Hoe repareer je een koelkast deurafdichting?


Naarmate uw koelkast ouder wordt, kan de deurafdichting minder effectief worden. De heupstoot of het dichtslaan van de deur om hem stevig af te sluiten, doen misschien niet meer hun werk. Als u onlangs de keuken in bent gelopen en de deur op een kier zag staan, uw eten warm werd en uw elektriciteitsrekening een stijgende lijn vertoonde, is dit wat u moet doen.

Allereerst een voor de hand liggend punt: zorg ervoor dat er geen etenswaren te dicht bij de voorkant van de schappen staan. Zelfs als alles er in lijkt te passen, kan er een fles of karton tussen de deur staan dat tegen iets binnenin stoot en ervoor zorgt dat de koelkastdeur niet goed sluit.

Als je alles opnieuw hebt geordend (voor de zekerheid), is het volgende wat je moet doen de deurafdichting controleren. Dat is waarschijnlijk waar het probleem zit.

Om te zien of de rubberen deurafdichting – ook bekend als de pakking – defect is, probeer je de papiertest.

Plaats een stuk papier in de afdichting en sluit de deur stevig. Als u het papier eruit kunt trekken zonder dat de deurafdichting eraan trekt, is dat een teken dat de afdichting is aangetast.

Als dat het probleem is, zijn er enkele eenvoudige trucs die je kunt proberen om het te verhelpen.

Ten eerste, pak een spons of doek en een kom heet water. Je kunt een paar druppels afwasmiddel aan het water toevoegen, maar doe er niet te veel van en laat het niet te veel schuimen, want dat kan de afdichting uitdrogen. Gebruik geen andere schoonmaakmiddelen op de pakking – vooral geen azijn – want die kunnen het rubber beschadigen en het probleem verergeren.

Maak de afdichting van de deur voorzichtig helemaal schoon en veeg eventuele vlekken of kruimels weg.

Als het perfect schoon is, ga je verder met de volgende stap.

U zult merken dat de deurafdichting vouwen heeft, zoals een concertina. Na verloop van tijd kunnen die plooien samengedrukt raken, waardoor de afdichting minder efficiënt wordt. Ga voorzichtig met een vinger langs de lengte van elke vouw en open hem. Als er kromgetrokken delen zijn, kunt u ze misschien terug op hun plaats drukken.

Laatste stap! Als je merkt dat het rubber opgedroogd en broos geworden is, is er nog iets dat je kan proberen.

Als u wat vaseline hebt, kunt u een doek nemen, wat vaseline opscheppen en het in de pakking wrijven. Dit zal het zachter maken en helpen om opnieuw een effectieve afdichting te vormen.

Als de pakking te krom is om weer op zijn plaats te duwen, of als hij grote scheuren vertoont, moet je hem vervangen. In de meeste gevallen kunt u een vervangende pakking voor uw deur kopen en deze zelf aanbrengen. Zoek het merk en model van uw koelkast en zoek online naar een vervangende pakking.

Tot slot, als je denkt dat je koelkast op zijn laatste benen loopt en je hem moet vervangen, bekijk dan
onze round-up van de beste koelkasten die we hebben getest.

Recent Content