Beste grote Bluetooth-luidsprekers in 2022 kopen, review en aanbiedingen


Als u een Bluetooth-luidspreker buitenshuis wilt gebruiken, in een grotere ruimte, of als u thuis serieus geluid wilt, is het misschien tijd om voor een grote Bluetooth-luidspreker te gaan. Dit type Bluetooth-luidspreker kan een zeer luid geluid produceren en een vol geluidsbeeld bieden met een diepere, krachtige bas. Deze koopgids is geschreven om u te helpen de grote Bluetooth-luidspreker te vinden die het best bij uw budget en behoeften past.

grote Bluetooth-luidspreker

JBL Boombox 2 Bluetooth

De beste grote Bluetooth-luidspreker in 2022
JBL Boombox 2 Bluetooth
Deze tweede generatie van de JBL Boombox biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger, waaronder meer vermogen, verbeterde Bluetooth-technologie en enkele aanpassingen aan het ontwerp.

Bekijk de dagprijs

Hoewel de JBL Boombox 2 iets omvangrijker en zwaarder is dan de oorspronkelijke Boombox, zal het u geen moeite kosten hem te dragen, vooral omdat het kenmerkende grote handvat van de luidspreker steviger in de hand ligt dan het oude handvat. Het uiterlijk van de Boombox 2 is vergelijkbaar met dat van zijn voorganger. Bovenop een cilindrische behuizing met een rooster zit een enorme handgreep.

Onder de grille zorgen twee 30-watt tweeters en twee 40-watt woofers samen voor een frequentiebereik van 50 Hz tot 20 kHz. Aan elk uiteinde van de luidspreker bevinden zich twee grote passieve radiatoren die helpen de lage tonen eruit te pompen. De Boombox 2 is compatibel met Bluetooth 5.1, maar ondersteunt alleen de Bluetooth SBC-codec, zonder AAC of AptX. JBL schat de levensduur van de batterij op ongeveer 24 uur, maar uw resultaten zullen variëren afhankelijk van uw volumeniveaus.

Sony SRS-XB43

De beste grote Bluetooth-luidspreker in 2022 instapmodel
Sony SRS-XB43
Sony weet hoe je grote Bluetooth-luidsprekers met een agressieve prijsstelling moet maken. Dit is het geval met de Sony SRS-XB43, die over een krachtige bas en ingebouwde LED-verlichting beschikt.

Bekijk de dagprijs

De SRS-XB43, die minder dan £200 kost, is het grootste en krachtigste model in de nieuwe reeks waterdichte Bluetooth-luidsprekers van Sony. Onder de motorkap van deze grote Bluetooth-luidspreker van Sony bevinden zich twee tweeters van 0,8 inch en twee woofers van 2,5 x 2,8 inch, ondersteund door grote passieve radiatoren aan elk uiteinde van de luidspreker. Dit alles samen zorgt voor een frequentiebereik van 20 Hz tot 20 kHz. De Sony SRS-XB43 werkt met Bluetooth 5.0 en ondersteunt de Bluetooth codecs AAC en SBC, maar niet AptX.

Naast de robuuste constructie en het grote geluid heeft dit model ingebouwde LED’s voor een leuke lichtshow en een instelbare EQ zodat u uw audiovoorkeuren kunt afstemmen. Deze functies zijn toegankelijk via de Android- en iOS-app van Sony Music Center. Sony schat de levensduur van de batterij van de SRS-XB43 op ongeveer 24 uur, maar uw resultaten zullen variëren afhankelijk van uw volumeniveau. Deze 24 uur batterijduur is alleen mogelijk bij een volumeniveau van 31%.

JBL PartyBox 710

De beste grote Bluetooth-luidspreker voor het topsegment in 2022
JBL PartyBox 710
Met zijn imposante ontwerp en krachtige luidsprekers zal deze grote JBL PartyBox 710 Bluetooth-luidspreker uw volgende evenement omtoveren tot een feest, concert en disco.

Bekijk de dagprijs

De JBL PartyBox 710 is echt een “grote” Bluetooth-luidspreker met een gewicht van precies 31 kg. Het is niet echt een draagbare Bluetooth luidspreker. Hij werkt niet op batterijen, dus moet hij permanent aangesloten blijven op een 100-240VAC ~50/60Hz stroombron. Een twee meter lange rechthoekige stroomkabel is in de doos inbegrepen. Hoewel deze grote Bluetooth-luidspreker niet draagbaar is, beknibbelt hij niet op geluidskwaliteit. De JBL PartyBox 710 is uitgerust met twee 216 mm (8 in) woofers en twee 70 mm (2,75 in) tweeters. Het geluidsbeeld is nauwkeurig, maar u kunt horen dat de instelling overhelt naar de lage tonen. U kunt de lage tonen verder versterken door op de toets Bass Boost te drukken.

Met ingebouwde LED-verlichting biedt de JBL PartyBox 710 u een unieke en kleurrijke lichtshow, gesynchroniseerd met JBL Original Pro Sound. Minimalistische, intuïtieve bedieningselementen op het bovenpaneel en de PartyBox-app stellen je in staat ongeëvenaarde muzikale en visuele ervaringen te creëren. En met een gemakkelijk te hanteren handvat en stevige wielen kunt u de luidspreker met gemak verplaatsen.

Sony SRS-XP700

Grote Bluetooth luidspreker voor buiten
Sony SRS-XP700
De grote, volumineuze Sony SRS-XP700 Bluetooth-luidspreker is speciaal ontworpen voor gebruik buitenshuis, levert een daverende bas en is voorzien van LED-verlichting voor een echte lichtshow.

Bekijk de dagprijs

Met een hoogte van 69,3 cm, een breedte van 31,3 cm en een gewicht van bijna 17 kg, lijkt de SRS-XP700 meer op een subwoofer dan op een typische Bluetooth-luidspreker. Hoewel hij enorm groot is, is de SRS-XP700 technisch gezien draagbaar en heeft hij een behoorlijke batterijlevensduur, maar het meenemen van deze grote Bluetooth-luidspreker is een beetje lastig, zelfs met de twee ingebouwde handgrepen. Achter het geperforeerde rooster van deze Bluetooth-luidspreker bevinden zich twee 6,75 inch X-Balance woofers en drie 2,4 inch tweeters, twee voor en één achter. Deze configuratie levert een maximaal uitgangsvermogen van 110W RMS. De geluidssignatuur is redelijk evenwichtig, maar het is in de basafdeling dat de SRS-XP700 wonderen doet. Zelfs met de MegaBass-functie uitgeschakeld, produceert de SRS-XP700 een zeer goede bas.

Sony schat de levensduur van de batterij van de SRS-XP700 op ongeveer 25 uur, maar uw resultaten zullen variëren afhankelijk van uw volumeniveau. De IPX4-classificatie is niet indrukwekkend voor een draagbare Bluetooth-luidspreker, maar wel voldoende voor een luidspreker van dit formaat. De luidspreker is bestand tegen lichte spatten en mist, en u kunt hem afnemen met een vochtige doek.

Hoe kies je een grote Bluetooth luidspreker

Er zijn honderden grote Bluetooth-luidsprekers op de markt. Er is er vast wel een die bij uw budget en uw wensen past. Om de juiste keuze te maken, moet u rekening houden met de volgende criteria.
grote Bluetooth luidspreker kiezen

Criterium 1: Duurzaamheid

Voor een grote Bluetooth-luidspreker die het grootste deel van de tijd buiten zal worden gebruikt, is het belangrijk een robuust model te kiezen dat bestand is tegen de elementen. Vermijd hier alles van harde materialen, want die kunnen gemakkelijk krassen en deuken veroorzaken. Het beste is te kiezen voor een luidspreker die bekleed is met stof of met rubber bekleed plastic, maar deze zijn niet zo gemakkelijk te vinden.

U moet ook weten dat, net als traditionele draagbare Bluetooth-luidsprekers, grote Bluetooth-luidsprekers een stof- en waterbeschermingsgraad hebben. Kies bij voorkeur een model met IPX7-certificaat voor volledige waterdichtheid. De grootste Bluetooth-luidsprekers zullen echter zelden in contact komen met water, zodat een IPX4-certificering meer dan voldoende zal zijn.

Criterium 2: Levensduur batterij

Er zijn veel grote Bluetooth-luidsprekers die werken met een vaste voedingskabel, maar die ook draadloos kunnen werken met een ingebouwde batterij. In het algemeen hebben grote Bluetooth-luidsprekers altijd een betere batterijlevensduur dan kleine en middelgrote Bluetooth-luidsprekers, omdat er genoeg ruimte is voor een grote batterij.

U moet er rekening mee houden dat het volumeniveau een sterke invloed heeft op de levensduur van de batterij; de cijfers die door de fabrikanten in de specificaties worden gegeven, worden gewoonlijk gemeten in een volumebereik van 30-50%. Door het volume tot het maximum op te voeren kan de batterijduur met ongeveer 70-80% afnemen, wat een enorm verschil is en uiteindelijk erg teleurstellend kan zijn. Het is daarom van essentieel belang om de beoordelingen te controleren van degenen die het product al hebben gekocht om te zien hoe lang het zal meegaan.

Criterium 3: Geluidskwaliteit

Voor een grote Bluetooth-luidspreker is de geluidskwaliteit een zeer belangrijk criterium. Gezien de royale afmetingen van dit type Bluetooth-luidspreker zijn de verwachtingen op het gebied van geluidskwaliteit inderdaad niet dezelfde als bij een draagbare Bluetooth-luidspreker. Bij grote Bluetooth-luidsprekers is het moeilijk om een idee te krijgen van de geluidskwaliteit zonder eerst te luisteren.

Maar het is mogelijk om enkele aanwijzingen te ontdekken. Te beginnen met de frequentierespons. Dit wordt gemeten in Hertz en weergegeven als een frequentiebereik (bijvoorbeeld 100 Hz tot 20.000 Hz). In theorie geldt: hoe breder het frequentiebereik, hoe beter de luidspreker in staat is geluid weer te geven. U kunt ook verwijzen naar de grootte, het aantal en de plaats van de luidsprekers. De beste manier om een accuraat idee te krijgen van de geluidskwaliteit van een grote Bluetooth-luidspreker is dus om de feedback van gebruikers te bekijken.

Criterium 4: Bluetooth-bereik

De andere factor die het overwegen waard is bij de aankoop van een grote Bluetooth luidspreker is het bereik van de Bluetooth connectiviteit. Bereik is de grens van de afstand tot waar muziek die wordt afgespeeld vanaf een bron (smartphone, tablet, enz.) werkt zonder onderbreking. Buitenshuis hebben grote Bluetooth-luidsprekers een bereik van 6 meter tot 45 meter, afhankelijk van de ondersteunde Bluetooth-standaard.

U moet er echter rekening mee houden dat fysieke obstructies dit bereik aanzienlijk kunnen beperken, dus waarschijnlijk binnenshuis met obstakels zoals betonnen muren, zult u een veel kleiner bereik krijgen. Dit is geen probleem als uw smartphone altijd in uw zak zit, maar als u van plan bent de luidspreker buiten het bereik van de Bluetooth-bron te gebruiken, dan is het raadzaam een luidspreker te kiezen met een groot bereik, dus een model met de nieuwste Bluetooth-standaard (5.0 of 5.1).

Criterium 5: Extra voorzieningen

Grote Bluetooth-luidsprekers kunnen ook van elkaar worden onderscheiden door de extra functies die ze bieden. Enkele van de meest gewilde kenmerken van grote Bluetooth-luidsprekers zijn een ingebouwde microfoon, FM-radio en NFC. Als we het over extra functies hebben, kunnen we het ook hebben over de verschillende poorten die je hebt. Naast Bluetooth hebben de meeste grote Bluetooth-luidsprekers een 3,5 mm aux-ingang, een micro USB-poort (type-A en/of type-C).

De meeste Bluetooth-luidsprekers, zelfs de grote, kunnen meer dan alleen muziek streamen vanaf een smartphone of USB-stick. Zogenaamde “slimme” modellen kunnen communiceren met virtuele assistenten zoals Amazon Alexa, Google Assistant en Siri.

Hoe heeft de Bluetooth-luidsprekertechnologie zich ontwikkeld?

Bluetooth-luidsprekertechnologie
De afgelopen jaren zijn het uiterlijk, de functionaliteit, het gebruiksgemak en de geluidskwaliteit van Bluetooth-luidsprekers aanzienlijk veranderd. Vandaag is er veel concurrentie op de markt, en dat is goed voor de consument. De grote merken wedijveren met elkaar om de beste technologieën in hun toestellen te verwerken.

Dit zijn de technologieën die de laatste jaren in Bluetooth-luidsprekers zijn ingevoerd:

1. NFC of Near Field Communications

NFC biedt een eenvoudige, tastbare oplossing. Hoewel NFC nu op grote schaal wordt gebruikt in draadloze Bluetooth-luidsprekers, is het niet alleen bedoeld voor het koppelen van Bluetooth-luidsprekers. NFC is ook een contactloze identificatie- en interconnectietechnologie die de laatste jaren opgang heeft gemaakt. Het maakt contactloze gegevenstransmissie van punt naar punt tussen elektronische apparaten mogelijk en kan worden gebruikt op mobiele toestellen.

2. Stereo Aansluiting

Vanwege het beperkte volume en de beperkte structuur zijn er enkele beperkingen voor het verbeteren van de geluidsprestaties van een Bluetooth-luidspreker. In het verleden concentreerden de fabrikanten zich op de structuur en de fabricagematerialen om te proberen betere geluidsprestaties te bereiken. Dan was er de stereo interconnectie technologie. Stereo Interconnect gaat over het bereiken van een luistereffect vergelijkbaar met 2.0 audio door het synchroniseren van de verbinding tussen twee Bluetooth luidsprekers en vervolgens de verbinding met de geluidsbron. Stereo-interconnectietechnologie zorgt dus voor betere geluidsprestaties, maar met twee apparaten.

De komst van grote Bluetooth-luidsprekers voegt een ander alternatief toe in termen van geluidskwaliteit. Een groot toestel betekent dat meerdere grote luidsprekers kunnen worden geïntegreerd, waardoor de geluidskwaliteit wordt verbeterd. Bovendien is op de meeste van deze nieuwe grote Bluetooth-luidsprekers ook stereoverbinding mogelijk.

3. Overlappende visuele en auditieve ervaringen

Bluetooth-luidsprekers bieden als ervaringsproduct niet alleen een unieke luisterervaring, maar kunnen ook visueel indruk maken op de consument. Zo kunnen bijvoorbeeld de geïntegreerde lampjes op sommige luidsprekers knipperen op het ritme van de muziek, wat niet alleen het gehoor van de consument bevredigt, maar ook zijn visuele ervaring. Vandaag prikkelen Bluetooth-luidsprekers consumenten door hun zicht en gehoor aan te spreken.

Grote Bluetooth-luidspreker of grote Wi-Fi-luidspreker

Grote Bluetooth-luidspreker

De meeste grote Bluetooth-luidsprekers maken gebruik van draadloze Bluetooth-technologie om muziek te streamen vanaf een ander toestel, zoals een smartphone of laptop. De technologie werkt met een breed scala aan mobiele apparaten, waaronder Apple- en Android-smartphones. Grote Bluetooth-luidsprekers zijn doorgaans ook goedkoper dan grote Wi-Fi-luidsprekers.

In het algemeen is een verbinding via Bluetooth eenvoudiger dan een verbinding via Wi-Fi. Veel Bluetooth-luidsprekers beschikken nu over NFC-technologie, waarmee twee apparaten, waarvan er een meestal draagbaar is, zoals een smartphone, met een eenvoudige aanraking communicatie tot stand kunnen brengen.

Anderzijds kunt u met Bluetooth slechts geluid van uw smartphone naar één luidspreker tegelijk streamen, en is het bereik enigszins beperkt, meestal tot ongeveer 10 meter.

Grote Wi-Fi-luidspreker

Met grote Wi-Fi-luidsprekers kunt u profiteren van uw robuuste thuisnetwerk, waardoor u een sterker en stabieler signaal krijgt. Met Wi-Fi kunt u uitzenden naar meerdere luidsprekers tegelijk. En het heeft een groter bereik dan Bluetooth, tot ongeveer 60 meter, hoewel 30 meter gebruikelijker is en meer dan genoeg.

Een typische Wi-Fi installatie vereist het downloaden van een smartphone app en het volgen van een aantal stappen, waaronder waarschijnlijk het selecteren van een netwerk ID en het invoeren van een wachtwoord.

Het frustrerende van Wi-Fi is dat je te maken hebt met bandbreedtebeperkingen, wat betekent dat het volume van het verkeer op je netwerk de kwaliteit van je audio-uitzending kan beïnvloeden.

Conclusie

Elk van deze draadloze technologieën heeft zijn voor- en nadelen. Het is heel goed mogelijk om het een of het ander te kiezen. De beste oplossing is echter een grote Bluetooth-luidspreker met zowel een Bluetooth- als een Wi-Fi-verbinding. Je betaalt waarschijnlijk iets meer, maar de flexibiliteit is het zeker waard.

5 voordelen van een grote Bluetooth-luidspreker

voordelen van een grote Bluetooth-luidspreker
Draadloze connectiviteit

Zoals eerder vermeld, werken de beste grote Bluetooth-luidsprekers op batterijen en maken ze gebruik van de draadloze Bluetooth-technologie om verbinding te maken met apparaten zoals smartphones, tablets en pc’s. Dit betekent dat u geen audio-aansluitingen of -draden nodig hebt om dit type luidsprekers aan te sluiten of naar muziek te luisteren. Bluetooth-technologie helpt bij het wegwerken van draden die rommelig kunnen zijn en soms kunnen doorknippen.

Gemakkelijk op te zetten

Het opstellen van grote Bluetooth-luidsprekers is relatief eenvoudig in vergelijking met volledige home theatre-systemen. Het enige wat u hoeft te doen is de luidspreker te koppelen aan uw bron, bijvoorbeeld een smartphone, iPad, tablet of pc. Zodra het apparaat is gekoppeld, zou u in staat moeten zijn om de muziek af te spelen en zelfs te bedienen vanaf de luidspreker.

Uitstekende geluidskwaliteit

Het geluid dat u krijgt van de beste grote Bluetooth-luidsprekers is vrij uitzonderlijk. Premium-modellen creëren een bijna theatrale sfeer die de algehele ervaring aanzienlijk verbetert; ze kunnen zelfs de geluidskwaliteit van soundbars en thuisbioscopen evenaren of overtreffen. Grote Bluetooth-luidsprekers hebben, vanwege hun afmetingen, grote drivers en meerdere drivers om zoveel mogelijk geluidsfrequentie perfect weer te geven. Op sommige modellen vindt u tussen vier en zes luidsprekers.

Draagbaarheid

Hoewel ze vrij groot en zwaar zijn, zijn de meeste grote Bluetooth-luidsprekers heel draagbaar. Natuurlijk kun je hem niet in je rugzak dragen. Maar dankzij de draaggrepen op de meeste grote Bluetooth-luidsprekers zult u niet veel moeite hebben om ze van kamer naar kamer te dragen, of om ze in de kofferbak van uw auto te leggen als u onderweg bent.

Steeds betaalbaarder prijzen

Het toenemende gebruik van draadloze audioapparatuur (telefoons, tablets, laptops, mp3-spelers, enz.) heeft Bluetooth-luidsprekers populair en dus zeer gewild gemaakt. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn deze luidsprekers verkrijgbaar tegen zeer betaalbare prijzen.

De verschillende merken van grote Bluetooth luidsprekers

Naar onze mening zijn de beste merken van grote Bluetooth luidsprekers in 2022 :

Bose

Bose is een van de populairste merken Bluetooth-luidsprekers. Het merk werd opgericht vanuit de sterke wens om draadloze luidsprekers met de best mogelijke geluidskwaliteit te creëren. U zult meer dan tevreden zijn met het ruime aanbod Bluetooth-luidsprekers in een brede prijsklasse.

JBL

Als het gaat om Bluetooth-luidsprekers, is het onmogelijk om JBL niet te noemen. Het merk staat bekend om de uitstekende bouwkwaliteit van zijn draagbare Bluetooth-luidsprekers. Het merk biedt ook enkele grote Bluetooth-luidsprekermodellen die perfect zijn voor feestjes binnen en buiten. JBL-modellen staan bekend om hun uitstekende waterdichtheid.

Sennheiser

Sennheiser is een Duits bedrijf voor audioapparatuur dat al meer dan 50 jaar bestaat. Sennheiser maakt enkele van de beste Bluetooth-luidsprekers op de markt. Het merk produceert een breed scala aan andere audioapparatuur, waaronder microfoons, hoofdtelefoons (met en zonder draad) en hoofdtelefoons. De catalogus van Sennheiser bevat niet veel grote Bluetooth-luidsprekers. Er zijn er wel, maar die zijn relatief duur.

Sonos

Sonos is een Amerikaans bedrijf voor audioapparatuur dat al meer dan 15 jaar bestaat. Sonos heeft een zeer breed scala aan producten die zijn ontworpen om geweldig geluid te produceren. Ze produceren luidsprekers, versterkers, subwoofers, Bluetooth luidsprekers en nog veel meer! De Sonos-catalogus van Bluetooth-luidsprekers is zeer uitgebreid.

Sony

Sony is een Japanse multinationale elektronicafirma, gevestigd in Tokio. Sony bestaat al meer dan 100 jaar en heeft enkele van de beste luidsprekers aller tijden gemaakt. Sony produceert audio-apparatuur, waaronder Bluetooth-luidsprekers, ook grote modellen. Sony innoveert veel, wat betekent dat hun producten vaak over de nieuwste technologie en vele functies beschikken.

Hoeveel kost een grote Bluetooth luidspreker?

Onderstaand diagram zal u helpen een idee te krijgen van de typische prijzen voor elke prijsklasse (instapmodel, middenklasse en topmodel).

Duurder betekent echter niet noodzakelijkerwijs beter.

Wij raden u daarom aan altijd onze ranglijst te raadplegen alvorens te beslissen, in plaats van blindelings af te gaan op prijsklassen.

  • Instapniveau: € 150 tot € 400
  • Middenklasse: € 400 tot € 700
  • Top of the range: + Meer dan 700€.

Tips

Plaats je grote Bluetooth luidspreker op de grond

Als u zich afvraagt hoe u het geluid van uw grote Bluetooth-luidspreker kunt verbeteren, is de beste methode om hem direct op de vloer te plaatsen, zonder enige vorm van standaard. Door de draadloze Bluetooth-luidspreker op de vloer te plaatsen, kunnen de trillingen zich gemakkelijk verplaatsen. Hierdoor is het geluid ongefilterd en veel helderder.

Houd uw grote Bluetooth-luidspreker uit de buurt van muren en meubels

Als u uw grote Bluetooth-luidspreker bij een muur plaatst, kan het geluid dat hij produceert vervormen. Om dit probleem op te lossen, kunt u proberen de luidspreker te verplaatsen. Als er meubels in de kamer staan, moet u uw luidspreker er ook niet naast zetten. Sommige meubels, zoals een bank, dempen het geluid.

Minimaliseer interferentie

Net als uw Wi-Fi en andere draadloze signalen, kunnen Bluetooth-bereik en -prestaties variëren afhankelijk van een aantal factoren. Niet alle smartphones en tablets zijn in dit opzicht gelijk, dus wees u ervan bewust dat het volgende een wisselende invloed kan hebben op de kwaliteit van uw Bluetooth-verbinding. Dit kunnen muren, mensen en andere draadloze signalen in huis zijn.

Verbeter uw geluidservaring met behulp van twee grote Bluetooth-luidsprekers

Wat is er beter dan één grote Bluetooth luidspreker? Nou, twee grote Bluetooth speakers! Dit is een eenvoudige oplossing om het geluid van uw grote Bluetooth luidspreker te verbeteren. Deze opstelling helpt het geluid voller te maken, en de trillingen mengen zich om een voller geluid te creëren.

Gebruik de geluidsequalizer

De meeste grote Bluetooth-luidsprekers hebben een equalizer. Of je dit nu doet via knoppen op de achterkant van de luidspreker zelf of via een mobiele app, zorg er eerst voor dat de lage en hoge tonen op dezelfde neutrale instelling staan. De volgende stap is het starten van de equalizer-app als de fabrikant van uw luidspreker er een heeft. De Sonos-app heeft bijvoorbeeld een TruPlay-functie die een specifieke toon afspeelt die vervolgens wordt opgevangen door de microfoon van uw smartphone. De app probeert het akoestische karakter van uw kamer te bepalen en voert toonaanpassingen uit.

FAQ

Ik heb problemen met het koppelen van mijn grote Bluetooth speaker met mijn smartphone. Hoe los ik het probleem op?
De meest waarschijnlijke oorzaak van problemen bij het koppelen van Bluetooth is dat uw Big Bluetooth-luidspreker denkt dat hij al aan een ander apparaat is gekoppeld. Om het probleem op te lossen, doe het volgende:

  • Plaats uw Bluetooth-luidspreker zo dicht mogelijk bij uw smartphone tijdens het koppelen.
  • Reset de Bluetooth op uw smartphone.
  • Reset tenslotte de Bluetooth op uw luidspreker.

Waarom kan mijn laptop mijn nieuwe grote Bluetooth-luidspreker niet detecteren?
De meeste laptops hebben een Bluetooth-verbinding. Helaas zijn de Bluetooth-chips op de meeste laptops bedoeld voor draadloze muizen en toetsenborden en zijn ze niet geschikt voor audiostreaming. Bluetooth-audiostreaming werkt vaak niet zo goed vanaf een laptop als vanaf een smartphone of tablet. Symptomen kunnen zijn: problemen met het koppelen of frequente geluidsonderbrekingen tijdens het afspelen. Om dit probleem op te lossen, gebruikt u een geschikte USB Bluetooth dongle.

Hoe worden grote waterdichte Bluetooth-luidsprekers beschermd?
Grote waterdichte Bluetooth-luidsprekers hebben vele lagen van bescherming. De eerste en meest gebruikelijke bescherming is de zogenaamde conformal coating, die de printplaten beschermt tegen vocht, chemicaliën en verschillende temperatuurniveaus. Een ander belangrijk beschermend element is nanotechnologie, waarbij deeltjes van nano-formaat worden gebruikt om waterdichte en UV-bestendige lagen te creëren. Sommige waterdichte modellen gaan zelfs nog verder en zijn uitgerust met superhydrofobische coatings.

Wat is het verschil tussen grote Bluetooth-luidsprekers en grote Wi-Fi-luidsprekers?
Wi-Fi-luidsprekers zijn heel anders dan Bluetooth-luidsprekers. Ten eerste zijn Bluetooth-luidsprekers draadloos en niet gebonden aan een bepaalde locatie. Wi-Fi-oplossingen daarentegen worden permanent geïnstalleerd op een vaste locatie, d.w.z. binnen uw Wi-Fi-thuisnetwerk. In tegenstelling tot Wi-Fi-luidsprekers, die een lokaal Wi-Fi-netwerk nodig hebben om de verbinding met de audiobron mogelijk te maken, maken Bluetooth-luidsprekers rechtstreeks verbinding met uw smartphone.

Recent Content