Haier’s Wine Bank Series 7 is een nieuwe, slimmere manier om wijn te bewaren


De wijnbanken, die voor het eerst werden aangekondigd op de IFA-beurs in september, zijn verbonden koelkasten boordevol technologie om je flessen in perfecte conditie te houden en je te helpen het beste uit je wijn te halen.

Wij kregen er een in handen om te testen. U kunt zien wat we vonden in
onze volledige review of lees verder voor de specs en prijzen.

De banken zijn zwarte kasten, met anti-UV glazen deuren om eventuele stralen te blokkeren die de opgeslagen wijn zouden kunnen aantasten. De flessen rusten op planken van gelaagd beukenhout en de binnenkant is verlicht met LED-lampjes die de temperatuur van de kast niet veranderen.

Er zijn twee modellen. De kleinste is de HWS42GDAU1, een 112L/ 42 flessen kast, met vijf planken, die u kunt
kopen bij AO.com voor £749. Hij is 82 cm hoog, wat ongeveer dezelfde hoogte is als een onderbouwkoelkast.

Er is ook de HWS77GDAU1, het grotere model. Het heeft een capaciteit van 192L/ 77 flessen over zeven schappen en is 127cm (ongeveer de hoogte van een hoge kist). Hij kost 849 pond en is ook
verkrijgbaar bij AO.com.

Haier kelder met dubbele zone

De kasten maken gebruik van een natuurlijke luchtstroom voor de regeling van de luchtvochtigheid, waardoor het interieur altijd in het optimale bereik tussen 50 en 70% luchtvochtigheid wordt gehouden. Ze zijn ook voorzien van technologie om de wijn te beschermen tegen trillingen van buitenaf.

De wijnbanken zijn voorzien van dubbele zones: twee secties met afzonderlijke klimaatregeling, zodat u zowel rode als witte wijn kunt bewaren en uw flessen op de optimale temperatuur kunt houden. De temperatuur in elke zone kan onafhankelijk worden ingesteld tussen 5-20° C. Een van de verbonden functies maakt het mogelijk om de temperaturen van de zones op afstand te beheren, via de app.

Wijnkelder detail

De app geeft advies over optimale bewaarcondities op basis van de soorten wijnen in de kast of laat u kiezen uit vooraf ingestelde programma’s.

Net als alle slimme apparaten van Haier, Candy en Hoover zijn de wijnbanken verbonden via Haier’s nieuwe hOn app. Een groot deel van de slimme functionaliteit van de wijnbanken is gericht op wijnkennis en -genot. Haier is een samenwerking aangegaan met online wijnspecialist en -verkoper Vivino, zodat je je wijnen kunt identificeren en catalogiseren door het etiket van de fles te scannen.

De app kan ook ideale food pairings voorstellen voor de wijnen die je hebt en suggesties doen voor andere wijnen die je misschien lekker vindt, op basis van je profiel.

De wijnbanken zijn zeer stil, met een geluid van slechts 37db (A). Ze hebben ook schakelbare deuren, die naar links of rechts open kunnen, afhankelijk van de indeling van uw keuken. De deuren zijn afsluitbaar en hebben aanraakbediening.

Met zoveel goede, redelijk geprijsde wijnen die nu beschikbaar zijn, lijkt dit een geweldig product voor iemand die zijn interesse in wijn naar een hoger niveau wil tillen of wil beginnen met verzamelen. Niet alleen biedt het een speciale ruimte om wijn op zijn best te bewaren, maar de app zal een toegevoegde waarde bieden in termen van het uitbreiden van wijnkennis en het meeste uit je wijn te halen.

Koop de 42 fles HWS42GDAU1 of
de 77 fles HWS77GDAU1 bij AO.com.

Geïnteresseerd in Haier’s andere koeltechniek? Lees onze
review van de Haier Cube HTF-456 DM6 koelvriescombinatie.

Recent Content