Hoover H-Free 500 review


In één oogopslag

Beoordeling van de expert

Onze uitspraak

Hoover heeft goed werk geleverd met de H-Free 500, een echt compacte stofzuiger die gemakkelijk te gebruiken en veelzijdig is.
Er zijn tal van functies, maar hij wordt een beetje in de steek gelaten door een korte levensduur van de batterij en een kleine stofbak, dus hij zal niet zo goed zijn voor mensen met grotere huizen.

Traditionele staande stofzuigers behoren zo goed als tot het verleden; handstofzuigers met meerdere standen zijn nu helemaal in. De H-Free 500 is de lichtste en meest compacte snoerloze steelstofzuiger in het Hoover assortiment en wij hebben hem aan een volledige review onderworpen.

Er is veel concurrentie op dit gebied, natuurlijk van Dyson, maar ook van merken als Philips en Gtech.

Prijs

Er zijn vier verschillende modellen van de H-Free 500 om uit te kiezen, te beginnen met het gewone model (HF522BH) dat met £199 het goedkoopst is. U kunt hem echter bij
Currys voor £169, dat wel.

Dan komt het ‘Pets’ model voor £229 (hoewel het op
Amazon voor £179 op het moment van schrijven). Het is dezelfde stofzuiger, maar met een gemotoriseerde mini-turboborstel die helpt met dierenharen.

Als je gewoon een langere werktijd wil, dan biedt de H-Free 500 Energy het dubbele door twee batterijen te gebruiken en kost hij 249 pond.
Amazon heeft hem echter voor slechts £199.

De laatste is een combinatie van het bovenstaande, dus u krijgt de dierenborstel en extra batterij. De Pets Energy kost
£299.

Zelfs voor de hoogste prijs, is hij goedkoper dan de
Dyson Cyclone V10 en Philips SpeedPro Max. Het basismodel is gelijk aan de
Gtech HyLite. Bekijk onze round-up van de
beste stofzuigers.

Ontwerp & bouw

Het ontwerp van de H-Free 500 is vergelijkbaar met de gewone
H-Free die we hebben besproken en eigenlijk vergelijkbaar met de overgrote meerderheid van staafstofzuigers op de markt.

Het hoofdtoestel is klein en je houdt het op een vergelijkbare manier vast als een paintballgeweer, alleen heeft deze knoppen in plaats van een trekker. Je vindt kracht, turbo en tapijt knoppen met een rubberen afwerking.

Hoover H-Free 500 knoppen

Opnieuw gebruikt Hoover een combinatie van rood, zwart en zilverkleurig plastic dat er zo uitziet.Afgezien van de extra bits, ruilen de Pets, Energy en Pets Energy modellen het rood in voor respectievelijk groen, blauw en paars.

Zoals gebruikelijk vind je in de hoofdunit de stofbak, samen met lampjes die de batterijstatus aangeven en in welke schoonmaakstand je zit.

Hij is zeer compact en met 2,2 kg (nog steeds over de hoofdeenheid gesproken) een van de lichtste die we hebben getest. De
Philips SpeedPro Max weegt bijvoorbeeld bijna 3 kg.

Over het geheel genomen is het een zeer eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken systeem dat ook zeer intuïtief is. Je zult de handleiding lezen om het uit te zoeken.

Zoals eerder vermeld, worden sommige van de H-Free 500 modellen geleverd met een extra batterij. Zelfs als u de gewone stofzuiger koopt, kan de batterij gemakkelijk worden losgekoppeld van de hoofdunit zodat u ze kunt opladen zonder de stofzuiger.

Hoover H-Free 500 compact ontwerp

Hoewel dit soort machines normaal gesproken aan de muur worden bevestigd, is dat bij de H-Free 500 niet nodig. De hoofdunit is slim vastgeklikt aan de voorkant van de verlengstang en de vloerzuigmond houdt alles rechtop. Met slechts 69 cm past hij zelfs in een kast.

Functies en prestaties

Net als rivalen biedt de H-Free 500 een modulair ontwerp, zodat u de hoofdunit alleen kunt gebruiken, waarop een multitool zit voor afstoffen en stoffering. Het klikt snel aan en uit met een eenvoudige drukknop aan beide zijden.

Moeilijk bereikbare plaatsen kunnen worden, nou ja, bereikt met een verlengstok, die opnieuw op zijn plaats klikt met hetzelfde knopsysteem. Last but not least is er het vloermondstuk, zodat u het effect van een staande stofzuiger krijgt wanneer alle drie zijn bevestigd.

Hoover H-Free 500 vloerzuigmond

Deze heeft een aantal handige LED’s om je te helpen zien waar je schoonmaakt en een gemotoriseerde borstel die in- en uitgeschakeld kan worden wanneer nodig. Dankzij het veelzijdige scharnier aan de achterkant kun je hem gemakkelijk rondsturen en helemaal plat krijgen om onder dingen zoals de bank te komen. De borstel kan zelfs uit de zijkant worden geschoven voor eenvoudig schoonmaken.

We vinden de schoonmaakprestaties over het algemeen erg goed, hoewel niet helemaal op hetzelfde niveau als Dyson of Philips. Er is een turbostand voor moeilijke situaties, maar je krijgt slechts een miezerige acht minuten werktijd voordat hij het begeeft. Met een oplaadtijd van zes uur, zult u voorlopig niet meer schoonmaken.

Hoover H-Free 500 vuilnisbak

De standaard gebruikstijd is 25 minuten, wat ook niet veel is, dus je zou een Energy model kunnen overwegen voor die extra batterij, tenzij je een kleine ruimte hebt om schoon te maken. De maximale werktijd is 40 minuten, maar de SpeedPro Max kan tot 65 minuten gaan.

Het grootste nadeel van de H-Free 500, behalve de korte werktijd, is de relatief kleine stofbak van 0,45 l.

Verdict

De Hoover H-Free 500 heeft een mooie balans gevonden door het origineel te verbeteren, maar de prijs lager te houden dan die van sommige grote rivalen.

Vervelende knoppen zijn vervangen en het vergrendelingssysteem is eenvoudig, effectief en veelzijdig. Deze machine is ook extreem licht en compact, maar het grootste offer is een kleine stofbak.

De prestaties zijn behoorlijk, hoewel niet de beste, maar dit wordt weerspiegeld in de prijs, net als de kortere werktijd. Daarom is hij meer geschikt voor kleinere flats dan voor grote huizen.

Specs

Hoover H-Free 500: Specs

  • 3-in-1 modulair ontwerp (toestel, verlengstuk, vloerzuigmond)
  • 3 vermogensstanden + turbo
  • Gemotoriseerde borstel
  • LED-lampjes
  • 2-in-1 spleet- en bekledingshulpmiddel
  • Tot 40 min gebruikstijd, 25 min normaal, 8 min turbo
  • 0.45L inhoud, gemakkelijk leeg te maken
  • 252 x 1179 x 195mm (BxHxD)
  • 2.2kg

Recent Content