Haier’s Series 7: nooit meer een wasmachine schoonmaken?


Hoe vaak maakt u uw wasmachine schoon? Als u die vraag niet wilt beantwoorden, is de ABT (antibacteriële behandeling) van Haier misschien iets voor u. Bacteriën gedijen goed in warme, vochtige omgevingen – precies zoals die in een wasmachine of vaatwasser. Sommige van deze bacteriën zijn onschadelijk, maar andere zijn actief schadelijk, zoals E Coli en Staphylococcus Aureus.

Er zijn plekken in de wasmachine waar de kans op bacteriën het grootst is: de pakking (de rubberen afdichting rond de deur) en de wasmiddellade. In de Series 7-machines (en in sommige andere toestellen van Haier) is het materiaal waaruit de lade en de pakking zijn gemaakt, ingespoten met een antibacterieel middel dat volgens Haier 99,8% van de bacteriën vernietigt.

Aangezien het middel het materiaal doordringt, in plaats van het alleen van een laagje te voorzien, zou het effect langdurig moeten zijn.

Behalve dat het helpt om de binnenkant van de machine – en de kleren die erin worden gewassen – vrij te houden van muffe geurtjes, is het voordeel dat gebruikers gebruik kunnen maken van programma’s met lagere temperaturen en weten dat hun kleren er nog steeds schoon en ontsmet uit komen.

Er is ook een zelfreinigingsprogramma dat de machine aan het einde van elke wascyclus schoonspuit.

Andere kenmerken zijn de motoren met directe aandrijving, die een levenslange garantie hebben. Ze hebben geen riem nodig, trillen minder, zijn stiller (72dBA tijdens het centrifugeren, 53dBA tijdens het wassen en 59dBA tijdens het drogen), duurzamer en energiezuiniger.

De trommel heeft kussenvormige kussentjes om kleding te beschermen en een binnenlampje om ervoor te zorgen dat je nooit een sok laat liggen.

Kussen trommel

Wat de machines doen, is er een nieuw programma voor het opfrissen van zeer delicate stoffen die u normaal naar de stomerij moet brengen; een stoomreinigingsfunctie die kleding ontsmet en kreukvorming voorkomt; en een automatisch gewichtsprogramma dat de wasduur en het water berekent dat nodig is voor een optimale reiniging, afhankelijk van het gewicht van het wasgoed. Er is ook een starttijdvertraging van maximaal 24 uur.

De machines zijn er in drie maten: 8kg, 10kg en 12kg (voor wassen, en tot 8kg voor drogen) en hebben een A energieklasse. Ze hebben een centrifugetoerental van 1.400 rpm en afmetingen van 850 x 595 x 600 mm. De machines van 8 en 10 kg zijn verkrijgbaar in wit of grafiet (zie foto hieronder). De 12kg is alleen verkrijgbaar in het wit.

Serie 7 in houtskool

De lijn omvat wasmachines, wasdrogers en droogkasten. De prijzen beginnen vanaf £679 voor de 8kg, £699 voor de 10kg en £899 voor de 12kg machine. We houden u op de hoogte met koopinformatie zodra deze beschikbaar is. Tot die tijd kunt u ons artikel lezen over
hoe u uw wasmachine moet onderhouden.

Recent Content