Hoe kunt u geld besparen op uw energierekeningen

Nu velen van ons weer meer tijd thuis doorbrengen, verbruiken we meer elektriciteit. We koken de meeste maaltijden thuis, werken overdag op de computer en streamen ’s avonds films en tv. En dan is er ook nog het steeds groeiende leger apparaten dat we opladen. En nu de energieprijzen stijgen, hebben we meer dan ooit een stimulans om de kosten laag te houden.

Volgens onderzoek vrijgegeven tijdens de eerste afsluiting door
Compare the Market, werd voorspeld dat de energierekeningen met meer dan £32 per maand per huishouden zouden stijgen tijdens onze periode binnenshuis. Voor veel mensen kan dat cijfer nog oplopen. Hier is wat u kunt doen om uw energierekeningen deze winter te verlagen.

Als u geen energiemonitor hebt en er ook geen wilt kopen, kan dit artikel u toch laten zien hoe u het gemiddelde elektriciteitsverbruik van uw apparaten kunt berekenen en advies geven over hoe u het stroomverbruik kunt minimaliseren terwijl u thuis bent, dus lees verder.

1. Ontdek uw huidige (heh) verbruik

Het eerste wat u moet doen is uitzoeken waar u staat wat betreft uw energieverbruik. Lees uw meter (of meters, als u zowel gas als elektriciteit heeft).

2. Stuur uw meterstanden naar uw leverancier

Als je meterstanden niet automatisch worden opgenomen, is het tijd om hier werk van te maken, want je hebt waarschijnlijk meer energie verbruikt dan normaal. U kunt dit het beste zo snel mogelijk aan uw leverancier laten weten, zodat zij uw betalingen kunnen herberekenen. Zo kunt u de kosten over een langere periode spreiden.

En zorg ervoor dat je dit doet voor 1 april in het Verenigd Koninkrijk, want dan eindigt de energieprijsplafond en zullen de rekeningen de pan uit rijzen. Zorg ervoor dat u betaalt voor de energie die u vóór die datum hebt verbruikt, want die zal later veel duurder zijn. Sommige slimme klanten sturen de meterstanden hoger op dan ze in werkelijkheid zijn, zodat ze voor de energie tegen het goedkopere tarief betalen, hoewel dit strikt genomen niet wettelijk is…

3. Houd het verbruik in de gaten met een energiemonitor

Het is gemakkelijk om geld te verspillen aan elektriciteit als je niet kunt zien wat het je kost. Maar wat als u in realtime kon zien wat elke gekookte waterkoker en opgeladen telefoon kost? Met een energiemonitor, kunt u.

Als je een slimme meter hebt, heb je misschien al een in-home display (IHD). Dat is een scherm waarop je kunt zien hoeveel energie je verbruikt – en nog belangrijker, wat dat betekent in de vorm van kosten. Hier zijn voorbeelden van elektriciteitsleveranciers
Ovo en
EDF Energy.

Met een IHD kunt u uw huidige energieverbruik zien of uw verbruik over de laatste paar dagen, weken, maanden enzovoort. U kunt ook een dagelijks budget instellen en het zal u waarschuwen wanneer u uw limiet bereikt.

Als je er al een hebt, maar je hebt het nog niet ingesteld, regel dat dan. Het is veel eenvoudiger dan je denkt. Zodra het is ingeschakeld, zou het een handleiding moeten tonen over hoe het te gebruiken. Als dat niet zo is, kunt u op de website van uw leverancier zien hoe.

Als je geen IHD hebt, maak je geen zorgen. U kunt een energiemonitor kopen voor ongeveer £40-£50 bij Amazon.

Elite Klassieker

We bevelen
De Elite Classic 4.0 monitor van Efergy Technologies. Hij kost € 39,95. Het is een draadloos apparaat dat op batterijen werkt en dat u uw energieverbruik in real time toont (het wordt om de paar seconden bijgewerkt). U kunt het ook gebruiken om uw dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse gegevens te achterhalen (in kosten, kWh en CO2).

4. Zoek uit wat individuele apparaten u kosten om te gebruiken

De elektriciteitsrekening van de meeste mensen bestaat uit twee delen: het vastrecht en het eenheidstarief voor elektriciteit. Het eerste is een vast bedrag per dag, dat u alleen kunt beïnvloeden door van leverancier te veranderen. Op het tweede deel kunt u geld besparen door minder energie te verbruiken.

Kijk op uw rekening wat uw eenheidstarief voor elektriciteit is. Het zal een kost per kWh zijn (dat is een standaard eenheid van energiegebruik). De mijne is 20,76p per kWh. Zodra u dit cijfer hebt, kunt u
deze calculator van de Consumentenraad gebruiken om uit te vinden wat uw apparaten gemiddeld zouden moeten kosten om te werken.

Er is meer
informatie om uit te leggen hoe dit te doen in ons artikel over het vinden van wat uw apparaten kosten om te werken.

Maar het is mogelijk dat je een apparaat hebt dat niet normaal werkt en meer stroom verbruikt dan nodig is. Apparaten die ouder zijn, of slecht functioneren, kunnen u opdraaien voor hogere elektriciteitsrekeningen.

Voor minder dan £20, kan je een stopcontact energie meter krijgen, zoals
deze, die £16.99 kost bij Amazon.

UK stekker stroommeter

U kunt de stekker in het stopcontact steken en uw apparaat in het apparaat steken. De meter laat u dan zien hoeveel stroom het apparaat verbruikt. Als u dit vergelijkt met wat het apparaat zou moeten kosten, krijgt u een goed idee of het al dan niet rendabeler zou zijn om het te vervangen.

5. Zoek uit wat uw basisbelasting is

Zodra je energiemonitor is ingesteld, ga je rond je huis en haal je de stekker uit alles wat niet essentieel is.

Je koel-vriescombinatie, alle medische apparaten, apparaten met elektrische klokken en sommige set-top boxes moeten aan blijven staan maar de meeste andere items kunnen worden uitgeschakeld.

De kosten om deze noodzakelijke apparaten te laten werken, vormen de basislast van uw huishouden. U kunt de kosten van de basislast alleen verlagen door energie-efficiëntere apparaten te gebruiken.

Maar door enkele huishoudelijke gewoonten te veranderen, kunt u geld besparen op elk ander elektrisch artikel dat u in het stopcontact steekt of regelmatig gebruikt – en dit kan flink oplopen.

6. Verander uw huishoudelijke gewoonten

Haal de stekker uit het stopcontact om Vampier apparaten te doden

Elk apparaat met een transformator of een standby-lampje verbruikt stroom als het is aangesloten op het stopcontact. Als je je TV een jaar lang op stand-by laat staan, kan dat je rekening met ongeveer £10 opdrijven. Als dat niet al te erg klinkt, bedenk dan eens hoeveel apparaten in uw huis op afstand bediend kunnen worden of een transformator hebben.

Als je opladers in het stopcontact laat zitten, zuigen ze constant stroom, zelfs als je telefoon of andere apparaten niet zijn aangesloten. Collectief en na verloop van tijd, kunnen ze meer dan £ 200 toevoegen aan uw jaarlijkse elektriciteitsrekening.

Maar zet je internetrouter niet uit, want dat kan ertoe leiden dat je internetprovider je breedbandsnelheid verlaagt.

Gebruik een stekkerdoos of slimme stekkers

Als het te veel moeite lijkt om elk apparaat uit te gaan zetten, sluit deze apparaten dan aan op een stekkerdoos en zet ze alleen aan als je ze nodig hebt. Als je
slimme stekkers, kunt u ook een schema instellen, zodat stand-by items klaar zijn wanneer u waarschijnlijk de afstandsbediening oppakt en uit wanneer u dat niet bent.

Overweeg slimme verwarming

Investeren in een slim verwarmingssysteem helpt je om in de gaten te houden hoeveel elektriciteit je verbruikt en ervoor te zorgen dat je geen elektriciteit verspilt. Je kunt verwarming plannen, de temperatuur eenvoudig aanpassen en verwarming in zones plaatsen.

Maar houd er rekening mee dat het nog wel even zal duren voordat je je initiële investering hebt terugverdiend. Om meer te weten te komen,
lees dan ons artikel over of slimme verwarming uw huishouden kan helpen geld te besparen.

En voor onze aanbevelingen over de beste slimme verwarming die we hebben getest,
lees dan ons overzicht van de beste slimme thermostaten.

Slimme TRV's

Probeer slimme TRV’s

Als een volledig systeem te duur is, kunt u afzonderlijke
slimme thermostaatkranen kopen, die je traditionele radiatorkranen vervangen en je veel meer controle over de warmte geven. Je kunt ze gebruiken met een app of in combinatie met een thuisassistent.

En tot slot, probeer deze tips

  • Doe het licht uit als je een kamer verlaat. Het is voor de hand liggend, maar we vergeten het allemaal.
  • Verwissel uw gloeilampen voor energiezuinige exemplaren.
  • Laat apparaten ’s nachts niet opladen. Doe ze in het stopcontact als je in de buurt bent en zet een timer om jezelf eraan te herinneren. Haal de stekker eruit zodra ze opgeladen zijn.
  • Doe alleen een volle lading was. Was op 30 graden in plaats van 40. Dan gaat je kleding ook langer mee. Waar mogelijk, laat je kleren aan de lucht drogen.
  • Ontkalk uw waterkoker en kook slechts zoveel water als u voor elk gebruik nodig hebt.
  • Ontdooi uw koelkast en vriezer regelmatig. Als u uw vriezer regelmatig leegmaakt tussen de boodschappen door, vul de lege ruimte dan met plastic flessen water om hem efficiënter te laten werken. Als je hem leeg laat lopen, zal hij harder moeten werken om koel te blijven.

Wilt u meer lezen? Hier leest u hoe u
uitzoekt wat uw toestellen kosten en hoe
AI apps automatisch geld voor u kunnen besparen.