Hisense PureFlat RQ758N4SWF1 test


De Hisense PureFlat tweedeurs koelkast met vriesvak is een prachtig stukje keukengerei met een vierdeurs ontwerp en een totale capaciteit van 579 liter. Het door ons geteste model heeft een zwart stalen afwerking, maar hij is ook verkrijgbaar in roestvrij staal, wat meer dan €100 minder kost.

Ontwerp en uiterlijk

 • Afmetingen: 178,5 x 91,2 x 72,5cm

De kleur van dit model is geweldig: mat, zwart geborsteld staal, met net genoeg glans dat je je schaduw in de deuren kunt zien. Hij maakt deel uit van de Hisense PureFlat-serie, wat betekent dat hij perfect plat is.

De deuren kunnen gelijk liggen met uw kasten en er is geen subtiele buiging om het platte vlak te doorbreken. Er zijn verzonken handgrepen aan de onderkant van de koelkastdeuren en bovenop de vriezer en de My Fresh Choice kasten.

Hisense PureFlat RQ758N4SWF1

Voor zover een koelkast een sexy film noir attribuut kan zijn, is dit het. Als je ooit naar Gotham hebt gekeken, is het het soort koelkast met vriesvak dat je in het penthouse van Barbara Kean’s klokkentoren zou kunnen zien.

Het is duidelijk dat u een keuken nodig hebt die bij deze stijl past: stedelijk en minimalistisch, in plaats van landelijk en volks. Een mooie keuken is niet genoeg; dit Hisense apparaat ziet eruit alsof Kubrickiaanse buitenaardse technologie naast uw vaatwasser is geland.

Het apparaat is ook vierkanter dan de gemiddelde koelkast met vriesvak. Op 178.5 x 91.2 x 72.5cm, is het fractioneel korter en breder dan andere modellen die we hebben getest.

Het is een Franse deur, wat betekent dat de deuren in het midden opengaan. Dubbele koelkastdeuren zijn een doorbraak in termen van zichtbaarheid en gemakkelijke toegang tot uw boodschappen, plus ze maken twee afzonderlijke sets deurrekken mogelijk, waardoor het gewicht van de deur vermindert zonder verlies van opslagcapaciteit.

Werkvolume

 • 43dB bedrijfsvolume
 • Open-deur alarm

Hisense beweert dat de koelkast een werkingsvolume van 43dB(A) heeft, wat ongeveer het niveau van een menselijk gefluister is, maar dit lijkt eigenlijk aan de hoge kant, aangezien we niet konden zien of het apparaat aan stond zonder de deuren te openen.

Als je de koelkast per ongeluk open laat staan, gaat er na twee minuten een alarm af. U krijgt drie piepjes per minuut gedurende maximaal acht minuten en het geluid lijkt op dat van een stil horlogealarm – het waarschuwt u zonder u een hartaanval te bezorgen.

De deuren van de vriezer en de My Fresh Choice-kast sluiten met een stevige plof en geen terugslag, hoe zacht of krachtig u ook duwt. De koelkastdeuren zijn iets gecompliceerder, omdat het Franse deurontwerp betekent dat een deurafdichting deel uitmaakt van de linkerdeur, zodat u eerst die deur moet sluiten – maar doe dat en geen van beide deurtjes veert terug.

Bedrijfskosten

 • 456 kWh/jaar energieverbruik

Dit toestel valt in energieklasse F (A+ in het energiebeoordelingssysteem van vóór maart) met een totaal jaarlijks energieverbruik van 456 kWh/jaar. Dit is hoger dan concurrerende toestellen in deze klasse, wat verklaard zou kunnen worden door de enorme opslagcapaciteit van het model.

Volgens mijn berekeningen komen de gebruikskosten uit op ongeveer £64 per jaar, hoewel dit afhankelijk is van uw betalingsregeling, leverancier en locatie in het VK.

Bedieningspaneel

 • Bediening via aanraakpaneel
 • My Fresh Choice-compartiment kan omschakelen van koelkast naar vriezer
 • Vakantiemodus

U bedient de koelkast met vriesvak via een intern aanraakpaneel dat uit het plafond van de kast steekt. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je er niet bij kunt; het is te doen voor iemand van 1 meter 80.

Op het paneel zitten de aan/uit-indicator en de aan/uit-knop, naast de pictogrammen van de koelkast, My Fresh Choice en de vriezer, en een zoneknop om tussen de verschillende zones te schakelen. Daarnaast zijn er de pictogrammen voor super cool, super vriezen en vakantiefuncties, en een modusknop om ook hiertussen te schakelen.

Hisense bedieningspaneel

Het kostte een paar minuten om uit te vinden hoe het paneel werkt, vooral omdat de stroomindicator eruit ziet alsof het de aan/uit-knop moet zijn, maar als je dat eenmaal doorhebt, zijn de bedieningselementen ongecompliceerd. Je gebruikt de zoneknop om naar de kast te gaan die je wilt instellen, en stelt dan de temperatuur in op wat voor jou werkt.

Dit brengt ons bij een van de belangrijkste kenmerken van de Hisense PureFlat serie: je kunt de “My Fresh Choice” kast veranderen van een vriezer naar een koelkast en weer terug. Het temperatuurbereik voor deze kast gaat van 5°C (conventionele koelkasttemperatuur) tot -20°C (lager dan de conventionele vriestemperatuur) in stappen van één graad, zodat u een veelzijdige overloopzone hebt.

Plus, er is alle functionaliteit die je zou verwachten in een model van dit type. Super cool houdt je koelkastvoedsel op een ingestelde temperatuur in tijden van intensief gebruik of tijdens een uitzonderlijke hittegolf, en super freeze doet hetzelfde voor je diepvriesvoedsel. In de vakantiestand kunt u uw koelkast leegmaken en op 15°C, terwijl uw vriezer nog steeds draait op een kille -18°C.

 • 16 uur voor het ontdooien van voedsel in geval van een stroomstoring

Het duurde twee uur om 4°C in de koelkast, -7°C in de My Fresh Choice kast, en -18°C in de vriezer van een atmosferische temperatuur van 21°C. De eye-opener, echter, was het Metal Tech koelsysteem.

Hisense legt uit dat dit systeem door de hele koelkast loopt om een gelijkmatige en uniforme temperatuurverdeling te handhaven. Maar wat ze niet zeggen is dat je de effectiviteit letterlijk kunt voelen via de beweging van ijzige lucht rond het apparaat.

Hisense stelt dat je bij een stroomstoring zestien uur de tijd hebt voordat de temperatuur het omgevingsniveau bereikt. Wij denken echter dat uw groenten en fruit nog langer meegaan: 48 uur na de stroomonderbreking stonden zowel de koelkast als de vriezer nog steeds op slechts 10°C, ondanks dat de atmosferische temperatuur 19°C.

Verlichting

Een 38 cm lange LED-lichtstrip loopt langs het bedieningspaneel en verlicht de binnenkant van de koelkast. Het enige probleem is dat de lade van de voorraadkast het licht naar de fruit- en groentenbakken en de snacklade blokkeert, maar dat gebeurt sowieso als er voedsel op de planken wordt bewaard. De vriezer en de My Fresh Choice kasten hebben elk een bovenste 17 cm LED-lichtstrip, die alle drie de laden goed verlicht.

Koelkast inhoud

 • Koelkast met een inhoud van 388 liter

Het interieur van de koelkast heeft een aantal geweldige stijlkenmerken. De achterwand is van roestvrij staal en de met staal afgewerkte glazen leggers hebben metalen beugels die in de twee achterste rekken passen, zodat u ze gemakkelijk kunt verplaatsen.

Je krijgt veel ruimte: 388 liter, wat neerkomt op meer dan 19 boodschappentassen. Zo’n grote capaciteit is een opvallend kenmerk van dit apparaat, want andere merken hebben een inhoud van 350-360 liter, wat betekent dat u een extra zak boodschappen in de RQ758N4SWF1 kunt stoppen.

Lades en vakken

Hisense heeft de interne laden duidelijk ontworpen met het oog op koelkasttrends, want er is een snackbox van 6 liter tussen twee fruit- en groentelades van 15 liter. En dat is nog niet alles: je krijgt ook een 30-liter voorraadkast over de hele lengte.

Hisense binnenladen

Alle lades en kastjes hebben een geribbelde vloer om rollen te voorkomen, maar ze lijken een beetje licht en we vonden dat ze maar voor ongeveer 50 procent uitgetrokken konden worden. We hadden verwacht dat de laden robuuster zouden zijn voor deze prijsklasse, met een soort van ‘keep-shut’ mechanisme voor het geval de koelkast op een iets oneffen vloer staat.

Er is geen manier om de vochtigheid van de lades en boxen aan te passen, dus als je dit soort atmosferische aanpassingsvermogen wilt, zouden we voorstellen om naar andere opties te kijken, zoals
de Haier HFT-456DM6.

En gezien de enorme opslagcapaciteit, lijkt het vreemd dat Hisense slechts één lade met zes eieren levert.

Deur opslag

Maar de deurvakken maken de lades en het ontbreken van een wijnrek meer dan goed. Elke deur heeft drie rekken en ze zijn verbazingwekkend breed, vijf zijn 17 cm. In de onderste twee rekken passen drie supermarktflessen van elk 4 liter, of zes traditionele éénpitters, met aan de voorkant nog ruimte over.

Hisense R7 interieur

Ook in de rest van de rekken passen allerlei augurkenpotjes en sausflesjes – wij kregen er elf van verschillende grootte in één rek. Je kunt de rekken niet verstellen, maar met breedtes als deze zul je die flexibiliteit waarschijnlijk niet missen.

Waterdispenser

 • Navulbaar waterreservoir van 4 liter

De waterdispenser stroomt uit een hervulbare deurreservoir van 4 liter en u hoeft niets aan te sluiten, dus er is geen gedoe met de installatie.

Je moet de tank wel schoonmaken voordat je hem gebruikt. Hoewel het wat gepruts kostte om hem van de deur te verwijderen, is hij verrassend gemakkelijk te wassen en te drogen, grotendeels omdat hij een afneembaar deksel over de hele lengte heeft, zodat je bij elke hoek kunt. U moet er wel voor zorgen dat de tank volledig in de klep van de dispenser zit wanneer u hem terugplaatst, anders werkt het mechanisme niet.

Bijvullen gaat gemakkelijk via de ontluchting aan de bovenkant. We hebben een uur lang water in de tank gelaten en het apparaat gaf een constante en constante stroom koud water af. Het duurde 16 seconden om een glas van 250 ml te vullen, zonder spetteren, uitlopen of een plakkerige smaak.

Diepvriezer en My Fresh Choice kasten

De mogelijkheid om één kant van uw vriezer, de My Fresh Choice-kast, om te bouwen tot een koelkast is een belangrijk kenmerk van dit Hisense-apparaat. Beide zijden zijn No Frost, zodat u niet om de zes maanden een uitschakeling hoeft te plannen.

U krijgt meer opslagcapaciteit dan in veel vergelijkbare apparaten. Beide zijden hebben bovenaan een open, gemakkelijk glijdende lade, met een volwaardige middelste lade en een afgeknotte onderste lade. De vrieskast heeft een inhoud van 84 liter, of vier tot vijf boodschappentassen, terwijl de My Fresh Choice-vrieskast een inhoud heeft van maar liefst 95 liter, of vijf tot zes boodschappentassen.

Gemakkelijk glijdende laden

Bij de broodtest bleek dat er twee broden van 800 gram in de bovenste lade pasten, vier in de middelste lade en drie in de onderste lade. Bij de diepvries-chips-test pasten er 2 kg chips in de bovenste lade, 5 kg in het midden en 3 kg in de onderste.

Omdat je geen integrale ijsmaker krijgt, levert Hisense je een draagbare ice caddy: een doorzichtige plastic dekseldoos waar een 18-blokjes ijsbak in past. Het is eenvoudig, je kunt het niet breken, maar het neemt wel ruimte in de vriezer in.

ijsblokjesbak

Interessant is dat dit model een eigenaardige eigenaardigheid heeft: zowel de vriezer als de My Fresh Choice kasten hebben drie interne deurrekken. Deurrekken in diepvriezers zijn zeldzaam, en wat het nog verwonderlijker maakt is dat ze slechts ongeveer 5,5 cm breed zijn – dus de breedte van een pakje boter of een choc ijsje.

We hebben ze tijdens de testperiode niet kunnen gebruiken, maar het is mogelijk dat ze in het dagelijks leven erg handig zouden kunnen blijken te zijn.

Prijs en beschikbaarheid

De Hisense PureFlat RQ758N4SWF1 in zwart staal is verkrijgbaar bij o.a.
Currys,
AO.com en
Argos.

Je betaalt echter een flinke premie voor de zwarte afwerking, want het roestvrijstalen model is wat budgetvriendelijker.
AO.com heeft hem voor £899.

Verdict

Ruim en stijlvol, deze Hisense PureFlat koelvriescombinatie biedt een groot aantal functies voor zijn prijs. Hoewel hij enkele instelmogelijkheden van andere modellen mist, zoals een variabele luchtvochtigheid, heeft hij wel een schakelbare koel-/vrieszone.

Al met al is het een waardige mededinger als je een groot huishouden hebt waar het organiseren van boodschappen een prioriteit is.

Voor meer koelvriescombinaties, bekijk
ons overzicht van de beste koelvriescombinaties die we hebben getest.

Specs

Hisense RQ758N4SWF1 Koelkast: Specs

 • Energie waarde: F
 • Afmetingen: 1785mm x 912mm x 725mm
 • Geluidsniveau: 43dB
 • Energieverbruik per jaar: 456kWh
 • Totale inhoud: 606 liter
 • Koelkast inhoud: 390L
 • Vriezer inhoud: 216L
 • Vorstvrij: Ja

Recent Content