Honor’s nieuwe slimme stofzuiger zal beschikken over UV antibacteriële tech


De nieuwe snoerloze stofzuiger van Honor heeft een schoonmaakproces in twee fasen. Eerst – en zoals je zou verwachten – zuigt het stof op. Daarna volgt een sterilisatieproces dat naar verluidt tot 99,99% van de bacteriën verwijdert.

De sterilisatie werkt via UV licht, wat waarschijnlijk betekent dat je in een relatief rustig tempo moet stofzuigen om het volledige effect van de technologie te krijgen. Maar het concept is helemaal in de trend in een periode waarin, om voor de hand liggende redenen, de belangstelling voor antibacteriële producten is toegenomen.

De slimme stofzuiger, die in China bij de lancering Clea werd genoemd, wordt aangedreven door een 350 W motor van 100.000 toeren per minuut en heeft een zuigkracht van 125 W.

Hij heeft een batterijduur van 65 minuten. We kunnen ons echter voorstellen dat dit alleen op een lage/gemiddelde stand is, wat meestal het geval is voor alle metingen van de batterijduur van stofzuigers.

Hij wordt beschreven als lichtgewicht, maar we hebben het gewicht nog niet bevestigd gekregen.

Hij heeft ook een dweilfunctie. Dit is een leuke toevoeging, maar tot nu toe zijn we alleen onder de indruk van de natte vloeren reinigingsmogelijkheden van
de Samsung Powerstick Jet, die een echt krachtig roterend mopsysteem heeft. Andere stofzuigers met dweilfunctie hebben de neiging om je vloer een beleefde maar uiteindelijk zwakke veeg te geven.

Omdat het een verbonden apparaat is, dat werkt in combinatie met de Huawei HiLink, zul je in staat zijn om meer gegevens via de app te krijgen. We weten dat het zal berekenen hoeveel calorieën je verbrandt tijdens het stofzuigen, wat zowel vermakelijk als enigszins nutteloos is, maar er is nog geen nieuws over welke andere info je zult kunnen raadplegen.

De Honor stofzuiger kost in Europa 279 euro, maar de Britse prijs is nog niet bevestigd.

Honor zal tegelijkertijd een sonische tandenborstel lanceren, geprijsd op €69.

Recent Content