Google Cloud & GE Appliances werken samen aan slimme woning


Google Cloud en GE Appliances hebben een meerjarige deal aangekondigd om slimme apparaten te ontwikkelen. Google Cloud zal zijn kennis op het gebied van kunstmatige intelligentie en machinaal leren, plus zijn reserves aan expertise op het gebied van data en analyse inbrengen in de samenwerking, terwijl GE zijn knowhow op het gebied van huishoudelijke apparaten zal inbrengen.

GE Appliances verkoopt in de VS producten onder onder meer de merknamen GE, Haier en Hotpoint, en is wereldwijd onderdeel van de Haier Group.

Allereerst, wat dit partnerschap betekent voor consumenten is slimme huishoudelijke apparaten die zijn geoptimaliseerd om te werken over Google-platforms, Google Assistant en Android-apparaten.

Echter, omdat Google een van de belangrijkste bedrijven is die meewerkt aan de
unificerende connectiviteitsstandaard Matter, zouden we hopen en verwachten dat alle slimme apparaten even goed zullen werken voor iOS en Alexa gebruikers.

Maar meer dan alleen platformconnectiviteit zal de samenwerking gebruikmaken van Google Cloud Vision AI om gepersonaliseerde functies te creëren en inzichten en tips voor energiebesparing te geven aan gebruikers.

Commerciële klanten zullen ook voordelen zien, doordat ze de macht krijgen om vloten van apparaten te controleren, problemen op te lossen en de levensduur van producten te verlengen, waardoor hun bedrijven uiteindelijk geld kunnen besparen.

GE Appliances verkoopt momenteel
een reeks van aangesloten apparaten in de VS, die gebruikers bedienen via de SmartHQ app. Maar aangezien de Google Cloud deal ervoor zal zorgen dat de expertise van Google vanaf het begin wordt geïntegreerd in de productie en het ontwerp van apparaten, kunnen we verwachten dat er een nieuwe app wordt gemaakt, of op zijn minst dat de SmartHQ app wordt gereviseerd.

In Europa maken alle slimme apparaten van de merken Haier, waaronder Hoover en Candy, momenteel verbinding via de hOn-app. Op dit moment weten we nog niet of de GE/Google deal zal leiden tot verdere samenwerkingen tussen merken en submerken in andere regio’s.

Om te zien wat wij van een aantal Haier apparaten vonden, bekijk dan onze reviews van de aangesloten
Haier Wijnbank 50 Serie 7 en de
Haier Cube HTF-456 DM6 koelvriescombinatie.

Recent Content