iLife Shinebot W400 Review


In een oogopslag

Beoordeling van de expert

Onze uitspraak

Een luxeartikel dat ons een stap dichter bij het volledig geautomatiseerde huis brengt, de Shinebot W400 iLife kan een robotstofzuiger ondersteunen met het automatisch dweilen van uw harde vloeren.
De prestaties zijn zeer goed, zelfs zonder de mogelijkheid om ontsmettingsmiddel of bleekmiddel toe te voegen, en de W400 kan comfortabel ongeveer 50 vierkante meter schoonmaken met één enkele lading. Hij laat vlakke vloeren bijna volledig droog achter, door het vuile water op te vangen wanneer hij over een oppervlak gaat.
Hoewel de iLife Shinebot W400 geen kant-en-klare oplossing is, is het zeker een handige gadget om in huis te hebben – als u het zich kunt veroorloven.

iLife maakt een reeks van slimme systemen die helpen om klusjes in huis te automatiseren – met name stofzuigen, maar nu in de
Shinebot W400 ook dweilen. Het is de eerste speciale robot dweil die Tech Advisor’s deuren passeert, en verslaat de
robotstofzuigers die ook kunnen dweilen.

Door de noodzaak om te stofzuigen volledig achterwege te laten, is de W400 in staat om aanzienlijk beter te presteren bij het reinigen van harde vloeren. Hij bouwt niet alleen een grotere tank van 0,85 liter in en kan dus langer schoonmaken, maar heeft ook een secundaire tank voor vuil water en een schraper die ervoor zorgt dat al het vuil wordt verwijderd. Dit maakt het ook een verbetering ten opzichte van de hybride modellen, die gewoon de vloer schoonvegen en het vuile water achterlaten.

In dit opzicht verschilt hij sterk van robotstofzuigers, die uw gewone stofzuiger qua prestaties nooit helemaal zullen vervangen, omdat hij de vloer in veel gevallen juist doeltreffender zal reinigen dan dweilen met de hand.

iLife Shinebot W400 prijs & beschikbaarheid

De W400 is een gloednieuw product van iLife, en zou binnenkort op Amazon UK moeten verschijnen. Het is al beschikbaar om te kopen bij
Amazon US, waar het $249.99 kost. Tot 13 juli is hij hier afgeprijsd tot slechts $212,49.

We vonden de W400 ook op
AliExpress voor een lagere prijs van £185.37/$228.56, hoewel dit niet het officiële verkoopkanaal is.

iLife Shinebot W400 Review

iLife Shinebot W400 in gebruik

De Shinebot kan niet eenvoudiger worden ingesteld en geeft gesproken waarschuwingen bij elke fase van de schoonmaakcyclus. Je laadt de batterij op met het bijgeleverde dock, vult de schoonwatertank met schoon water, zet hem dan neer en druk op reinigen. Het enige ingewikkelde deel is het terugplaatsen van de watertank, wat eenvoudig is als je er vertrouwd mee raakt, maar het is wel een handigheidje.

Er zijn verschillende reinigingsstanden om uit te kiezen, met standaard-, rand- en spotstanden, aangevuld met een intrigerende naam ‘Verboden stand’. Toen we de iLife voor het eerst testten, waren we verward door de afwezigheid van iets in de doos dat het reinigen van tapijt zou blokkeren, maar deze laatste modus omzeilt dat probleem door ervoor te zorgen dat de W400 alleen het gebied voor zich schoon kan maken.

Dat is geweldig, op voorwaarde dat het schoon te maken gebied niet aan meer dan één rand omgeven is door tapijt, hoewel we tijdens onze eigen tests ontdekten dat de Shinebot over geen enkele drempel wilde gaan, dus je zult hem moeten neerzetten en starten in elke kamer die je wilt schoonmaken. Afgezien van een klein incident waarbij we het apparaat betrapten op het besluipen van de deurmat, vermeed het apparaat over het algemeen deze gebieden.

Zijn OBS all-terrain detectiesysteem voorkomt ook dat hij van trappen valt en tegen obstakels botst, en we konden hier tijdens onze tests niets op aanmerken.

Robotmoppen zoals deze zijn niet ontworpen om te worden gebruikt met bleekmiddelen, dus de enige zorg hier is potentiële waterschade mocht het zijn weg vinden op het tapijt. Geen bleekmiddel gebruiken is iets waar we moeilijk mee kunnen leven, hoewel het waar is dat bleekmiddelen verboden zijn voor gebruik in veel openbare ruimtes, en sommige mensen zien er ook van af om ze thuis te gebruiken.

We voelden ons enigszins gerustgesteld door het feit dat een gewone dweil alleen maar al die vervelende bacteriën dweilt met een beetje ontsmettingsmiddel, maar deze robotdweil schept ze daarna op.

iLife Shinebot W400 Review

Om te beginnen met schoonmaken vindt u bedieningselementen op het apparaat zelf, evenals op een meegeleverde afstandsbediening; deze werkt niet met de iLife mobiele app. De afstandsbediening is handig als je handmatig wilt bepalen waar de robot schoonmaakt, maar omdat we meerdere iLife-producten in huis hebben die allemaal compatibel zijn met dezelfde afstandsbediening, hebben we er meestal geen gebruik van gemaakt.

Het is echter mogelijk om de schoonmaakmodus te wijzigen en te beginnen met schoonmaken vanaf het apparaat zelf, en gezien het feit dat je meer met dit apparaat moet werken dan met een robotstofzuiger, vonden we dat niet zo’n probleem.

Niet alleen moet je de watertanks vullen en legen voor gebruik, maar de W400 zit bovenop een oplaaddock waarop hij niet uit zichzelf kan klimmen. Dit is een goede zaak, aangezien water en elektriciteit gewoonlijk niet goed samengaan, en je moet ervoor zorgen dat het volledig droog is alvorens je begint op te laden.

Je hoeft de W400 ook niet elke keer op te laden als je hem gebruikt: iLife suggereert dat de 2500mAh batterij goed is voor twee volledige schoonmaakbeurten van een ruimte van 25 vierkante meter (vergeet niet dat je het water tussendoor moet verversen), maar in onze tests vonden we dat hij drie volledige schoonmaakbeurten zou doen in een iets kleinere ruimte. Alles bij elkaar ging de batterij in onze tests ongeveer 2 uur mee, maar het duurde twee keer zo lang om hem weer op te laden.

Over het algemeen is de reiniging zeer goed, hoewel de Shinebot moeite had met een enigszins ongelijke leistenen vloer in de gang. Hij deed het veel beter op de vlakke houten vloer in de keuken. Bij een vlakke vloer is hij zeer goed in het verwijderen van het overtollige water achter de vloer, en in dit opzicht is het interessant op te merken dat de vuilwatertank in feite een iets grotere capaciteit heeft dan de schoonwatertank (0,9- vs 0,85L).

Een nadeel van de tanks met hoge capaciteit is een groter lichaam, en de Shinebot is 118mm hoog. Dit betekent dat hij niet onder sommige meubels door kan, maar we vonden dat hij obstakels goed detecteert en er omheen kan schoonmaken. Met 3,3 kg is hij ook vrij zwaar, maar een handvat aan de bovenkant vergemakkelijkt het dragen.

iLife Shinebot W400 Review

Het onderhoud is grotendeels probleemloos, en je vult gewoon het waterreservoir met schoon water, schudt het even en laat het eruit lopen. Er is ook een filter dat kan worden uitgetrokken en afgespoeld, en je kunt snel en gemakkelijk de roller en schraper verwijderen om ook die schoon te maken.

In de doos zitten een reservewals en een paar schoonmaakgereedschappen, maar zoals bij al deze robotachtige schoonmaakgadgets is het onduidelijk waar je daarna reserveonderdelen kunt kopen. In het verleden hebben we ze kunnen vinden op
Amazon, maar aangezien dit een nieuw apparaat is, is het geen verrassing dat ze nog niet vrij verkrijgbaar zijn.

iLife Shinebot W400 conclusie

We zijn aangenaam verrast door de prestaties van de Shinebot in onze tests, en ondanks onze tegenzin om van het bleekwater te worden verbannen, denken we dat hij het eigenlijk beter heeft gedaan dan een handmop. Het is ook een aanzienlijke verbetering ten opzichte van hybride robotstofzuigers die kleinere waterreservoirs hebben.

Dit is niet een volledig set-and-forget oplossing in hetzelfde opzicht als de meeste robotstofzuigers, maar het neemt wel het gedoe van het dweilen weg. Het is wel een vrij duur en dus luxeartikel, maar als u het zich kunt veroorloven, zult u niet teleurgesteld zijn.

Specs

iLife Shinebot W400: Specs

 • Vloer-schoonmaak robot
 • 0.85l (schoon) & 0.9l (vuil) waterreservoirs
 • OBS alle terrein detectiesysteem
 • Anti-botsing
 • Anti-val
 • Multifunctioneel paneel
 • 4 reinigingsstanden
 • Geleverd met afstandsbediening, reserverol, reinigingsgereedschap, gebruikershandleiding
 • 2500mAh batterij
 • 80 min/twee volledige cycli levensduur batterij
 • 292x282x118mm (lichaam), 35x289x49mm (dok)
 • 3.3kg
 • Een jaar garantie

Recent Content