Hotpoint koelkast met vriesvak FFU3DW1 review


Frans-deurs koelvriescombinaties zijn meestal alleen bedoeld voor mensen met een grotere keuken. Je hebt ruimte nodig om er een te plaatsen, en laten we eerlijk zijn, we hebben niet allemaal twee vierkante meter vrij in de drukste kamer van ons huis.

Als u van de dubbeldeurs look houdt en behoefte hebt aan aanzienlijke koel- en vriesruimte, maar slechts een kleine ruimte beschikbaar hebt, zou de Hotpoint FFU3DW1 iets voor u kunnen zijn.

Ontwerp en uiterlijk

De mensen bij Hotpoint zijn erin geslaagd om wat lijkt op een Amerikaanse koelkast met vriesvak, met zijn grove handgrepen, afgeschuinde deuren en monolithische aanwezigheid, te condenseren in een kast die slechts 70 cm breed en 78 cm diep is.

Natuurlijk betekent dit dat ze 195,5 cm hoog zijn geworden, waardoor het bovenste schap en de bovenste deurvakken wat lastig bereikbaar zijn als je kleiner bent dan gemiddeld.

In tegenstelling tot een Amerikaans apparaat staan de koelkast en de vriezer boven elkaar, in plaats van naast elkaar.

Het apparaat ziet er opvallend uit en is verkrijgbaar in glaciaal wit of zwart. Het heeft een paar lange (83 cm), zilveren koelkasthendels, zodat de greep niet onhandig is voor lange of kleine mensen, en een bijna volledige breedtebalk voor de vriesdeur. Het is een gemakkelijk toegankelijk apparaat.

Hotpoint handgrepen

Bovendien heeft de koelkast stevige Franse deuren. Wij houden van openslaande deuren op een koelkast omdat ze het bekijken en terugvinden van uw boodschappen zoveel handiger maken, en ze hebben een echte Parijse uitstraling.

Maar ze betekenen wel dat de linkerdeur een ingebouwd afsluitmechanisme heeft, dus je kunt er niet tegenaan stoten of tegenaan duwen. De rechterdeur sluit echter goed af, en hetzelfde geldt voor de vriesdeur.

Het netsnoer is ook een fatsoenlijke 140cm lang en zit onderaan de achterkant, dus je hebt wel wat reikwijdte van de stekker.

Werkvolume

Hotpoint zegt dat het bedrijfsgeluid 41dB is, wat ruwweg het geluid van een fluistering is, maar we konden eigenlijk helemaal geen geluid onderscheiden.

Interessant is dat het deuralarm van het apparaat, dat afgaat als je de deur langer dan twee minuten open laat staan, een niet-intrusieve continue pieptoon is en dat de interne koelkastverlichting ook knippert, wat een ongebruikelijke en slimme functie is.

Bedrijfskosten

Deze koelvriescombinatie heeft een F-classificatie op de nieuwe 2021-energieschaal, en Hotpoint stelt dat het totale jaarlijkse energieverbruik 360 kWh/pa is. Dit verbruiksniveau komt overeen met andere apparaten die dit soort koel- en vriesopslagcapaciteit bieden, hoewel die apparaten typische side-by-side koelvriescombinaties kunnen zijn die veel breder zijn.

Als gevolg van recente wijzigingen in de energieprijzen in het Verenigd Koninkrijk, is het moeilijker om een schatting te geven van de gemiddelde gebruikskosten per jaar, maar we zouden suggereren, uitgaande van de schattingen van het Department for Business, Energy & Industrial Strategy voor 2022 voor de prijzen per kWh, dat u zult kijken naar ongeveer £ 100 per jaar om dit apparaat te laten werken.

Bedieningspaneel

U bedient het toestel via een zwart paneel bovenaan de koelkastkast. Met een hoogte van 192 cm is dat natuurlijk een hele reikwijdte en niet zo gemakkelijk te zien als je aan de kortere kant bent.

Hotpoint bedieningspaneel

De functies zijn relatief eenvoudig. U kunt de temperatuur van de koelkast instellen op 2°C, 4°C, 6°C of 8°Cen er is een superkoelknop voor als u nieuwe boodschappen snel wilt koelen. Ook hier heeft de vriezer vier temperatuuropties van -18°C, -20°C, -22°C en -26°Cen het heeft een supervriesknop die nieuwe voedingsmiddelen snel invriest en na 24 uur uitschakelt.

Afkoelen en opwarmen

We vonden dat de koelkast afkoelde van 15°C tot 4°C in alle zones in twee uur. De vriezer ging van 8°C tot -16°C in hetzelfde tijdsbestek, hoewel het was ingesteld op -18°C.

We konden geen cijfers vinden over het koelbehoud, maar uit onze tests bleek dat de koelkast ongeveer één graad per twee uur verliest en de vriezer iets minder. We testten echter bij een atmosferische temperatuur van ongeveer 15°C, dus als uw koelkast in een zeer warme keuken staat, kan dit proces wat sneller gaan.

Binnenverlichting

Twee sets van drie ronde LED-lampjes verlichten de binnenkant van de koelkast. Eén set bevindt zich boven het bovenste schap rechts, en de andere boven de vershoudlade rechts.

Hotpoint LED verlichting

Het zicht op de schappen en de bakken is goed. Er is geen licht in de vrieskist, maar dat is geen groot probleem bij een vrieskist van dit formaat: er zijn geen donkere, schaduwrijke hoeken.

Capaciteit koelkast

Er is 302 liter opslagruimte in de koelkast, die is voorzien van Active Fresh Technology om de temperatuur constant te houden. Voor een oppervlak van één vierkante meter, inclusief een vrieskist die ongeveer 45% van het apparaat beslaat, is dit niveau van opslagcapaciteit uitstekend.

Er zijn drie glazen legplateaus, elk met een witte kunststof rand. De twee bovenste planken kunnen 5,5 cm naar boven worden versteld, terwijl de onderste plank de bovenkant van de groenteladen vormt. Ook hier kan het voor kleinere mensen moeilijk zijn om zonder opstapje bij de bovenste plank te komen. De schappen zijn echter ruim en hebben een goede hoogte, zodat u er veel boodschappen op kwijt kunt.

Er zijn ook drie opberglades: twee lades van halve breedte voor fruit en groenten, elk met een handmatige vochtigheidsschuif, en daaronder een lade over de volle breedte voor vlees en vis, met een handige geribbelde bodem om rollen te voorkomen.

Hotpoint vershoudlades

De capaciteit van deze laden is goed, hoewel ze een beetje rammelig kunnen zijn wanneer je ze uittrekt. De linker groentelade heeft een inhoud van ongeveer 12 liter, en de rechter van 15 liter. Alles bij elkaar is dat ongeveer 27 liter, of 1,25 zak boodschappen.

De vlees- en vislade over de hele breedte, die Hotpoint de Food Care Zone noemt, heeft een inhoud van ongeveer 28 liter, of 1,5 zak boodschappen. We hebben 1 kg kipfilet, 300 g lamsvlees, 400 g ham, 600 g worstjes en 210 g vis bewaard, en meer dan de helft van de ruimte was nog vrij.

Hotpoint Voedselverzorgingszone

Een ding om op te merken is dat de openslaande deuren van de koelkast niet erg breed zwenken, dus er is niet veel elleboogruimte nadat je de koelkastladen hebt uitgetrokken, maar dit is een ietwat kieskeurig punt.

Hot point koelkast interieur

Opbergvak deur

Er zijn drie deurrekken aan de binnenkant van elke koelkastdeur. De linker rekken zijn dunner dan de rechter, omdat de linkerdeur smaller is. De twee bovenste rekken kunnen 6 cm naar boven worden versteld, maar het onderste rek is statisch, en elk rek heeft een paar ventilatieopeningen in de bodem voor afwatering en gemakkelijker schoonmaken, wat een leuk detail is.

Wat de werkelijke capaciteit betreft, betekent het openslaande deurontwerp wel dat de deur weinig ruimte biedt. In het rechter onderrek past een normaal supermarktpak melk van zes liter en in het linker onderrek een pak melk van vier liter, maar dit is geen deurrek waar vier pak melk van zes liter in past, of 24 pinten supermarktmelk, verdeeld over vier deurrekken – de hoogte en breedte is er gewoon niet voor.

De bovenste twee rekken bieden plaats aan vier tot vijf potten van 400 gram, maar let op dat de bovenste rekken moeilijk te bereiken zijn als je kleiner bent.

De koelkast met vriesvak wordt niet geleverd met een eierplateau.

Diepvriezer

Hotpoint geeft aan dat er 150 liter No Frost vriesruimte is, wat uitstekend is voor de afmetingen van dit apparaat. Er zijn drie diepe en ruime laden: de bovenste heeft, volgens onze ruwe schatting, een inhoud van 38 liter; de middelste 33 liter, omdat de ijsblokjesbakken de ruimte inkorten; en de onderste lade heeft een inhoud van 26,5 liter.

Hotpoint diepvriezer

In de praktijk: we namen de middelste lade, legden er 20 bevroren paratha’s, 3 kg groenten en 1 kg frietjes in, en de laden waren nog niet eens voor 50% gevuld.

Hotpoint vriezer lade

De ijsblokjeslade is diep en haakt over het handvat van een vrieslade. De lade bevat twee rijen ijsblokjesbakjes met hefdeksel voor 16 ijsblokjes, dus in totaal 32 ijsblokjes. Het ijs blijft op een handige plaats zodat het niet onder een lawine van bevroren erwten terechtkomt, het ijs bevriest goed en de blokjes komen er gemakkelijk uit.

Prijs en beschikbaarheid

De prijzen voor dit model variëren naargelang de verkoper, dus het is een goed idee om eerst rond te kijken voor je iets koopt.

Wij hebben het Franse deur koel-vriescombinatie model in wit getest, maar Hotpoint maakt ook een model in zwart en roestvrij staal. Het is momenteel
verkrijgbaar bij AO.com voor £629.

Als u liever aparte uittrekbare vrieslades hebt, in plaats van een deur met vrieslades erin, maakt Hotpoint ook een
koelkast met dezelfde afmetingen en vriesladen.

Verdict

Deze Hotpoint koelvriescombinatie combineert een vleugje stijl met een uitstekende opslagcapaciteit voor een huishouden dat niet de ruimte heeft voor een grote side-by side, Amerikaanse stijl koelvriescombinatie.

Voeg daarbij het redelijke prijspunt, en de interne opslagorganisatie voor fruit, groenten, vlees en vis, en alles bij elkaar, denken we dat dit apparaat een serieuze overweging waard is.

Voor meer koelkasten en koelvriescombinaties, kunt u onze selectie bekijken van
de beste die we hebben beoordeeld. Alle apparaten hebben een praktijktest ondergaan.

Specs

Hotpoint koelkast met vriesvak FFU3DW1: Specs

  • 60/40 koelvriescombinatie
  • Inhoud: 436 liter
  • Afmetingen: H195.5 x B70 x D78cm
  • Energie waardering: F
  • Vorstvrij

Recent Content