iRobot’s platformupgrade geeft Roomba AI een nieuwe richting


Een software-update die vandaag van start gaat, geeft Roomba-eigenaars veel meer controle over hun robotstofzuiger, terwijl hun stofzuiger op zijn beurt meer over hen leert. Het nieuwe platform, iRobot Genius Home Intelligence genaamd, omvat een nieuw app-ontwerp en is de grootste verandering tot nu toe in de manier waarop de Roomba’s werken.

De upgrade van het platform bouwt voort op de in 2018 geïntroduceerde mapping-mogelijkheden. Als je nog nooit een robotstofzuiger hebt gebruikt die in kaart kan brengen, is dat een game-changer. Met behulp van Lidar maakt de robot een virtuele kaart van uw huis die u via de app kunt openen. U kunt uitsluitingszones instellen om hem bijvoorbeeld weg te houden uit een kamer die met Lego is bekleed of uit de helft van uw kledingkast. U kunt ook plannen dat hij in bepaalde kamers op bepaalde tijden schoonmaakt.

Robotstofzuigers zoals de Roborock S6 Max V, die camera’s naast Lidar gebruiken om een specifieker beeld van uw huis en de inhoud ervan op te bouwen, kunnen ook kabels, schoenen en zelfs poep van huisdieren herkennen en vermijden. Dit betekent dat u een kamer niet hoeft te ontruimen voordat deze wordt schoongemaakt en dat de robotstofzuiger kan leren om rond veelvoorkomende obstakels te navigeren. (
We hebben zojuist de S6 Max V van Roborock beoordeeld. Het is indrukwekkend)

iRobot gaat nog een stapje verder met zonering en personalisering, met de mogelijkheid om specifieke plekken in een ruimte te markeren, zoals een tafel of aanrecht. Dit betekent dat u elke dag na het ontbijt een schoonmaakbeurt rond de keukentafel kunt plannen of, in combinatie met een Alexa-spraakopdracht, uw robotstofzuiger kunt vragen om na de film en popcorn rond de bank te stofzuigen, terwijl u naar bed gaat. Het betekent ook dat u gebieden waar u niet mag komen, strakker kunt afbakenen, zodat de schoenen bij de voordeur of de kabels bij de spelconsoles worden vermeden.

Roomba-eigenaars zullen ook schoonmaakschema’s kunnen koppelen aan gebeurtenissen. Dus als u een compatibel slim slot hebt of locatiediensten gebruikt, kan uw robotstofzuiger de boel gaan opruimen zodra u de deur uitloopt.

De verbeterde communicatie is tweerichtingsverkeer, aangezien de machines ook in staat zullen zijn om aanbevelingen aan u te doen. Sommige suggesties zullen gebaseerd zijn op uw gebruikspatronen en andere op de seizoenen, bijvoorbeeld vaker schoonmaken in perioden van het jaar waarin uw huisdieren veel verharen of wanneer er meer pollen in de lucht hangen.

Als u een huidige Roomba-eigenaar bent, moet u weten dat niet alle nieuwe functionaliteit door alle modellen wordt ondersteund. Alle modellen met wi-fi verbinding zullen kunnen upgraden naar nieuwe schoonmaakroutines en event-gebaseerde automatisering, maar alleen eigenaren die modellen hebben met bestaande mapping-mogelijkheden zullen toegang hebben tot alle nieuwe functies.

Om de robotstofzuigers te zien die we momenteel het best beoordelen, bekijk dan
onze round-up van de beste robotstofzuigers die we hebben getest.

Recent Content