GHD Platinum+ review


In één oogopslag

Beoordeling van de expert

Onze uitspraak

GHD’s Platinum+ biedt een snoeivrije styling die zich aanpast aan je individuele techniek en vermindert de schade die aan het haar kan worden toegebracht door overmatig warm stylen en straighten. Je zult een verbeterde styling in een kortere tijd zien, en resultaten die veel langer meegaan. Duur, ja – maar elke cent waard.

GHD werd in 2001 gelanceerd en is sindsdien een van de bekendste merken op het gebied van haarstyling voor thuis en in de salon. Ik gebruik de stylers al zolang als ik me kan herinneren, maar de afgelopen week heb ik mijn vertrouwde GHD Gold (
zie onze review) en klassieke stylers neergelegd om de nieuwe Platinum+ uit te proberen, hier in het wit. Het was geen ontbering, laat me je vertellen, en het is geen verrassing dat dit een van de
beste stijltang van dit moment.

De unieke aantrekkingskracht van deze stijltang is de slimme technologie binnenin, met een matrix van sensoren verborgen onder de platen om constant de temperatuur te meten – 250 keer per seconde – het is slim op een andere manier dan de
Glamoriser Blue Smart Straightener die Bluetooth heeft en met een app komt.

De ‘ultra-zone’ voorspellende technologie van de Platinum+ stijltang past zich op intelligente wijze aan je stylingtechniek aan, waarbij het vermogen wordt aangepast om te allen tijde een optimale temperatuur te garanderen voor gezonder haar en snellere, betere resultaten. Dit is styling met één beweging op zijn best, geschikt voor alle haartypes.

Volgens GHD zorgt deze ultrazone technologie voor 70 procent minder haarbreuk en een dubbele kleurbescherming, dus niet langer hoeft het toepassen van intense warmte bij het nastreven van stijl te betekenen dat je de gezondheid van je haar opoffert. (Het is nog steeds een goed idee om te combineren met een
beschermende styling spray, natuurlijk).

Prijs & beschikbaarheid

De Platinum+ in het wit is gloednieuw, dus op dit moment is het het makkelijkst – en goedkoopst – om hem rechtstreeks bij
GHD. Hier is hij verkrijgbaar voor £175, terwijl de huidige vraagprijs bij
Amazon £229.99 is. Hij is ook verkrijgbaar in
zwart, voor dezelfde prijs, maar wij houden van het witte model.

Voor iedereen die nog nooit een GHD heeft gebruikt, klinkt die prijs buitensporig, zeker als je goedkope stylers op de markt kunt kopen voor 20 pond. Maar hoewel het misschien niet betaalbaar is voor alle gebruikers, is het elke cent waard: de resultaten zijn van een compleet andere klasse.

Terwijl andere GHD stylers worden geleverd met twee jaar garantie, wordt de Platinum+ geleverd met de extra gemoedsrust van drie jaar garantie.

Ontwerp & bouw

Voor het geld dat je hier betaalt wil je echt iets dat er speciaal uitziet, en dat is precies wat je krijgt. In het wit straalt de GHD Platinum+ gewoon klasse uit.

De styler is gewichtig zonder te zwaar te zijn om een redelijke tijd boven je hoofd te houden, en met een gripvaste matte afwerking die er goed uitziet en goed aanvoelt.

Terwijl hij aan de buitenkant wit is, is de binnenkant van de GHD Platinum+ zwart, wat een mooi contrasterend effect geeft. Er is een kleine luidspreker zodat je hoorbaar wordt gewaarschuwd wanneer de stylers worden aangezet, op temperatuur komen of in stand-by gaan. Er is ook een kleine ronde aan/uit-knop met LED-ring die wit oplicht bij gebruik.

De keramische platen zijn redelijk breed op 1in, precisie gefreesd en ultra-glad, met een glanzende coating die fonkelt in het licht. Er zijn geen scherpe randen, hoekjes of spleetjes waar je haar aan kan blijven haken, en de afgeronde randen zorgen voor een soepele styling, in welke hoek je de Platinum+ ook houdt, zelfs tot dicht bij de haaraanzet.

Het wishbone scharnier, afgewerkt in glanzend chroom met spiegeleffect, houdt de platen perfect parallel aan elkaar, met slechts een kleine ruimte voor je haar om er doorheen te gaan – dichtbij genoeg om effectief te stylen, maar niet te dichtbij om het haar op te sluiten en mogelijk te beschadigen.

Aan het ene uiteinde is een handig lange (2,7 m) dikke stroomkabel bevestigd via een roterende loop die het mogelijk maakt om het uit de weg te houden of je nu je haar aan het stylen bent of de styler neerlegt tussen gebruik.

Voor frequente reizigers is universele spanning een echte zegen. Er is niets erger dan van huis weg te zijn, er op je best uit te willen zien en dan te ontdekken dat je haardroger net zo bruikbaar is als iemand die je haar door een rietje föhnt, of dat je stijltang gewoon niet op de temperatuur kan komen die je nodig hebt om de look te krijgen die je wilt. De prestaties van de Platinum+ zullen hetzelfde zijn, waar ter wereld je ook bent.

Prestaties

Extreme hitte en gezond haar horen meestal niet in dezelfde zin thuis, dus als je voor styling afhankelijk bent van hitte, is het het beste om de klus zo snel mogelijk te klaren. En het is altijd een bonus als we sneller klaar zijn om uit te gaan.

De Platinum+ brengt je naar je gewenste look in een ongelooflijk korte tijd, en afhankelijk van je haartype is een enkele beweging voldoende voor een gladder, zachter, glanzender en, in mijn geval, steiler resultaat.

De platen zijn in slechts 20 seconden opgewarmd, en om dat in reële termen te zeggen, de Platinum+ gaf al een piepje dat hij klaar was voordat ik ook de föhn had aangesloten. Dit is overigens niet de gebruikelijke GHD piep; het is een toepasselijk hemels “ah-aah-aaah”.

De ultrazone voorspellende technologie is niet iets wat je achter de schermen kunt zien werken, maar het verschil is direct merkbaar in de spiegel met een gelijkmatige gladstrijking van wortel tot punt en geen pluizige punten.

Ik heb heel fijn haar dat gemakkelijk breekt, en als ik mijn haar te lang stijl, krijg ik vaak plukjes haar en zichtbaar uitgedroogde punten. Maar met de Platinum+ heb ik met één beweging een merkbaar gladder en glanzender kapsel – en deze resultaten blijven veel langer aan.

In het gebruik vond ik het strakkere ontwerp en de wishbone scharnier van de Platinum+ prettiger dan die van de GHD Gold. Het voelt steviger in de hand, en de dicht op elkaar geplaatste platen zorgden ervoor dat ik minder geneigd was om ze te dicht op elkaar te knijpen. Het resultaat was een zachtere stylingactie zonder dat het haar bleef haken.

Hoewel ik meer neig naar steilen dan naar krullen, zou de afgeronde buis dit laatste eenvoudig moeten maken. Hij is wel dikker dan de klassieke styler, dus misschien niet de beste optie als je echt strakke krullen wilt.

Zoals bij alle GHD’s is er een automatische slaapstand die na 30 minuten ingaat, wat je zult waarderen als je ooit gehaast naar je werk bent gegaan en je je de hele dag zorgen hebt gemaakt dat je terug zou keren naar het uitgebrande omhulsel van je voormalige huis. De Platinum+ wordt ook geleverd met een zachte rubberen beschermplaat die over het uiteinde van het vat glijdt zodat hij veiliger kan worden opgeborgen als hij warm is.

Verdict

GHD’s prachtige nieuwe Platinum+ biedt een snag-free styling die zich aanpast aan je individuele techniek en vermindert de schade die kan worden veroorzaakt aan het haar door overmatige warmte styling en straighten. U zult een verbeterde styling in een kortere tijd zien, en resultaten die veel langer duren. Duur, op £ 175
rechtstreeks van GHD, maar elke cent waard.

Recent Content