Iiyama G-Master GB3467WQSU: de eerste 34-inch 165 Hz-monitor met een geclaimde responstijd van 0,4 ms


De Iiyama G-Master GB3467WQSU heeft een 34-inch gebogen VA-paneel met UWQHD-definitie en een 165Hz frequentieresponstijd van 0,4ms.
Iiyama G-Master GB3467WQSU

Bekijk de dagprijs

Overzicht

De Iiyama G-Master GB3467WQSU-B1-monitor is voorzien van een 34-inch breedbeeld VA-paneel met Ultra Wide Quad HD-resolutie van 3440 x 1440 pixels en een gebogen kijkradius van 1,5 meter (1500R). Hij maakt deel uit van een nieuwe generatie VA-monitoren die een responstijd van slechts 0,4 ms claimen (vergeleken met de gebruikelijke 1 ms voor de snelste VA-monitoren). De monitor ondersteunt een maximale verversingssnelheid van 165 Hz en is compatibel met FreeSync, en bij uitbreiding met G-Sync. De fabrikant claimt een maximale helderheid van 550 cd/m², een contrast van 3000:1 en kijkhoeken van 178°. Hij biedt een vrij volledige connectiviteit en een aantal merkbare aanpassingen aan de standaard.

De Iiyama G-MASTER GB3467WQSU-B1 monitor wordt verkocht voor ongeveer €630, wat veel duurder is dan de Iiyama G-Master GB3461WQSU-B1 met zijn 34-inch UWQHD 144 Hz 1 ms IPS-paneel dat voor minder dan €500 wordt verkocht, en de Huawei MateView GT 34-inch VA 144 Hz voor eveneens €500.

Ergonomie

De Iiyama G-Master GB3467WQSU kiest voor een zeer klassiek ontwerp met goed afgewerkte matzwarte kunststoffen. Alleen de Y-vormige standaard onderscheidt zich een beetje van de andere schermen van het Japanse merk en geeft een glimp van de gaming-kant van dit scherm.

De Y-vormige standaard is vrij breed (55 cm bij een diepte van 28 cm). Gelukkig zijn de armen vrij dun en maken ze veel ruimte vrij op het bureau.

Deze monitor biedt een hoogteverstelling van 13 cm en een kantelverstelling tussen -3° en +20°. Hoewel de GB3467WQSU-B1 naar portretstand kan worden gedraaid, wordt deze alleen gebruikt voor het vervoer van de monitor. Dit komt doordat de standaard niet hoog genoeg is om het breedbeeldscherm te laten draaien voordat het het bureau raakt. Het is mogelijk om hem in portretstand te zetten, maar dan wordt hij naar achteren gekanteld en deze stand is eerlijk gezegd van weinig nut, vooral met een gebogen monitor.

Deze monitor heeft een hoogteverstelling van 13 cm en een kantelverstelling tussen -3° en +20°. Hoewel de GB3467WQSU-B1 naar portretstand kan worden gedraaid, wordt deze alleen gebruikt om de monitor te vervoeren. Dit komt doordat de standaard niet hoog genoeg is om het breedbeeldscherm te laten draaien voordat het het bureau raakt. Het is mogelijk om hem in portretstand te zetten, maar dan wordt hij naar achteren gekanteld en deze stand is eerlijk gezegd van weinig nut, vooral met een gebogen monitor.

De aansluitmogelijkheden bestaan uit twee HDMI-ingangen, twee DisplayPort-ingangen, een hoofdtelefoonuitgang en vier USB 3.0-poorten. Het scherm heeft ook twee 5W luidsprekers, die verre van uitzonderlijk zijn, maar die kunnen worden gebruikt voor systeemgeluiden en voor het bekijken van korte video’s.

Iiyama heeft het goede idee om een vier-weg aanklikbare joystick te gebruiken, wat de meest efficiënte manier is om door de menu’s te navigeren. Het OSD maakt het mogelijk om helderheid, contrast, gamma, kleurtemperatuur, overdrive, FreeSync… aan te passen, maar de navigatie is soms rommelig. De monitor heeft ook speciale knoppen om van bron te veranderen en het volume te regelen, wat dagelijks goed van pas komt.

Op ons bureau van 140 x 60 cm neemt de Iiyama GB3467WQSU-B1 de ruimte goed in. De 27,5 cm diepe standaard neemt een groot deel van het bureau in beslag, maar door de luchtige uitstraling blijft er voldoende ruimte over voor toetsenbord en muis. De Ultra Wide Quad HD resolutie van 3440 x 1440 px is even prettig in gebruik als altijd, of het nu gaat om kantoortaken met een comfortabele werkruimte of in games, waar deze resolutie in het goede gemiddelde blijft voor moderne grafische kaarten. U hebt echter een krachtige kaart nodig om deze resolutie bij een frequentie van 165 Hz te kunnen gebruiken.

Kleur en contrast

Iiyama heeft een grote inspanning geleverd bij de fabriekskalibratie, want de monitor geeft direct uit de doos een zeer getrouw beeld. Met een gemiddelde Delta E van 2,3 kunnen de kleuren als getrouw aan die van de bron worden beschouwd, terwijl de grijswaarden perfect worden weergegeven dankzij een gemiddeld gamma van 2,2 en een perfect stabiele curve over het hele spectrum. Alleen de gemiddelde temperatuur gemeten bij 7400 K ligt boven de referentiewaarde (6500 K) en vertoont een perfecte stabiliteit. Gelukkig is het mogelijk de temperatuur handmatig op “warm” in te stellen en een gemiddelde kleurtemperatuur van 6340 K te verkrijgen, wat veel dichter bij de referentie van 6500 K ligt. We verlaagden ook de helderheid tot 23 om een wit van bijna 150 cd/m² te krijgen. Deze twee wijzigingen alleen al verbeteren de beeldkwaliteit, want met een gemiddelde Delta E van 1,7 zijn de kleuren nog natuurgetrouwer, met name blauw en rood die onder de drempel van 3 gaan – een waarde waaronder het oog geen colorimetrische afwijkingen meer onderscheidt. Alleen groen blijft boven deze waarde, alle andere kleuren zijn perfect. Kalibratie met een sonde kan de weergave heel licht verbeteren, maar het kan gemakkelijk zonder.

Met een native contrastverhouding van 2860:1 geeft de monitor zeer diepe zwarttinten weer, veel meer dan die van een IPS-monitor waarvan het contrast vaak beperkt is tot 1200:1. Dit contrast is nog steeds iets lager dan dat van de beste VA-monitoren op de markt, zoals de MSI Optix MAG271CR of de Philips BDM4037UW, die een contrastverhouding van meer dan 4000:1 hebben, maar het biedt nog steeds goede zwarttinten. De benchmark op dit gebied is nog steeds de OLED-technologie, maar deze is nog te obscuur in PC-monitoren om als benchmark te worden beschouwd.

De gemiddelde witte uniformiteitsafwijking is zeer goed. We hebben het gemeten op slechts 9% over het gehele 34-inch paneel. Dit betekent dat er geen verschillen in helderheid zijn die met het oog waarneembaar zijn. Er was geen lichtlekkage in de hoeken en geen vertroebeling bij ons testmodel. De VA-technologie biedt ook goede kijkhoeken, met zeer weinig variatie wanneer de gebruiker niet meer naar het scherm kijkt, wat zelden gebeurt bij een gebogen model dat is ontworpen om vanaf de voorkant te worden gebruikt.

Reactievermogen

De Iiyama G-Master GB3467WQSU-B1 maakt geen gebruik van pulsbreedtemodulatie (PWM) om de helderheid aan te passen, dus het is flikkervrij en zal geen hoofdpijn veroorzaken voor degenen die gevoelig zijn voor flikkering. Iiyama biedt ook een blauw licht reductie modus in software via het OSD.

Deze monitor ondersteunt FreeSync (en bij uitbreiding G-Sync) tussen 48 en 165 Hz en werkt dus het beste wanneer de grafische kaart tussen 48 en 165 beelden per seconde verstuurt. Om het maximale uit deze monitor te halen, hebt u een krachtige grafische kaart nodig, vooral een die 165 beelden per seconde kan weergeven in native definitie (3440 x 1440 px). Een grafische kaart zoals de GeForce RTX 3080 12GB of de Radeon RX 6800 XT lijkt een minimum te zijn. U kunt zelfs kiezen voor een kaart met hogere prestaties voor de meest veeleisende games. Het beeld is in ieder geval vloeiend en heeft geen last van scheuren of micro-stuttering.

We hebben de verblijftijd gemeten op 4,5 ms met de overdrive ingesteld op “5”. De verschillende niveaus hebben weinig of geen invloed op het scherm. De Iiyama G-Master GB3467 is een van de meest responsieve VA-monitoren op de markt. Hij staat op gelijke voet met de Samsung Odyssey G7 27″ en G9 49″ met een 240 Hz VA paneel. Hij evenaart bijna de snelste modellen met een TN-paneel, zoals de Alienware AW2518HF 240 Hz flashed at 3 ms, maar het VA-paneel is veel kwalitatiever (kijkhoeken, contrast). De met 10,1 ms (bij 60 Hz) gemeten vertraging op het scherm betekent dat er bijna geen vertraging is tussen de met de muis of het toetsenbord uitgevoerde actie en de weerslag daarvan op het scherm.

Stroomverbruik

Door de helderheid te verlagen tot 32 om een witte kleur van 150 cd/m² te verkrijgen, verbruikt de Iiyama GB3467WQSU-B1 ongeveer 32 W, wat een relatief verbruik betekent van slechts 75 W/m², ruim onder het gemiddelde verbruik van de geteste monitoren (100 W/m²). Bij minimale helderheid (64 cd/m²) verbruikt hij 25 W. Bij maximale helderheid (412 cd/m²) loopt het verbruik op tot 60 W.
iiyama G-MASTER GB3467WQSU-B1 computer monitor

Bekijk de dagprijs

Productspecificaties

 • Diagonaal: 34 inches
 • Panel: VA
 • Definitie: 3440 x 1440 pixels
 • Reactietijd: 0 ms
 • Overige: 4 x USB 3.0, 1 x headset
 • Kijkhoeken (H/V): 178/178

Voordelen

 • Comfortabele definitie.
 • Goede beeldkwaliteit.
 • Laag nagloeien.
 • Hoog oorspronkelijk contrast (diep zwart).
 • Frequentie van 165 Hz.
 • FreeSync compatibiliteit.
 • Laag stroomverbruik.
 • 4 USB 3.0 poorten.

Nadelen

 • Geen rotatie van het scherm.

Conclusie

De Iiyama G-Master GB3461WQSU-B1 is een uitstekende en veelzijdige monitor die geschikt is voor zowel gamers als werknemers. Gamers genieten van het best mogelijke reactievermogen op een VA-paneel, een frequentie van 165 Hz en FreeSync-compatibiliteit, terwijl werknemers genieten van de beschikbare werkruimte op dit 34-inch paneel, de beeldkwaliteit (ware kleuren, hoog contrast) en de keurige ergonomie. Voeg daarbij het lage stroomverbruik en de vier USB 3.0 poorten, en de Iiyama monitor is bijna vlekkeloos.

Recent Content