Homgeek 2000W blender review


In één oogopslag

Beoordeling van de expert

Pros

  • Veel vermogen
  • inhoud van 2 liter
  • Gemakkelijk te gebruiken & schoon

Nadelen

  • Lomp en zwaar
  • Kleverige geur bij het mengen

Ons oordeel

De Homgeek 2000W blender is overkill voor de meeste mensen, maar hij is krachtig, stevig, veilig, en eenvoudig te gebruiken en schoon te maken, wat de belangrijkste factoren zijn in elk apparaat. Zorg er wel voor dat je hem echt nodig hebt, want zwakkere blenders zijn zowel goedkoper als compacter.

De 2000 W-blender van Homgeek is het soort blender dat je koopt als je drie uur bezig bent met een nostalgische ‘Gaat Het Blenden?’-marathon.

Met acht snelheden, een capaciteit van twee liter en genoeg kracht om ijs te crushen (en zowat alles wat je maar kunt bedenken) is dit meer dan genoeg kracht voor zowat elk thuisgebruik, en dan nog wat.

Het nadeel is dat hij groot, volumineus en zwaar is. Als je slechts af en toe een smoothie wilt maken, dan is dit bijna zeker overkill. Maar als je de ruimte hebt, en weet dat je er gebruik van zult maken, dan is dit een geweldige koop.

Ontwerp en bouw

Zoals ik al zei, dit ding is groot. Op de basis is het 55 cm hoog – dus meer dan een halve meter – en het weegt bijna 5 kg, waarvan het grootste deel afkomstig is van de ongelooflijk dichte basis.

Homgeek 2000W staafmixer

Hij is zwaar genoeg om hem niet te vaak te verplaatsen als je dat kunt vermijden, maar ook groot genoeg om hem op het werkblad te zetten – een beetje een catch 22.

Het gewicht heeft wel een voordeel, namelijk dat de blender stevig en veilig aanvoelt, zelfs als hij in gebruik is, en je zou echt moeite hebben om hem om te stoten. De kan wordt niet vastgezet op de basis, maar is zo ontworpen dat hij maar op één plek vastgezet kan worden, en zit daar vrij stevig als hij eenmaal op zijn plaats zit. Slim genoeg schakelt de basis alleen in als de kan op de juiste plek staat, zodat je weet wanneer je alles goed hebt ingesteld.

De bediening is eenvoudig. In het midden zit een draaiknop die draait tussen de acht beschikbare snelheden, met Start/Stop-knoppen ingebouwd in de knop. Daaronder vind je vier knoppen voor aangepaste instellingen (Ice Crush, Smoothie, Grind en Pulse), en daarboven een klein LED-display dat aangeeft hoe lang je al aan het blenden bent, voor het geval je de tijd wilt opnemen.

Homgeek 2000W staafmixer

De basis is grotendeels gemaakt van stevig plastic, met een roestvrij stalen voorpaneel – dus allemaal zeer solide, en gemakkelijk schoon te vegen. De kan is gemaakt van BPA-vrij plastic, Tritan genaamd, samen met acht, wat Homgeek noemt, ‘aviation-grade’ Duitse roestvrijstalen messen.

De kan is net zo gemakkelijk schoon te vegen, en handig is ook vaatwasserbestendig voor het geval je moeite hebt met de moeilijk bereikbare plekjes in en tussen de messen. Er zit ook een afneembaar plastic deksel op de kan, met een kleiner centraal gedeelte dat openklapt als je snel ingrediënten wilt toevoegen tijdens het blenden, samen met een stamper (denk: groot zwart plastic stokje) om dikkere mengsels te helpen mixen.

Zolang de grootte van het ding geen probleem is voor jou en je keuken, valt er eigenlijk weinig te klagen als het gaat om het ontwerp van de Homgeek blender.

Vermogen en prestaties

Met een nominaal vermogen van 2000 W is dit het uiterste van wat je als een blender voor consumenten zou beschouwen – je zou er net zo goed een in een commerciële keuken of cocktailbar aantreffen.

Homgeek 2000W staafmixer

Op de hoogste vermogensstanden maalt deze blender met gemak door ijs of noten, waardoor hij even geschikt is voor crushed ice cocktails of notenboters als voor de standaard smoothies en soepen.

Er zijn speciale instellingen voor het crushen van ijs of het malen van noten, maar meestal vond ik het makkelijker om gewoon de gewone vermogensknop te gebruiken, die je de flexibiliteit geeft om de blendsnelheid tijdens het blenden te verhogen of te verlagen.

De capaciteit van 2 liter betekent dat dit apparaat in staat is om grote partijen soep of smoothie in een keer te blenden, hoewel je er rekening mee moet houden dat je voor dikkere mengsels niet de volledige capaciteit in een keer wilt gebruiken, of het zal niet genoeg kracht hebben om alles in beweging te houden. Tenzij u in één keer 2 liter pindakaas wilt maken, zal dat waarschijnlijk geen probleem zijn.

Homgeek 2000W staafmixer

Als je de blender lang genoeg heet genoeg laat draaien, komt er een lichtelijk plakkerige geur vrij. Homgeek waarschuwt dat je dit bij het eerste gebruik moet verwachten, maar ik heb gemerkt dat het nog lang blijft hangen, vooral als je de blender op maximaal vermogen laat draaien, wat suggereert dat een deel van het plastic heet wordt. Ik denk niet dat dit van invloed is op de voedselveiligheid, maar het is het enige dat me aan het twijfelen brengt als het gaat om de levensduur van het apparaat.

Prijs en beschikbaarheid

De Homgeek 2000W staat genoteerd voor
109,99 pond op Amazon, de enige online retailer waar we hem kunnen vinden – hij is momenteel niet te koop in de VS.

Dat klinkt misschien als veel voor een blender, maar er zijn weinig andere op de markt met zoveel vermogen of zo’n grote kan. Als je geen grote batches hoeft te blenden, of geen zwaardere ingrediënten zoals ijs of noten hoeft te verwerken, dan kun je geld besparen op kleinere, minder krachtige modellen van Homgeek of andere fabrikanten. Als je denkt dat je zult profiteren van alle extra kracht, dan is dit een scherpe prijs voor wat je krijgt.

Homgeek 2000W staafmixer

Als je nog steeds niet zeker bent, bekijk dan onze gids over
welk type blender te kopen voor meer advies over wat er allemaal is.

Verdict

De Homgeek 2000W blender is overkill voor de meeste mensen: je hebt waarschijnlijk geen tweeliter kan nodig, of 2000W vermogen, tenzij je regelmatig smoothies maakt of notenpasta’s blendt.

Als je dat wel bent – of als je gewoon de extra hoofdruimte wilt voor het geval dat – dan is de Homgeek een geweldige optie. Je moet even wennen aan de grootte en het gewicht van het ding, maar als het eenmaal werkt, dan is dit de klus die je moet klaren.

Hij is krachtig, stevig, veilig en eenvoudig te gebruiken en schoon te maken, en dat zijn de belangrijkste factoren bij elk apparaat. Zorg er wel voor dat je het echt nodig hebt, want zwakkere blenders zijn veel goedkoper.

Om alle blenders te zien die we hebben beoordeeld, beoordeeld en zouden aanbevelen, bekijk onze round-up van
de beste blenders die we hebben getest.

Recent Content