George Foreman Flexe grill review


In een oogopslag

Beoordeling van de expert

Pros

  • Twee gebruikswijzen
  • Veel grillruimte
  • Geweldig ontwerp

Minpunten

  • Moet onder een afzuigkap staan tijdens het grillen

Ons oordeel

Als u op zoek bent naar een grill of een tosti-ijzer, dan is de Flexe door zijn veelzijdigheid en functies moeilijk te verslaan.

We hebben allemaal wel eens een apparaat gekocht dat – op het moment van aankoop althans – voorbestemd lijkt om ons culinaire leven te veranderen, maar dat vervolgens vettig en onbemind achterin een keukenkastje belandt en nooit meer het daglicht ziet. Vaak zijn deze apparaten voor eenmalig gebruik: wafelijzers, ijsmakers, spiralizers, tosti-ijzers.

Een van de belangrijkste verkoopargumenten van de George Foreman Flexe grill is zijn veelzijdigheid. U kunt hem gebruiken om tosti’s en panini te maken, maar u kunt hem ook gebruiken als een grote, open grill voor vlees, vis en groenten.

Flexe grill in zijn open stand

Maar betekent dat dat je er een moet kopen? Lees verder voor ons oordeel.

Ontwerp en uiterlijk

De Flexe grill heeft een zilvergrijze roestvrijstalen bovenbehuizing en een glanzende roestvrijstalen handgreep. Voor zijn afmetingen (30 x 30 x 13,5cm) biedt hij veel grillruimte: twee platen van ongeveer 22 x 24cm wanneer plat gelegd.

Toastijzers of grills zijn niet altijd de gemakkelijkste dingen om kastruimte voor te vinden, omdat ze breed zijn en vaak onder een stapel keukengerei terechtkomen. Een mooi designelement is dat je de Flexe op zijn kant kunt zetten en verticaal in een kast kunt zetten om ruimte te besparen en hem gemakkelijk terug te vinden.

Flexe verticaal opgeborgen

Om te wisselen tussen een schelp- en een vlakke grill, zit er een grote knop aan de zijkant die het scharnier ontgrendelt. U kunt er ook voor kiezen om de grill schuin of plat te zetten, dankzij de eenvoudig verstelbare voetjes die u eenvoudig kunt omklappen om de grill een andere stand te geven.

Flexe's verstelbare poten

Gebruik van de Flexe grill

Set-up is direct. Plaats gewoon de lekbak in de basis van de Flexe en steek de stekker in het stopcontact. De lekbak zelf is een handige functie. Het merk beweert dat zijn grill tot 42% van het vet uit gegrild voedsel kan verwijderen, en dat vet moet toch ergens heen. De opvangbak is een goed ontworpen oplossing: zodra het toestel is afgekoeld, kunt u het gewoon verwijderen en legen.

De lekbak van Flexe

Er zijn twee indicatielampjes aan de voorkant van de grill. De rode gaat branden zodra er stroom naar het apparaat gaat en de groene gaat branden als het apparaat klaar is voor gebruik. Het warmt snel op.

Flexe controlelampjes

De Flexe grill heeft een zwevend scharnier voor het grillen van dikker voedsel. Natuurlijk hebben we hem eerst getest door een tosti te maken met een belachelijk grove vulling van kaas en bonen. Ik was ervan overtuigd dat, net als bij geroosterde tosti’s vroeger, de vulling eruit zou spatten zodra de bovenste grill naar beneden ging. Maar het brood werd geroosterd, de kaas smolt en het broodbeleg bleef zitten.

We hebben ook hamburgers gegrild, en ontbijtklassiekers zoals spek en tomaten, die allemaal goed bleken te zijn – na een beetje experimenteren, tenminste. De enige beperking van de Flexe is om uit te vinden hoe je het beste uit de grillruimte kunt halen en goed gegaard voedsel overhoudt.

Ik dacht dat ik spek op de open grill zou kunnen bakken, naast andere ontbijtingrediënten, maar ik ontdekte dat spekreepjes het beste met het deksel naar beneden konden worden gebakken, omdat ze van de grill af opkrulden en niet knapperig genoeg werden. De hamburgers daarentegen deden het prima op de open grill, zolang ze halverwege maar werden omgedraaid.

Eén ding: als je een Flexe wilt, moet je een plekje zoeken onder een afzuigkap – tenzij je je huis wilt laten geuren door wolken spekrookjes.

Reinigen

De Flexe heeft een nieuwe antiaanbaklaag op de platen die is ontworpen om het schoonmaken te vergemakkelijken. Als u klaar bent met koken en het apparaat is afgekoeld, hoeft u het alleen maar even af te vegen.

Ik vond het gemakkelijker schoon te maken dan de meeste grills en tosti-ijzers, hoewel deze apparaten vettig worden en daar kun je niet omheen. Ook zou ik niet de moeite nemen om een
George Foreman-merk schoonmaaksponsje te kopen. Die begon al na een paar keer gebruik uit elkaar te vallen.

Prijs en beschikbaarheid

De Flexe grill is overal verkrijgbaar in het VK en heeft een RRP van £49,99. Op dit moment is het onwaarschijnlijk dat je hem voor minder zult vinden. Het is meer dan de gemiddelde tosti maker, dat is zeker. Maar het is in lijn met de prijzen van andere George Foreman producten, en als je het veel gaat gebruiken, is het redelijk geprijsd.

Verdict

De Flexe grill zal mensen die vastbesloten zijn om keukenrommel tot een minimum te beperken misschien niet bekeren. Uiteindelijk ben je gewoon bezig met het namaken van manieren van koken die ook onder een grill of op een kookplaat kunnen worden gedaan.

Maar als u veel grilt of een gezondere optie wilt dan het bakken van uw spek, maken het uitstekende ontwerp en de doordachte details van de Flexe, zoals de lekbak, het zwevende scharnier en de verticale opslagoptie, het een van de beste gezondheidsgrills die u kunt kopen.

Wil je een koffie bij je tosti? Kijk eens naar
de beste koffiemachines die we hebben getest.

Specs

George Foreman Flexe Grill (26250): Specs

Recent Content