Hoe voeg je vaatwaszout toe aan je vaatwasmachine?


Als je niet weet wat vaatwasserzout is of hoe je het aan je vaatwasser toevoegt, hebben wij de antwoorden.

Wat is vaatwasmachinezout?

Vaatwasmachinezout is grof natriumchloride. Chemisch gezien is het in wezen hetzelfde als keukenzout – maar u moet geen keukenzout in de plaats gebruiken. Vaatwasmachinezout komt in grotere brokken, dus lost het langzamer op en blokkeert het geen onderdelen van de vaatwasser. Ten tweede kan keukenzout andere elementen bevatten (zoals magnesium) om aankoeken te voorkomen, wat de werking van uw vaatwasser kan beïnvloeden.

Wat doet vaatwasmachinezout?

Vaatwasmachinezout helpt om het water dat gebruikt wordt voor het reinigen van uw glazen en serviesgoed zachter te maken. Het helpt de opbouw van kalkaanslag te voorkomen, houdt de binnenkant van uw vaatwasser schoon en voorkomt verstopping. Als u merkt dat uw glaswerk na verloop van tijd troebel wordt, is dat een teken dat u meer vaatwasmachinezout moet toevoegen.

Hoe vaak moet u zout voor uw vaatwasser bijvullen?

Veel vaatwassers waarschuwen u wanneer het tijd is om het vaatwasmachinezout bij te vullen. Dit kan via een knipperend lampje op het bedieningspaneel. Er kan ook een vlotter ingebouwd zijn in de dop van het zoutreservoir. Als het reservoir vol is, kunt u de vlotter zien, maar als hij niet meer zichtbaar is, is het tijd om bij te vullen.

Als je geen indicator in je vaatwasser hebt, stel dan een maandelijkse kalenderherinnering in om je vaatwasserzout bij te vullen. Dit is vooral belangrijk als je in een gebied met hard water woont.

Hoe voeg je vaatwasmachinezout toe

Neem het onderrek uit zodat je bij het zoutreservoir in de ontharder kan. Het reservoir bevindt zich op de bodem van de vaatwasser en ziet eruit als een ronde plug met een schroefdeksel.

Zout reservoir dop

Schroef de dop los. Het reservoir moet vol water zitten. Zo niet, pak dan een kan water en vul deze tot het waterniveau de bovenkant van het reservoir bereikt. Je hoeft dit maar één keer te doen. Daarna moet het reservoir altijd water bevatten.

De dop van het zoutreservoir is verwijderd

Uw vaatwasser moet een trechter hebben die aan het reservoir wordt bevestigd. Bevestig deze voordat u het zout in de vaatwasser giet. Als u de trechter niet kunt vinden, decanteer dan uw vaatwasmachinezout in een kan en gebruik die om het proper in te gieten.

Het zoutreservoir vullen vanuit een kan

Giet het zout in de vaatwasser totdat het reservoir vol is. Verschillende soorten vaatwassers hebben reservoirs van verschillende grootte, maar u zult waarschijnlijk merken dat het reservoir een grote hoeveelheid zout kan bevatten.

Veeg overtollig zout op met een vochtige doek. Het zout in het reservoir komt niet in aanraking met uw serviesgoed, maar zout dat u in de vaatwasser morst, kan van invloed zijn op de volgende afwasbeurt. Het kan bijvoorbeeld krassen op glaswerk veroorzaken. Als u veel zout hebt gemorst, kunt u de vaatwasser het beste leeg laten draaien om er zeker van te zijn dat hij schoon is voordat u er weer vaat in zet.

Maar eerst – schroef de reservoirdop er weer goed op en plaats het afdruiprek terug.

Uw vaatwasser is klaar voor gebruik.

Als je overweegt een vaatwasser te kopen en je wilt wat opties zien, we hebben zowel een full-size geïntegreerde vaatwasser, de
Hisense

HV651D60UKen een slank model, de
Neff N50 slimline S875HKX20G die slimme functies heeft.

Recent Content