Hoe maak je een magnetron schoon?


Magnetrons zijn gemakkelijk om in te koken, maar niet zo gemakkelijk om schoon te maken. Het probleem is dat, tenzij je heel voorzichtig bent en je eten altijd bedekt, de stoom explosief kan ontsnappen en de binnenkant van de microgolfoven zal eindigen met opgedroogde restjes.

Uiteindelijk moet je het opgeven en in het apparaat schrobben, waarbij je je nek in een rare hoek moet draaien om te proberen te zien wat je aan het doen bent.

Maar nu niet meer.

Om hem moeiteloos schoon te maken, heb je eigenlijk alleen een citroen nodig. Als je geen citroen hebt, zou een limoen of zelfs een sinaasappel ook werken, maar een citroen is ideaal, want die geeft je magnetron de frisste, meest zinderende geur.

Als het geen noodschoonmaak is, wacht dan tot de volgende keer dat je een citroen gebruikt bij het koken of bij cocktails, want een uitgeperst stuk citroen doet het net zo goed. Ik ben geneigd de magnetron schoon te maken als ik zie dat er een halve citroen in de koelkast ligt te vergaan.

Vul een kom met heet water, snijd de citroen die je hebt in plakjes en voeg die toe aan het water. Zet het in de magnetron voor 2-3 minuten. Voor de duidelijkheid, je wilt dat het water kookt.

Doe de deur niet open. Laat de kom nog 5 minuten in de magnetron staan. Gedurende deze tijd, zal de magnetron stomen. De binnenkant zal bedekt zijn met warm, citroenachtig water.

Neem de kom eruit en doop een doek of een spons in het water (wees voorzichtig – het zal heet zijn) en veeg de binnenkant van je magnetron schoon. Het citroenzuur van de citroen is een geweldige ontvetter en de stoom zal al het opgedroogde voedsel verwijderen.

Het zou direct schoon moeten zijn. Als je magnetron nog naar curry of soep ruikt, verdwijnt dat ook.

Resultaat: een perfect schone, citroen frisse magnetron. Schrobben is niet nodig.

Voor meer schoonmaaktips, kijk eens naar ons artikel over
schoonmaaktips voor huishoudelijke apparaten. U kunt ook enkele snelle tips lezen over
hoe u uw wasmachine en
en uw vaatwasser goed te laten werken.

Recent Content