Hoe zal de Lupe zich meten op de markt van luxe snoerloze stofzuigers?


Geprijsd op £699, zal de Lupe Pure een concurrent zijn voor snoerloze stofzuigers zoals
de Miele TriFlex,
de Samsung Powerstick Jet en – ja, je raadt het al –
de Dyson V11.

Al deze stofzuigers kosten ergens tussen de £500-£700, afhankelijk van het model, waarmee ze stevig in het luxe marktsegment zitten. Bosch zal zich in de nabije toekomst ook in dit drukke marktsegment begeven met de Bosch Unlimited Second Generation Serie 8 snoerloze stofzuiger.

De grote claim van de Lupe is dat hij (bijna) twee keer zoveel zuigkracht heeft als de grootste concurrent op de markt, waarschijnlijk de Dyson V11.

De zuigkracht zelf is moeilijk te meten, omdat sommige stofzuigerfabrikanten het wattage meten, en sommige het wattage van de lucht, en sommige zijn een beetje terughoudend over de hele zaak.

Wat we wel kunnen zeggen is dat alle bovenstaande stofzuigers een uitstekende zuigkracht hebben en dat na het testen van de TriFlex, de Powerstick en de Dyson V11, we niet echt denken dat de zuigkracht de doorslaggevende factor was voor welke stofzuiger het beste was om te gebruiken.

Lupe snoerloos

De fabrikanten van de Lupe beweren dat het een toestel is dat u – zo niet voor het leven – dan toch voor zeer lange tijd zult kopen. Ze noemen de stofzuiger “onmodieus lang meegaand”, met gemakkelijk vervangbare onderdelen.

Dit is een groot pluspunt voor gebruikers, want als u meer dan € 500 uitgeeft aan een stofzuiger, is het erg belangrijk dat u reserveonderdelen kunt krijgen en vervangen, en het is niet altijd gemakkelijk om deze te krijgen via de grotere, internationale merken. We hebben lezers gehad die schreven dat ze problemen hadden om vervangingsonderdelen te krijgen voor bijvoorbeeld Samsung-stofzuigers.

Hoewel hij wordt geleverd met kierenzuiger en meubelstofzuiger, is de hoofdzuigmond van de Lupe ontworpen voor multifunctionele reiniging van alle oppervlakken en materialen, dus u hoeft niet zo vaak onderdelen te verwisselen.

Lupe in handzame modus

Hij heeft een batterij met een levensduur van 60 minuten, wat nu standaard is bij deze top-flight stofzuigers. We gokken er echter op dat dit 60 minuten op de laagste stand betekent, wat meestal het geval is wanneer de levensduur van de batterij wordt gemeten.

Belangrijker voor een snoerloze stofzuiger is dat de batterij verwijderbaar is en zowel op als naast de stofzuiger kan worden opgeladen. Dit is een enorm pluspunt, en we zouden eigenlijk niemand met een groter huis een snoerloze stofzuiger zonder deze functionaliteit aanraden. Een verwijderbare batterij betekent dat u deze kunt vervangen door een opgeladen exemplaar en kunt doorgaan met schoonmaken.

Lupe Pure

Anders, en tenzij ze extreem georganiseerd zijn in hun stofzuiggewoonten, zullen gebruikers waarschijnlijk merken dat ze hun stofzuiger nodig hebben terwijl deze aan het opladen is.

De Lupe heeft een uitwasbaar HEPA-filter, wat ideaal is, en een stofbak van één liter, wat volgens ons de grootste maat is onder de concurrenten.

Er is echter een wisselwerking (die is er altijd). Met 4,6 kg is het de zwaarste stofzuiger in zijn soort. De Miele TriFlex weegt 4 kg (met zijn gemotoriseerde kop) en hoewel hij een comfortinstelling heeft waarbij de stofzuiger zelf meer van het gewicht op zich neemt dan uw arm, is dat merkbaar als u hem gedurende een lange periode gebruikt.

Ondertussen is de Dyson V11 2,97kg en de Powerstick Jet slechts 2,8kg. (De lichtste hoogwaardige snoerloze stofzuigers die we hebben getest zijn
de Halo Capsule met 2,6 kg en
de Roidmi X30 Pro met 2,7 kg).

In tegenstelling tot een staande stofzuiger draagt een snoerloze stofzuiger niet echt veel van zijn eigen gewicht, dus als u van type wisselt, is dit iets wat u zult merken. Persoonlijk vind ik het gewicht erg belangrijk, maar anderen vinden een zwaardere maar zeer efficiënte stofzuiger misschien de moeite waard.

Er zijn echter een aantal functies die je niet op de Lupe zult vinden. Hij heeft “geen gimmicks of LCD schermen”, wat een interessante manier is om het te zeggen. Wij hebben gemerkt dat LCD-schermen op snoerloze stofzuigers erg handig zijn, om dezelfde reden waarom een reservebatterij zo’n groot verschil maakt: het is gemakkelijk om midden in de schoonmaak te worden verrast door een lege batterij.

Een LCD-scherm geeft de gebruiksduur van de batterij aan – vaak in percentage – waardoor u veel beter kunt zien hoe lang de batterij nog meegaat. Schoonmaakapparaten met slechts vier oplichtende balkjes geven je niet echt een idee of je nog een kwart van de batterij hebt, of bijna geen.

Dat betekent dat u niet weet of uw stofzuiger het halverwege een kamer zal opgeven, net wanneer er gasten aankomen, of dat u met een stoffer en blik een gemorste keukenrijst zult moeten opruimen.

Al met al verdienen de specificaties van de Lupe echter meer dan een plaats – op papier althans – tussen de allerbeste snoerloze stofzuigers die er nu zijn. Het bewijs van de stofzuiger zit echter in het stofzuigen, dus kom nog eens terug voor onze review.

Als u er klaar voor bent, kunt u
kopen op de Lupe Technology website, voor £699. Of voor meer inspiratie, kijk eens naar
onze best beoordeelde stofzuigers.

Recent Content