Iced Mexicaanse koffie


Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als Amazon Associate verdien ik met in aanmerking komende aankopen.

Een koude en verfrissende mexicaanse ijskoffie gemaakt met kaneel, chocoladesiroop en kruidnagel. Het is zoet met een pittige kick!

Twee kopjes mexicaanse koffie met roomtopping.

Over dit iced Mexicaanse koffierecept

  • Mexicaanse koffie is een gearomatiseerde koffiedrank gemaakt met chocolade en kaneel.
  • Dit recept versterkt de kruidentonen met kruidnagel en de drank is belegd met gemakkelijk te maken verse roomtopping.
  • Als je van zoet en pittig samen houdt, is dit de drank voor jou.
  • Elke sterk gezette koffie werkt, inclusief koffie gemaakt in Keurig en Nespresso-machines.

Hou je van gearomatiseerde koffie? Proberen Iced Vanille Latte, Opgeklopte Mokka, IJsmokka, en Bruine suiker ijskoffie.

Opmerkingen over ingrediënten

IJskoude Mexicaanse koffie-ingrediënten.
  • Sterk gezette koffie
    Elke koffie die sterk is gemaakt, werkt, inclusief cold brew en gezette koffie in een koffiezetapparaat.
  • Gemalen kaneel
    Het kruid dat de drank Mexicaanse koffie maakt.
  • Gemalen kruidnagel
    Geeft het een extra pit kick.
  • Chocoladesiroop
    Wat maakt de drank zoet.
  • Melk
    Gebruik elke soort melk die u verkiest.
  • Ijs
    Om het drankje lekker koud te maken.
  • Zware crème
    Om de crème topping te maken.
  • Suiker
    Om de roomtopping zoeter te maken.
Mijn chocoladesiroop pick

Foto credit: amazon.com

Dit is mijn favoriete chocoladesiroop – het smaakt geweldig en het is gemakkelijk uit de fles te persen.

KOOP NU

Stapsgewijze instructies

Voor volledige ingrediënten en instructies scrolt u omlaag naar het recept.

  1. Combineer koffie, kaneel, kruidnagel en chocoladesiroop. Meng goed.
  2. Voeg melk toe.
  3. Maak crème topping.
    Klop zware room en suiker met een handopschuimer totdat het dikker wordt. Dit duurt slechts enkele seconden.
  4. Zet drank in elkaar.
    Giet gearomatiseerde koffie in een kopje met ijs. Schep de crème topping erbij.

Serveersuggesties

Om de drank aan te kleden, maak je de slagroom af met een laagje gemalen kaneel en zeezout.

Roer voor het drinken.

Koffie-opties

  • Sterke koffie gemaakt in een koffiezetapparaat
    Gebruik 2-3 eetlepels gemalen koffie om een kopje koffie te maken in een druppelkoffiemachine. Zet het 15 minuten in de vriezer om het snel af te koelen voor de ijsdrank.
  • Koud brouwen
    Cold brew koffie smaakt geweldig in Mexicaanse koffie, maar het kost wel wat meer tijd. Zie hoe je het kunt maken dus het komt elke keer perfect uit.
  • Espresso
    Als je een espressomachine hebt, doe er dan een shot of twee espresso in en combineer het met de kruiden en melk.
  • Keurig of Nespresso
    Maak sterke koffie door één pad of capsule te gebruiken om slechts een half kopje te maken door de instelling aan te passen.

Vragen die u mogelijk heeft

Welke koffie-optie is het beste voor dit recept?

Cold brew is mijn go-to voor het maken van ijskoffiedranken. Een batch maken en je hebt koffie klaar in de koelkast wanneer je een gearomatiseerd drankje wilt maken.

Ik heb geen gemalen kruidnagels. Kan ik de drank nog zonder maken?

Ja! Als je geen gemalen kruidnagel hebt, voeg dan meer gemalen kaneel toe. De kruidnagels zijn niet 100% noodzakelijk, maar de kaneel wel.

Hoe kan ik deze drank zuivelvrij maken?

Gebruik een zuivelvrije melk om de drank te maken en maak niet de roomtopping die is gemaakt van zware room.

IJsvormige Mexicaanse koffie in kopjes.

Aanverwant

PIN DIT

Wil je dit Iced Mexican koffie recept bewaren voor later? Sla het nu op Pinterest op!

OPSLAAN OP PINTEREST

Easy Iced Mexicaanse koffie

Auteur: Jee Choe

Een koude en verfrissende mexicaanse ijskoffie gemaakt met kaneel, chocoladesiroop en kruidnagel.

Voorbereidingstijd 4 Minuten

Totale tijd 4 Minuten

Calorieën: 318 | Koolhydraten: 22g | Eiwit: 4g | Vet: 24g | Verzadigd vet: 15g | Cholesterol: 88Mg | Natrium: 367Mg | Kalium: 228Mg | Vezel: 1g | Suiker: 17g | Vitamine A: 973Iu | Calcium: 108Mg | Ijzer: 1Mg