Hisense RL170D4BC21 Under Counter Koelkast review


De Hisense onderbouw koelkast levert meer dan zijn prijs, met een esthetische impact die zijn prijs doet geloven. Hij is verkrijgbaar in twee kleuren: traditioneel wit en een roestvrijstalen effect. Wij beoordelen de laatste.

Ontwerp en installatie

 • Omkeerbare deuren
 • 40dB bedrijfsvolume

De deur is glanzend zilverkleurig, met een dunne beschermende afwerking en een lichte bolling van het paneel. Oké, de grijze plastic bovenklep van de koelkast verraadt het spel een beetje, qua prijs, maar hij zal onder uw aanrecht worden weggestopt.

Het wordt in elk geval ruimschoots gecompenseerd door de verchroomde handgreep (die u zelf bevestigt, met een paar kruiskopschroeven), die veel aantrekkelijker en gebruiksvriendelijker is dan een nisgreep.

Het totale effect is een koelkast onder het aanrecht die knipoogt naar de stijl van een professionele chef-keuken.

De zuiging van de deurafdichting is ook indrukwekkend. De deur heeft herhaaldelijk de stoottest doorstaan, heeft een behoorlijk gewicht en sluit op natuurlijke wijze als je hem open laat staan.

U kunt de deur ook omkeren om naar links te openen. Het omwisselen van de deur is vrij eenvoudig, hoewel we merkten dat we de spanning op de bouten moesten aanpassen zodat de deurrubber helemaal rondom goed paste, en het was zeker een klusje voor twee personen. Als je niet zo’n probleemoplosser bent of niet zo handig met moersleutels omgaat, moet je misschien een klusjesman inschakelen om de deur om te draaien.

Wat lawaai betreft, is de Hisense stiller dan een muis die pantoffels draagt (40dB). Je kunt eigenlijk niet zien dat hij aan staat – er zijn geen waarneembare compressorgeluiden.

Kosten

Dit apparaat valt in energieklasse E (A++ in de energieklasse van voor maart), en Hisense zegt dat het totale jaarlijkse energieverbruik 93kWh per jaar is. Volgens mijn berekeningen, tegen de tarieven van juni 2020, zijn dat bedrijfskosten van ongeveer £13 per jaar, hoewel dit echt afhangt van uw betalingsregeling, leverancier en waar u woont in het Verenigd Koninkrijk.

Temperatuurregeling

 • Interne temperatuur kan inconsistent zijn

De temperatuurregeling van de Hisense is een mechanische thermostaatknop die op de rechterwand van de koelkast zit, voor het lampje op het middelste schap. De standen lopen van 1 tot 7, waarbij 7 de koudste stand is. Ingesteld op 6, kregen we metingen van 9°C in het bovenste deurrek; 5°C in het onderste deurrek; 9°C op de bovenste plank en tussen 0 en 3°C op het glazen deksel van de crisper.

Dit betekent dat de temperatuur niet helemaal constant is, zelfs niet in alle koelkastzones.

Er is ook een kleine fout in de plaatsing van de thermostaatknop, wat betekent dat je hem per ongeluk kunt draaien als je het middelste schap te vol zet en dan een item naast de knop eruit trekt. Maar als je je ervan bewust bent wanneer je je koelkast vult, zal het prima gaan.

Hisense koelkast temperatuur wijzerplaat en lampje

Interne verlichting

 • Plaatsing van het licht aan één kant betekent dat het aan de andere kant somber kan zijn

Een koel wit lampje van 8 cm achter de thermostaatknop verlicht de koelkast. Om eerlijk te zijn, de lamp is een beetje zwak en de plaatsing aan de rechterkant van het middelste schap betekent dat het bovenste schap een beetje somber kan zijn, vooral aan de linkerkant.

Bij dit model moet je het middelste schap dus echt zien als het belangrijkste schap voor voedsel dat je regelmatig gebruikt voor bijvoorbeeld ontbijt en lunch, terwijl je potten en augurken op het donkere bovenste schap staan en je ingrediënten voor het avondeten op de koudere crisperdeksel.

Afkoelen en opwarmen

 • Voedsel blijft 5-6 uur koel in geval van stroomuitval

Bij een omgevingstemperatuur van 18°C, het afkoelen was een beetje sporadisch en ongelijkmatig. Ingesteld op 6 op de thermostaatknop, ging de bodem van de koelkast van 15°C tot 4°C in twee uur, terwijl de bovenkant van de koelkast slechts met drie graden daalde tot 11°C. Het duurde nog twee uur voor de bovenste plank was afgekoeld tot 6°C.

De opwarming was gelijkmatiger. Opnieuw in een omgevingstemperatuur van 18°C, de geleegde koelkast ging van 6°C in de saladebak en 9°C op de bovenste plank tot een niveau 15°C na vier en een half uur. Gedurende de volgende uren bleef de temperatuur ongeveer gelijk.

Dit betekent dat u bij een stroomstoring met een volle koelkast ongeveer vijf tot zes uur de tijd heeft voordat u zich zorgen hoeft te maken over de toestand van uw melk.

Koelkast capaciteit

Hoeveel voedsel kan er in de koelkast?

Voor een koelkast onder het aanrecht is de opslagruimte vrij groot, vooral omdat je door het ontbreken van een ijsvak een extra plank hebt.

Hisense beweert dat de koelkast een capaciteit van 132 liter heeft, wat neerkomt op ongeveer zeven zakken boodschappen, maar zoals met al deze dingen hangt het er echt vanaf wat je koopt.

Hisense interieur

Er zijn twee leggers van veiligheidsglas, 31,5 cm bij 46 cm, elk met een witte plastic rand, en de middelste is 6 cm naar beneden verstelbaar. Dan is er een glazen afdekplaat – een bovenkant voor de slabak in lekentaal – zodat je drie stapelbare zones hebt die variëren van 10 cm tot 22 cm in hoogte.

We hebben berekend dat de saladebak ongeveer 5,6 liter is. In de praktijk betekent dit dat er ruimte is voor ijsbergsla, een rode kool, een koolraap, een zakje kerstomaatjes van 420 gram, een pakje selderij en een hele komkommer met nog ruimte over.

Deur rekken

De deurrekken zijn vrij ruim. Er zijn er drie, en hoewel ze niet verstelbaar zijn, zijn de breedte en hoogte redelijk.

We vonden dat het onderste rek paste op vijf traditionele melkflessen of drie conventionele vierpinters uit de supermarkt.

Hisense deur opslag

Ook hier past het middelste rekje op vijf traditionele melkflessen, maar het heeft niet de hoogte voor iets meer dan supermarkt-éénpitters. Er passen ook zes typische mayonaise- of augurkenpotten in, met een aanzienlijke inhoud achter voor tubes puree of kruidenpotjes die u koel wilt bewaren.

De bovenste plank is even breed als de onderste twee, maar minder hoog. Een ander probleem is dat, omdat dit een laag apparaat is, je vaak de bovenkant van de koelkastdeur vasthoudt terwijl je in het interieur kijkt. Het zou maar al te gemakkelijk zijn om uw vingers in onbedekte items op het schap te steken.

Hisense deurrek met specerijen dicht bij de bovenkant van de koelkast

Dit probleem zou kunnen worden opgelost met een afdekplaatje, maar ik denk dat dit een onredelijke verwachting is voor een koelkast in deze prijsklasse.

De koelkast wordt geleverd met een lade voor zes eieren.

Afmetingen

Aangezien dit een vrijstaande koelkast voor onder de toonbank is, moet u wel rekening houden met de afmetingen: 84.5 x 55.5 x 57.5cm (HxBxD).

Als u overweegt de Hisense in een bestaande keuken in te bouwen of als u een budgettaire verbouwing overweegt, zorg er dan voor dat de hoogte van uw werkblad en de diepte van het werkblad – d.w.z. hoe ver het van uw muur in de keuken uitsteekt – in overeenstemming zijn met de afmetingen van het apparaat, vooral als u hebt gekozen voor een ongebruikelijke werkbladdiepte of als u een keuken aanpast voor gehandicapten.

Overigens, het feit dat deze koelkast een echte handgreep heeft in plaats van een geïntegreerd vingerhoekje kan het gebruik ervan door gehandicapten vergemakkelijken.

Prijs en beschikbaarheid

De Hisense RL170D4BC21 is verkrijgbaar bij een aantal online retailers, maar de prijzen variëren enigszins, dus het is een goed idee om rond te shoppen om er zeker van te zijn dat je de beste deal krijgt. Dit model wordt geleverd in zowel roestvrij staal effect (die we hebben beoordeeld) en wit, die over het algemeen een beetje goedkoper.

Als u deze niet online kunt vinden, is de Hisense RL170D4BCE een zeer vergelijkbaar model, met dezelfde afmetingen en functies. Hij is verkrijgbaar
bij AO.com en
Boots Kitchen Appliances voor £169.

Hisense heeft ook een onderbouw vriezer in deze serie, zowel in wit als in roestvrij staal, voor een vergelijkbare prijs als de koelkast. (We hebben het zilveren model gevonden voor
£179.99 op Very.) Hiermee kunt u de koelkast en de vriezer naast elkaar onder uw aanrecht plaatsen, waarbij u de deur van het ene apparaat omdraait, en de uitstraling creëert van een duurdere side-by-side koel-vriescombinatie.

Verdict

Voor een budget koelkast kun je niet ver mis gaan met deze Hisense. Hij heeft een beetje stijl, een goed handvat, een ruim interieur voor zijn grootte en hij is betrouwbaar.

Wij vinden het een koopje.

Voor meer koelvriescombinaties, bekijk
ons overzicht van de beste koelvriescombinaties die we hebben getest.

Specs

Hisense RL170D4BC21 Onder Toonbank Koelkast: Specs

 • Energie waarde: E (A++ voor maart)
 • Afmetingen: 845mm x 555mm x 575mm
 • Geluidsniveau: 40dB
 • Jaarlijkse energie: 93 kWh
 • Totale inhoud: 132 liter
 • Omkeerbare deur

Recent Content