GHD Air Haardroger Review

In één oogopslag

Beoordeling van de expert

Onze uitspraak

Met zijn prijs van €99 is de GHD Air zeker geen goedkope haardroger (hoewel hij een derde van de prijs van Dyson’s Supersonic is). Of het de moeite waard is om er geld voor neer te tellen, zal zeker van persoon tot persoon verschillen. Hij voelt aan als een luxe en we hebben hem met plezier gebruikt. Het is snel en efficiënt, en over het algemeen een genot om te gebruiken.
Nu we de haardroger een paar weken in huis hebben, hebben we moeite om terug te gaan naar een goedkopere haardroger. Maar we zijn in het verleden heel blij geweest met haardrogers van minder dan €50, dus het is absoluut geen noodzaak. Het zou wel het perfecte cadeau zijn voor een door haar geobsedeerde geliefde.

GHD is vooral bekend om zijn stijltangen, maar het bedrijf maakt ook stijlvolle en eersteklas haarproducten, waaronder krulspelden, borstels en haardrogers. We hebben de GHD Air haardroger aan de tand gevoeld om je onze volledige review te brengen.

GHD Air Prijs en Beschikbaarheid

De GHD Air haardroger kost £99 in het Verenigd Koninkrijk. Hij is rechtstreeks te koop via
GHD’s website, maar ook bij
John Lewis,
Amazon en
Kijk Fantastisch. Als je de extra diffuser, rollerborstel en secting clips wilt, is er ook een GHD Air Style Kit verkrijgbaar
bij Amazon voor £16 extra.

In de VS is de GHD Air verkrijgbaar bij
Amazon of
GHD voor $199. De
Amerikaanse Black Friday aanbieding is nog beter, met 25 procent korting om de totale prijs terug te brengen tot 149 dollar.

Er is ook een
Limited Edition Lulu Guinness model van de GHD Air beschikbaar voor dezelfde prijs, maar met een beperkte voorraad zul je snel moeten zijn als je er een wilt bemachtigen. Hieronder leggen we de verschillen tussen de twee modellen uit.

Je kunt de Lulu Guinness GHD Air kopen bij
John Lewis,
Feel Unique en
Toni & Guy, of bij
GHD US hier.

GHD Lucht Ontwerp en Bouw

Er zijn twee modellen van de Air haardroger verkrijgbaar bij GHD: het origineel en het Lulu Guinness model. Wij hebben de laatste gebruikt, maar afgezien van enkele kleine verschillen die geen invloed hebben op de prestaties van de functies, zijn ze in wezen hetzelfde.

De GHD Air by Lulu Guinness voegt een vleugje roze toe aan de metalen delen van de haardroger, je krijgt een bijpassende stofzak voor opslag die je niet krijgt bij het originele model, en voor elke aankoop wordt £10 gedoneerd aan Breast Cancer Now ($5 voor Memorial Sloan Kettering Cancer Center als je in de VS bent).

Buiten dat zal je ervaring met beide modellen hetzelfde zijn. Tot en met de verpakking, dit ziet eruit en voelt als een premium product. Het is eenvoudig en gestroomlijnd, met subtiele metallic accenten in een verder solide zwart ontwerp.

De regelaars voor de warmte en het vermogen zitten perfect onder je vingers als je hem gebruikt, dus je hoeft de haardroger niet van je hoofd te halen om ernaar te kijken terwijl je aan het stylen bent. Hij ligt lekker in de hand, maar is met 1,54 kg wel wat aan de zware kant.

Er zitten rubberen stootranden op de breedste delen van de haardroger om te voorkomen dat je het omhulsel breekt, maar die worden na een paar keer gebruiken wel een beetje stoffig. Het snoer is met 3 m heerlijk lang, dus als je kaptafel niet zo dicht bij een stopcontact ligt als je zou willen, is er geen probleem.

Als het op geluid aankomt, is hij merkbaar stiller dan andere haardrogers die we hebben gebruikt, dus ideaal als er gezinsleden slapen.

GHD Air functies en gebruik

Naast het ontwerp, zul je blij zijn te horen dat het ook effectief is. GHD beweert dat hij twee keer zo snel is als een gewone haardroger, wat zonder uitgebreide tests moeilijk te bevestigen is, maar wij merkten zeker een groot verschil. Hij is bijzonder krachtig, en zelfs zonder het bijgeleverde concentrator mondstuk voelt het alsof de lucht uitzonderlijk precies is.

Wat we niet hebben kunnen vaststellen is of de geavanceerde ionische technologie in de haardroger een verschil maakt. GHD zegt dat het is ontworpen om kroes te verminderen en te resulteren in een zachtere afwerking, maar we merkten niet veel verschil en moesten nog steeds kroes-reducerende haarproducten en een stijltang gebruiken om het stylen af te maken.

De hoogste warmtestand lijkt echter een perfecte temperatuur die effectief is zonder het haar te beschadigen, en omdat het over het algemeen sneller gaat, hebben we gemerkt dat we grondiger te werk gaan, wat betekent dat ons haar langer in model blijft.

Over temperatuur gesproken, er zijn drie standen beschikbaar: cool, medium en hot. De cool-stand is echt cool (we hebben in het verleden föhns geprobeerd die nog steeds erg warm aanvoelden op de cool-stand), en als je een snelle stoot wilt is er ook een koude activeringsknop aan de voorkant van de handgreep van de föhn.

(U zult ook onze
GHD Platinum+ review).