Hoe krijg je de huilfilter op TikTok of Instagram?


De nieuwste rage op TikTok is om een filter te gebruiken waardoor het lijkt alsof je aan het huilen bent. Het is een hilarische grap om te spelen terwijl je een video van iemand anders maakt en vraagt waarom ze zo overstuur zijn.

De reden dat je dit leest is omdat je niet kunt achterhalen hoe je dit effect in TikTok – of misschien Instagram – kunt krijgen en je wilt weten hoe iedereen in staat is om deze video’s te posten.

Gelukkig is de oplossing relatief eenvoudig: het is een Snapchat-filter. Als je al een Snapchat-account en de app hebt, ben je klaar. Zo niet, dan moet je er een aanmaken nadat je de Snapchat-app hebt geïnstalleerd. Merk op dat je je e-mailadres en telefoonnummer moet invoeren om de account aan te maken.

Om een video op te nemen, of gewoon een foto te maken, met het Huilfilter, is dit wat je moet doen.

  1. Open de Snapchat-app en tik op het vergrootglaspictogram bovenaan.
  2. Zoek naar ‘huilend gezicht’ en vind het officiële Snapchat-filter in de lijst met resultaten.
    Hoe krijg je de huilfilter op TikTok of Instagram?
  3. Tik erop en de filter wordt ingeschakeld.
  4. Tik nu op het filterpictogram onderaan het scherm en houd het ingedrukt om uw video op te nemen.
  5. In plaats van het te uploaden naar Snapchat, tikt u op het pictogram onder in het scherm (met de pijl).
  6. Hoe krijg je de huilfilter op TikTok of Instagram?
  7. Mogelijk wordt u gevraagd om toestemming te geven om Snapchat toegang te geven tot uw foto’s, dus verleen dit als daarom wordt gevraagd. Anders kan je video niet worden opgeslagen op je telefoon.
  8. Open nu TikTok en in plaats van een video op te nemen, moet je op de Upload-knop rechts van de opnameknop tikken. Selecteer de video uit uw camerarol, voeg muziek, effecten, tekst en stickers toe, voeg een beschrijving toe en u kunt uw huilvideo posten.

De reden dat huilvideo’s viral zijn gegaan is omdat ze zo grappig zijn. En ze zijn grappig omdat je niet echt huilt: je lacht waarschijnlijk bij het zien van je gezicht dat er zo ellendig uitziet. En het is nog grappiger als je lacht omdat de filter je er nog ongelukkiger uit laat zien.

Natuurlijk, de video’s die mensen het meest aan het lachen maken is wanneer je de camera richt op mensen die niet doorhebben dat je de filter gebruikt en niet begrijpen waarom je zegt dat ze er verdrietig uitzien, en hen vraagt waarom ze niet glimlachen.

Hier zijn een paar voorbeelden:

@antanddec Heb een bawl met deze 😂
#cryingfilter
Origineel geluid – Ant & Dec

In dit voorbeeld stelt een man zijn nicht voor en doet alsof hij een foto neemt. Hij vraagt zijn partner te glimlachen, want ze kijkt boos. De neef kan niet stoppen met lachen: hij is duidelijk in de grap:

@moontellthat Deze filter stuurde me over de maan 😂
#couplestiktok
#cryingfilter
Origineel geluid – MOONTELLTHAT

Zo, nu weet je hoe je de huilfilter op TikTok kunt gebruiken, of welke sociale app je ook maar leuk vindt.

Recent Content