Glamoriser Blue Smart stijltang review


In één oogopslag

Beoordeling van de expert

Onze uitspraak

Als een stijltang met Bluetooth-verbinding – in feite de eerste ter wereld – kunnen de warmte-instellingen van de Glamoriser zorgvuldig worden geregeld via de speciale Glamoriser-app (voor iOS en Android). Hoewel de app niet zo indrukwekkend is, zijn de standalone prestaties van de Glamoriser Blue dat wel.
Het apparaat warmt snel op en glijdt over het haar zonder te haken of te trekken, waardoor het haar sluik en gezond aanvoelt. Je kunt je haar binnen tien tot vijftien minuten stylen zonder dat je te vaak door dezelfde sectie moet.

De Glamoriser Blue werkt met zijn eigen app waarmee je je haarprofiel kunt aanpassen, temperaturen kunt regelen en toegang hebt tot sociale media – waardoor het gemakkelijk een topkeuze wordt voor beautybloggers, Insta-glam fashionista’s en dagelijkse gebruikers.

Maar hoe presteert het? Is de Bluetooth-verbinding echt nodig? En kan hij een felbegeerde plaats verdienen in onze
beste stijltang lijst?

Prijs en beschikbaarheid

De Glamoriser Blue heeft een RRP van £129.99 en is verkrijgbaar bij
Currys voor de volle prijs. Het heeft echter een prijs
zakken naar €79,99 direct op de site van Glamoriser.

Van Argos, je kunt de Glamoriser kopen voor
zo laag als £59.99. Amazon heeft het ook
voor 59,99 pond, maar de beschikbaarheid is beperkt. Hij is niet verkrijgbaar in de VS.

Ontwerp en bouw

De Glamoriser Blue heeft de gestroomlijnde look en feel van een premium gereedschap van salon-kwaliteit. De slanke body heeft een buis van ongeveer 1 inch en een gladde siliconen afwerking over de hele lengte voor meer grip. De staaf kan ook worden gebruikt om moeiteloos krullen te stylen.

Glamoriser Blauw: Krullen stylen

De slanke buis maakt het ook gemakkelijk om krullen te stylen.

Glamoriser Blauw: Krullen stylen

De temperatuur kan worden geregeld via de Glamoriser app of direct op de stijltang, wat een welkome optie is voor degenen die niet alleen op de app willen vertrouwen.

Het apparaat glijdt moeiteloos door elke sectie van het haar en heeft niet te veel passes nodig om het steil te maken. De Glamoriser glijdt zelfs soepeler dan de GHD Gold, die we ook
gerecenseerd hebben.

De Glamoriser Blue ligt prettig in de hand en voelt niet zwaar aan. Het 3 meter lange snoer draait op het aansluitpunt voor flexibiliteit en mobiliteit.

We hielden vooral van het ontwerp van de temperatuurregelaars op het apparaat. Je hoeft alleen maar je vinger op en neer te bewegen over de vlakke, aanraakgevoelige strip en de reactie is onmiddellijk. Op het display zie je de graden stijgen of dalen en binnen enkele seconden geeft het apparaat een pieptoon, zodat je weet dat het de juiste temperatuur heeft.

Glamoriser Blue: Temperatuur Controle

De Glamoriser Blue warmt snel op – 2 tot 3 graden per seconde snel. De laagste warmte-instelling is 80 graden Celsius, maar je kunt de ondergrens vergrendelen op een hogere temperatuur (met behulp van de app – meer hierover hieronder). De hoogste temperatuur die de Glamoriser Blue toestaat is 235 graden Celsius, maar we kunnen ons niet voorstellen dat iemand ooit zoveel warmte nodig heeft.

De Glamoriser wordt ook geleverd met een siliconen rustmat en beschermer voor de tang.

Glamoriser blauw: Vóór

Glamoriser Blue: Voor, natuurlijk haar.

Glamoriser Blue: Na

Glamoriser Blue: Na ongeveer 5 minuten gebruik.

Functies & app

Hoewel je de temperatuur op de stijltang zelf kunt regelen, komen de meeste toegevoegde functionaliteiten en functies via de Glamoriser app (gratis beschikbaar voor
iOS en
Android).

De Glamoriser app kan worden gebruikt om de boven- en ondergrenzen van de temperatuur in te stellen, zodat deze nooit buiten (of onder) het bereik komt dat voor jou werkt. Zodra u de warmte-instellingen opslaat, begint de Glamoriser onmiddellijk op te warmen of af te koelen op de door u gewenste temperatuur.

Deze benadering van warmte-aanpassing is in tegenstelling tot de GHD Platinum+ (
ook aanbevolen), waarvan GHD eveneens beweert dat het ’s werelds eerste “slimme” stijltang is – maar dit heeft meer te maken met de intelligente sensoren in de verwarmingsplaten van de Platinum+ die de temperatuur aanpassen aan hoe jij je haar styled.

Glamoriser temperatuurregelaars

Afbeelding: Glamoriser app screenshots via de

Google Play Store

U kunt de app ook gebruiken om in te stellen hoe lang het duurt voordat het apparaat wordt uitgeschakeld. Wat u echter niet kunt doen, is het apparaat op afstand uitschakelen (binnen Bluetooth-bereik). 5 minuten is de kortste automatische uitschakeltijd, terwijl 20 minuten de langste is. In de toekomst, als de Glamoriser Blue slimmer wordt met Wi-Fi-connectiviteit, zou een optie om het apparaat op afstand uit te schakelen geweldig zijn.

Het handigst is dat je met de app een profiel kunt aanmaken dat de ideale temperatuur voor je haar berekent. Kies de dikte, het type behandeling en hoe vaak je je haar steil maakt en laat de app je ideale warmte-instelling genereren.

Glamoriser Temperatuur Profiel

Beeld: Glamoriser app screenshots via de
Google Play Store

Als u dat nummer opslaat, zal de Glamoriser automatisch opwarmen tot die temperatuur wanneer u hem de volgende keer aanzet – en zal hij zich aan die temperatuur aanpassen als het apparaat al aan staat.

De app heeft ook een sociale optie die leidt naar een menu met links naar YouTube, Facebook, Twitter, Instagram en een blog – maar dit is meer om gebruikers te verbinden met de sociale feeds van Glamoriser dan dat het voor gebruikers is om hun haarlooks direct online te uploaden, wat een gemiste kans lijkt.

Met de app kun je ook je agenda synchroniseren, zodat je al je aankomende sociale evenementen in één oogopslag kunt zien. We veronderstellen dat dit je zou kunnen redden van het moeten overschakelen naar de bestaande agenda-app op je telefoon, hoewel we niet volledig overtuigd zijn hoe nuttig deze functie is.

We hadden aanvankelijk ook problemen met het koppelen van onze telefoons aan het apparaat, waarbij de app het apparaat niet herkende ondanks dat het binnen bereik was. Na wat troubleshooting en communicatie met de technische ondersteuning van het bedrijf, losten we het probleem op door in de app’s Permissions te gaan en Location in te schakelen.

Verdict

Over het geheel genomen is de Glamoriser Blue een winnaar. Hij stijlt het haar moeiteloos en laat het glad en gezond aanvoelen. De Bluetooth connectiviteit is gewoon een extra bonus.

De app lijkt over het geheel genomen overbodig en ziet er gedateerd uit. Het ontwerp past niet bij de premium kwaliteit van het apparaat zelf. Maar als we dan toch een app moeten hebben, hopen we dat toekomstige updates de meest nuttige aspecten, de temperatuurregeling en de haarprofielfuncties, nog uitgebreider maken.

Als de app de schade aan het haar zou kunnen beoordelen, of zou kunnen bijhouden hoe vaak de gebruiker zijn of haar haar blootstelt aan hitte, of als de app gebruikers zou kunnen waarschuwen wanneer de stijltang te lang wordt vastgeklemd (voordat de geur van verbrand haar opdoemt), zouden we de app-aansluiting van de Glamoriser misschien beter kunnen rechtvaardigen. In dit stadium lijkt het nog wat voorlopig, maar we zijn benieuwd waar het heen gaat.

Ondanks de tekortkoming van de app, zijn we grondig onder de indruk van de Glamoriser Blue op zichzelf. Hij produceert resultaten van professionele kwaliteit en dankzij het brede temperatuurbereik en de regelaars is hij veelzijdig genoeg voor alle haartypes. We verwachten een prijskaartje van £200 tot £300 – maar hij is
verkrijgbaar voor minder dan £ 60 (op het moment van schrijven), waardoor het een koopje is voor iedereen.

Recent Content