JBL Clip 4 review


In één oogopslag

Beoordeling van de expert

Pros

  • Draagbaar & duurzaam
  • Geïntegreerde karabijnhaak
  • Krachtige bas
  • Betaalbaar

Minpunten

  • Geen jack-ingang
  • Geen microfoon
  • Geen vorig nummer

Ons oordeel

Voor muziek, waar je ook gaat, is de Clip 4 de Bluetooth-luidspreker voor jou. Hij heeft karakter, zowel qua geluid als stijl, terwijl hij zich houdt aan een betaalbare prijs.

Nadat de Clip 3 in de zomer van 2018 werd uitgebracht, brengt JBL nu zijn opvolger, de Clip 4, op de markt. Deze nieuwe versie heeft een volledig nieuw ontwerp, inclusief een geïntegreerde karabijnhaak en meer vermogen – allemaal voor een betaalbare prijs.

Design & Build

JBL heeft zijn Clip-luidspreker volledig opnieuw ontworpen, waarbij deze vierde editie volledig verschilt van de 3.

Hij is nog steeds even compact, maar heeft zijn ronde kiezelvorm ingeruild voor een ovale, die veel weg heeft van een hangslot door het nieuwe handvat. Dit handvat in karabijnhaakstijl betekent dat je, zoals de naam al doet vermoeden, de luidspreker aan verschillende dingen kunt vastklemmen, of dat nu je rugzak, een fiets of iets anders is.

De Clip 4 is gemaakt van aluminium en siliconen van goede kwaliteit, en de oppervlakken zijn bekleed met een aangenaam netweefsel.

Naast de keuze uit pop- en flitsende kleuren (er is een ruime keuze), heeft JBL een enorm logo op de voorkant aangebracht, samen met toetsen voor volumeregeling en activering van de luidspreker. Aan de achterkant zijn zachte siliconen strips aangebracht voor betere grip en om niet van vlakke oppervlakken af te glijden – zeer vergelijkbaar met de onderkant van de
JBL Charge 5.

JBL Clip 4 ontwerp

Aan de basis bevindt zich een USB-C-poort, in plaats van de Micro-USB van de Clip 3, om hem op te laden nadat de batterij van 10 uur is uitgeput. Aan de karabijnhaak bevestigt een discrete LED de ontsteking van de luidspreker, evenals de lading ervan.

Merk ook op dat de Clip 4 iets zwaarder is, 240g tegen 230g, maar hij is robuuster. Hij is IP67 stof- en waterdicht, dus kan hij een duik in het water overleven.

Geluidskwaliteit

Het Amerikaanse bedrijf heeft niet alleen het uiterlijk van de Clip-luidspreker vernieuwd, maar ook meer audiokracht gegeven. Wat nogal verrassend is gezien zijn compacte formaat en ultradraagbare vormfactor.

In navolging van de Clip 3 heeft JBL een 40 mm driver geïntegreerd met een vermogen van 5 W. We hebben veel video’s beluisterd en de zang was superhelder en werd nauwkeurig weergegeven.

Wat de muzikale tracks betreft, is de bas ruim, diep en warm, zodat het niet nodig is om het volume te veel op te drijven. Als u dat wel doet, zal dat de algehele geluidsweergave veranderen en uw luisterplezier bederven.

Laten we ook niet vergeten dat het koppelen in een oogwenk is gebeurd, ongeacht het apparaat dat Bluetooth 5.1 gebruikt.

JBL Clip 4 geluidskwaliteit

Wat de functionaliteiten betreft, betreuren we dat het niet mogelijk is om terug te keren naar het vorige nummer – je kunt alleen afspelen/pauzeren of vooruit spoelen. Een vreemde keuze aangezien het vorige nummer gemakkelijk met drie drukken kan worden afgespeeld.

Omdat het een budget Bluetooth-luidspreker is, is er geen microfoon om te gebruiken voor telefoongesprekken of om toegang te krijgen tot de digitale assistent van je telefoon.

Belangrijker is dat we graag hadden gezien dat JBL de jack-ingang van de Clip 3 had behouden voor niet-Bluetooth-gebruik, en dat de Clip 4 compatibel zou zijn met een companion-app, maar dat zijn kleine ongemakken.

Levensduur batterij

De batterij van 3885 mAh gaat volgens JBL 10 uur luistertijd mee, maar bij hoger volume zal dat cijfer lager uitvallen.

JBL Clip 4 batterij

Hij wordt opgeladen via de meegeleverde USB Type-C-kabel en heeft 3 uur nodig om van 0% naar 100% te gaan. Het LED-lampje wordt rood wanneer de Clip 4 wordt opgeladen. Het zou handiger zijn geweest om een echte indicator van het batterijniveau te hebben.

Prijs

De prijs van de JBL Clip 4 bedraagt 49,99 pond op de
website van de fabrikant, wat betaalbaar is gezien de kwaliteit van het product. Je kunt hem ook kopen bij bijv.
Amazon,
Currys,
Argos en
BT Shop.

In de VS kost hij
79,95 dollar rechtstreeks van JBL en je kunt het ook kopen bij
Amazon,
Dell,
Newegg en
Best Buy.

Zijn naaste concurrent is de
Tribit Stormbox Micro, met dezelfde verkoopprijs in het VK, maar met een stereo-effect wanneer hij wordt gekoppeld aan een tweede Stormbox Micro.

Bekijk meer opties in onze
beste goedkope Bluetooth luidsprekers grafiek.

JBL Clip 4

Verdict

JBL’s “gewaagde” gok met de Clip 4 is succesvol geweest.

Het merk is erin geslaagd prestaties en design te combineren en een praktische en degelijke luidspreker te maken die je overal mee naartoe kunt nemen door hem desgewenst aan je riem, rugzak of fiets vast te klikken.

Onze belangrijkste problemen zijn de verwijdering van de aansluiting en de microfoonuitgang en het onvermogen om terug te keren naar het vorige nummer, waarbij het eerste meer vergeeflijk is.

Recent Content