Elke soort melk kan worden gebruikt, van volle melk tot notenmelk.
  • Dalgona koffie kan worden gemaakt met behulp van een handklopper of door oploskoffie, suiker en heet water in een luchtdichte container te doen en het te schudden tot het schuimig is. Beide methoden duren langer dan een draagbare melkopschuimer.

Calorieën: 163 | Koolhydraten: 24g | Eiwit: 6g | Vet: 5g | Verzadigd vet: 3g | Cholesterol: 16Mg | Natrium: 85Mg | Kalium: 391Mg | Suiker: 20g | Vitamine A: 264Iu | Calcium: 184Mg | Ijzer: 1Mg