GHD Gold Professional Styler review


In een oogopslag

Beoordeling van de expert

Onze uitspraak

De consistente temperatuur van de GHD Gold neemt veel van het giswerk weg dat komt kijken bij het bepalen van de ideale warmte-instelling voor je haar. Qua efficiëntie is het een snelle klus als je fijn tot halflang haar hebt. Degenen met dik en krullend haar hebben misschien meer tijd nodig (omdat je misschien gewoon, jaloersmakend, meer volume hebt om mee te werken), maar het resultaat mag er zijn. Het minimalistische en schadebestendige ontwerp van de GHD Gold maakt hem ideaal voor een dagelijkse ochtendroutine voor het werk (of school), voor avondjes uit of tijdens het reizen.
De prijs van €139 voor de GHD Gold lijkt een beetje hoog, maar het is een prijs die te rechtvaardigen is aangezien je een stijltang van hoge kwaliteit wordt beloofd die zowel je haar beschermt als strakke resultaten produceert. We zouden deze straightener aanraden boven een budget straightener die je haar op lange termijn permanent kan beschadigen.

GHD is een toonaangevend merk als het gaat om haarstyling van salonkwaliteit voor thuis. De GHD Gold Professional Styler is de laatste toevoeging aan de lijn van het merk, samen met de meer geavanceerde
Platinum+ Professional Styler, beide behoren tot de
beste stijltangen op dit moment.

De Gold, een stijltang met een ronde buis van 1 inch, bereikt automatisch de stabiele en optimale temperatuur van 185 Celsius, of 365 Fahrenheit, zonder temperatuurknop of een digitaal display zoals bij veel stijltangen op de markt. Het resultaat: een minimalistische oplossing om in korte tijd sluik en steil haar te krijgen – hoewel dit afhankelijk is van het volume en de textuur van je haar.

GHD Gold Professional Styler: Prijs en beschikbaarheid

De Gold Professional Styler kost £139/US$199 en is rechtstreeks verkrijgbaar bij GHD
in de UK en
VS. Het is ook verkrijgbaar op
Amazon voor £139 of
$199 in de VS.

Op dit prijspunt, is het op hogere eind van het gamma. De meest eenvoudige GHD Professional Styler is verkrijgbaar voor (£109/$149) terwijl de mid-range
GHD Mini en
Max Stylers variëren van £119 tot £135 (hoewel beide
$199 in de VS).

GHD Gold Professional Styler: ontwerp en bouw

De Gold heeft een slanke, afgeronde barrel van 1 inch. Dit zorgt voor de veelzijdigheid om zowel het haar steil te maken als krullen te stijlen. De body zelf is minimalistisch, zonder displays of wijzerplaten, en is voorzien van twee glanzende (glinsterende) keramische platen die bijna wrijvingsloos aanvoelen. De gladheid geeft echt een gevoel van hoe weinig weerstand er is op de platen als het over je haar glijdt.

We vinden het fijn dat de greep op de GHD Gold ook niet star is als de platen eenmaal vastgeklemd zijn. Een beetje flexibiliteit helpt de platen makkelijker te glijden en voorkomt dat ze blijven haken.

De Styler zelf is verzwaard, maar niet zwaar, waardoor het ook een goede metgezel is voor op reis. Het helpt dat de GHD Gold een universeel voltage heeft, wat betekent dat hij compatibel is met elk bestemmingsvoltage. Het 2,7 meter lange netsnoer is ook draaibaar op de plaats waar het op de Styler wordt aangesloten, zodat je vrij kunt bewegen en het apparaat kunt draaien om de beste hoek te kiezen.

De Styler vergrendelt niet in de gesloten stand, wat je wel bij andere stijltangen vindt, maar je krijgt er wel een siliconen hittebeschermer bij die je er na gebruik op kunt schuiven, die de tanden gesloten houdt en ook oppervlakken beschermt tegen restwarmte.

GHD Gold Professional Styler: Kenmerken

Het eerste wat je misschien opvalt aan de Gold is dat hij geen draaiknop of een display heeft om de temperatuur te regelen. Dat komt omdat de Gold maar één temperatuur bereikt: 185 graden of 365 Fahrenheit.

Dit is de ideale temperatuur voor je haar om breuk en beschadiging te voorkomen en de glans te behouden. Lagere temperaturen hebben de neiging om het haar uit te drogen als gevolg van meerdere passes, terwijl hetere temperaturen de eiwitten in je haar kunnen verbranden. Om dit te voorkomen, maakt de Gold gebruik van warmtesensoren in beide platen, gebrandmerkt als “dual-zone technologie”, die de temperatuur bewaken en ervoor zorgen dat deze consistent blijft tijdens het gebruik.

De Styler klingelt als je hem in het stopcontact steekt. De ronde aan/uit-knop licht op zodra je hem indrukt en knippert totdat hij zijn optimale temperatuur heeft bereikt. Dit zou 25 seconden moeten duren, maar wij hebben een gelukkige 21 seconden gemeten.

De GHD Gold was meteen indrukwekkend toen hij moeiteloos door mijn haar gleed. Als iemand met lichte tot medium golven, had ik ongeveer tien minuten nodig om mijn haar volledig te stylen. De uiteinden van mijn haar, die gewoonlijk geteisterd worden door grove gespleten punten, voelden glad en zacht aan.

GHD Gold Professional Styler - golvend haar resultaten

Links zie je de natuurlijke golven in mijn haar. De vergelijking naast elkaar in het midden toont mijn haar halverwege het proces. De laatste foto is het eindresultaat, dat in totaal ongeveer tien minuten duurde.

Ik zou adviseren om de Styler te gebruiken met een hittebeschermend serum (GHD heeft zijn eigen
voor £12.95 – alleen in Groot-Brittannië), omdat ik verhit haar kon ruiken, maar dit was waarschijnlijk een gevolg van het te lang geklemd laten van de platen. De Gold bleef ook niet aan mijn haar haken.

We probeerden de Gold ook op dikker, krullerig haar om de resultaten te vergelijken. Dit vergde een paar passen meer, maar de resultaten waren merkbaar.

GHD Gold Professional Styler - krullend haar resultaten

De GHD Gold maakte een merkbaar verschil bij het steilen van dik, krullend haar.

Het haar voelde zacht, glad en glanzend aan. Hoewel het niet steil was, kon dit worden bereikt met meer tijd voor elke sectie. In elk geval waren we onder de indruk van de stand-alone prestaties van de Gold zonder het gebruik van een haarborstel of serums, wat een typische gebruiker thuis zou gebruiken.

Recent Content