Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als Amazon Associate verdien ik met in aanmerking komende aankopen.
Een koude en verfrissende mexicaanse ijskoffie gemaakt met kaneel, chocoladesiroop en kruidnagel. Het is zoet met een pittige kick!
Over dit iced Mexicaanse koffierecept
- Mexicaanse koffie is een gearomatiseerde koffiedrank gemaakt met chocolade en kaneel.
- Dit recept versterkt de kruidentonen met kruidnagel en de drank is belegd met gemakkelijk te maken verse roomtopping.
- Als je van zoet en pittig samen houdt, is dit de drank voor jou.
- Elke sterk gezette koffie werkt, inclusief koffie gemaakt in Keurig en Nespresso-machines.
Hou je van gearomatiseerde koffie? Proberen Iced Vanille Latte, Opgeklopte Mokka, IJsmokka, en Bruine suiker ijskoffie.
Opmerkingen over ingrediënten
- Sterk gezette koffie
Elke koffie die sterk is gemaakt, werkt, inclusief cold brew en gezette koffie in een koffiezetapparaat. - Gemalen kaneel
Het kruid dat de drank Mexicaanse koffie maakt. - Gemalen kruidnagel
Geeft het een extra pit kick. - Chocoladesiroop
Wat maakt de drank zoet. - Melk
Gebruik elke soort melk die u verkiest. - Ijs
Om het drankje lekker koud te maken. - Zware crème
Om de crème topping te maken. - Suiker
Om de roomtopping zoeter te maken.
Foto credit: amazon.com
Dit is mijn favoriete chocoladesiroop – het smaakt geweldig en het is gemakkelijk uit de fles te persen.
KOOP NU
Stapsgewijze instructies
Voor volledige ingrediënten en instructies scrolt u omlaag naar het recept.
- Combineer koffie, kaneel, kruidnagel en chocoladesiroop. Meng goed.
- Voeg melk toe.
- Maak crème topping.
Klop zware room en suiker met een handopschuimer totdat het dikker wordt. Dit duurt slechts enkele seconden. - Zet drank in elkaar.
Giet gearomatiseerde koffie in een kopje met ijs. Schep de crème topping erbij.
Serveersuggesties
Om de drank aan te kleden, maak je de slagroom af met een laagje gemalen kaneel en zeezout.
Roer voor het drinken.
Koffie-opties
- Sterke koffie gemaakt in een koffiezetapparaat
Gebruik 2-3 eetlepels gemalen koffie om een kopje koffie te maken in een druppelkoffiemachine. Zet het 15 minuten in de vriezer om het snel af te koelen voor de ijsdrank. - Koud brouwen
Cold brew koffie smaakt geweldig in Mexicaanse koffie, maar het kost wel wat meer tijd. Zie hoe je het kunt maken dus het komt elke keer perfect uit. - Espresso
Als je een espressomachine hebt, doe er dan een shot of twee espresso in en combineer het met de kruiden en melk. - Keurig of Nespresso
Maak sterke koffie door één pad of capsule te gebruiken om slechts een half kopje te maken door de instelling aan te passen.
Vragen die u mogelijk heeft
Cold brew is mijn go-to voor het maken van ijskoffiedranken. Een batch maken en je hebt koffie klaar in de koelkast wanneer je een gearomatiseerd drankje wilt maken.
Ja! Als je geen gemalen kruidnagel hebt, voeg dan meer gemalen kaneel toe. De kruidnagels zijn niet 100% noodzakelijk, maar de kaneel wel.
Gebruik een zuivelvrije melk om de drank te maken en maak niet de roomtopping die is gemaakt van zware room.
Aanverwant
Wil je dit Iced Mexican koffie recept bewaren voor later? Sla het nu op Pinterest op!
OPSLAAN OP PINTEREST
Easy Iced Mexicaanse koffie
Een koude en verfrissende mexicaanse ijskoffie gemaakt met kaneel, chocoladesiroop en kruidnagel.
Calorieën: 318 | Koolhydraten: 22g | Eiwit: 4g | Vet: 24g | Verzadigd vet: 15g | Cholesterol: 88Mg | Natrium: 367Mg | Kalium: 228Mg | Vezel: 1g | Suiker: 17g | Vitamine A: 973Iu | Calcium: 108Mg | Ijzer: 1Mg
Inhoudsopgave