Jura S8 RecensieJura heeft een interessante line-up van superautomatische espressomachines die het moeilijk maken om ze in categorieën in te delen. Met een instapmodel dat $800 kost en een topmodel dat rond de $5k ligt, is het moeilijk vergelijken met andere bedrijven.

In deze Jura S8, een van Jura’s “middenklasse” machines, wordt bekeken of de superautomatische machine de kloof overbrugt tussen de grote, eersteklas aanbiedingen en de compacte, meer betaalbare opties. Bedenk echter wel dat de concurrenten de topmodellen van andere espressomachines zijn, aangezien het prijskaartje nog steeds meer dan $2500 bedraagt.

Hier vind je onze volledige Jura S8 review en koffiemachine overzicht. We hebben het internet afgestruind naar alle reviews om ze te combineren met onze eigen reviews, wat betekent dat we de meest uitgebreide espressomachine review hebben die je kunt vinden. Hoewel niet alle thuiskoffie-experts numerieke scores geven, hebben wij het gemiddelde genomen van deze scores. Zo weet u zeker of de espressomachine geschikt is voor u en kunt u zich een beeld vormen van hoe goed de espressomachine werkelijk is.

Dit artikel kan affiliate/gecompenseerde links bevatten. Als een Amazon Associate, verdienen we aan in aanmerking komende aankopen zonder extra kosten voor u. Voor meer informatie zie onze disclaimer hier.

Jura S8 Review – In het kort

Bespreking van de Jura S8 espressomachine, Chroom

De Jura S8 automatische koffiemachine is alles wat je zoekt in een espressomachine. Een uitgebreide lijst met koffiesoorten is beschikbaar met één druk op de knop, allemaal gemakkelijk aan te passen om je perfecte kopje te maken. Het touchscreen maakt navigatie eenvoudig en je kunt alles vanaf je telefoon bedienen als je dat liever hebt, wat ik doe.

Bovendien is het een prijzige optie om aan te schaffen en schoon te maken, omdat je alles van het merk Jura nodig hebt om je machine in topvorm te houden. Jura automatische koffiemachines hebben allemaal dezelfde onderhoudskosten, maar ze gaan wel lang mee, dus misschien zijn ze iets op het spoor.

Het resultaat is een uitzonderlijk koffiezetapparaat dat jarenlang en met groot gemak perfecte koffie zet, precies zoals u het lekker vindt. Het enige echte probleem is dat de Jura E8 is een betere waarde, en de Jura Z10 is indrukwekkender. De S8 zit ingeklemd tussen twee van de beste Jura koffiemachines, maar met een van de drie zult u zeer tevreden zijn.

Pros

 • 15 aanpasbare drankjes
 • Schitterende koffiekwaliteit
 • Professioneel melkopschuimen
 • Automatisch reinigen
 • Kan via app worden bediend
 • Zeer eenvoudig in gebruik

belangrijkste kenmerken pictogram

Belangrijkste kenmerken

1. 15 voorgeprogrammeerde, aanpasbare drankjes

De Jura S8 wordt geleverd met 11 koffie-opties, de keuze uit 2 heetwatertemperaturen, plus de optie voor warme melk of melkschuim. En dat alles met één druk op de knop.

2. Supersnelle Aroma G3 molen

De Aroma G3 molen is ongelooflijk snel en stil, maar slaagt er toch in om al die kostbare oliën in de gemalen koffie te houden – van vitaal belang voor heerlijk smakende koffie.

3. Touchscreen-display

Het 4,3 inch full-color touchscreen display kan niet eenvoudiger in gebruik zijn, het maakt het aanpassen van je drankjes eenvoudig. Heerlijke koffie is echt gewoon binnen handbereik.

4. J.O.E. App Compatibel

Als je het Smart Connect-accessoire van Jura toevoegt, kun je je espressomachine via Bluetooth verbinden met je telefoon. De Jura Operating Experience – J.O.E onder vrienden – kan worden gedownload uit de app store op Apple- of Android-apparaten, zodat u uw koffies kunt personaliseren en opslaan voor nog eenvoudiger koffiezetten.

5. Zelfreinigende programma’s

Jura vereenvoudigt niet alleen het koffiezetten, maar ook het opruimen. De S8 espressomachine spoelt zichzelf na gebruik en geeft aan wanneer hij ontkalkt moet worden. Als het nu de rest van de keuken ook maar schoonmaakt.

gebruiksgemak pictogram

Is de Jura S8 gemakkelijk te gebruiken?

Elke Jura review zal hetzelfde zeggen: Jura koffiemachines zijn uiterst eenvoudig in gebruik. De Jura S8, net als alle andere in hun assortiment, maakt het selecteren en op maat maken van uw koffie eenvoudig en snel. Selecteer gewoon een paar opties op het touchscreen en uw koffie wordt gezet volgens uw exacte specificaties.

Het moet worden vermeld dat alle automatische koffiemachines op dit prijspunt vrij eenvoudig in gebruik zijn. Waar de meeste Jura koffiemachines in uitblinken is dat ze de duizenden mogelijke combinaties minder afschrikwekkend laten lijken. Ze houden u bij de hand bij het kiezen van uw opties en slaan ze op. Zo hoef je maar één keer door zo’n beproeving te gaan.

Het touchscreen zou beter kunnen – soms is het niet zo responsief, wat kan leiden tot het selecteren van de verkeerde opties. Nu we toch aan het muggenziften zijn, gebruiksvriendelijke koffiemachines moeten dat ook zijn: gemakkelijk voor de gebruiker. Er is ook echt goede concurrentie, dus muggenziften lijkt op zijn plaats.

J.O.E. Smart Connect

Als u ervoor kiest om de Smart Connect accessoire en de pijnlijk genaamde J.O.E. app gebruiken, is het nog makkelijker om de beste koffie uit de Jura S8 te halen. U kunt al uw opties selecteren op uw telefoon en ze vervolgens opslaan voor later. In de verpakking is het niet meer dan een stukje blauw plastic, maar het zorgt ervoor dat je espressomachine via Bluetooth met je telefoon kan praten.

Persoonlijk ben ik dol op deze functie omdat ik graag eindeloos aan dingen knutsel. Wie weet wat hij leuk vindt en daar aan vasthoudt, heeft er misschien minder profijt van. Andere superautomatische koffiemachines maken het kiezen van je koffie niet zo makkelijk.

J.O.E. heeft onlangs enkele updates gehad die het nog eenvoudiger en gebruiksvriendelijker hebben gemaakt. Het was aanvankelijk nogal overweldigend en niet gemakkelijk te gebruiken. Begrijp me niet verkeerd, het is nog steeds niet perfect, maar het is verdomd goed, waarmee u uw favoriete koffie kunt kiezen en perfectioneren en vervolgens naar uw Jura S8 koffiemachine kunt sturen.

Ik vind het ook leuk om gasten de app te laten downloaden om hun koffie naar de machine te bestellen. Mijn vrouw zegt dat het is omdat ik lui ben, maar het is alsof het hebben van een digitale barista in je keuken – wie wil dat nou niet?

Jura S8 superautomatische espressomachine
koffiebonen pictogram

Gebruikt de Jura S8 bonen, gemalen koffie of peulen?

De Jura S8 is ontworpen om te worden gebruikt met hele koffiebonen. Met een espressomachine die zo goed is, wil je de beste espressobonen je kunt om er het meeste uit te halen.

Het is een standaard geval van stop er rotzooi in, haal er rotzooi uit. Het voelt misschien aan als een magische koffiedoos, maar geef het slechte bonen en je krijgt nog steeds slechte koffie.

Net als bij de andere Jura koffiezetapparaten, zijn er ook een goot voor voorgemalen koffiebonen. We raden dit meestal aan voor de occasionele decaf koffie of misschien af en toe een volledig cafeïnehoudende koffie of zelfs gearomatiseerde koffie.

Hoewel veel mensen dit een onnodige functie zullen vinden, zou ik teleurgesteld zijn als de Jura S8 koffiezetautomaat er niet over beschikte. Alle beste super-automatische koffiemachines doen.

ontwerp en bouwkwaliteit icoon

Ontwerp- en bouwkwaliteitsbeoordeling

Het uiterlijk

De Jura S8 ziet er fantastisch uit. Geweldige rondingen, helder en mooi touchscreen scherm. De chromen accenten op de koffie- en melkpijpjes contrasteren mooi met de zwarte of zilveren behuizing.

Verkrijgbaar in “moonlight silver”, chroom, of zwart, het is ontworpen om te passen in een stijlvolle moderne keuken en slaagt daar heel goed in. High-end koffiemachines moeten eruit zien alsof ze high-end zijn, iets waar Jura in uitblinkt.

Jura doet niet aan helder en kleurrijk. Ze maken ook geen koffiemachines die eruit zien als traditionele espressomachines met portafilters en melkstaafjes (hun concurrent, Brevilleis een betere gok als dat is wat u zoekt). In plaats daarvan maken ze slanke en mooie koffieruimteschepen in neutrale kleuren. Ik betwijfel of dit veel mensen zal afschrikken; tenzij je een super ouderwetse keuken hebt. Dus zolang je geen AGA en koperen pannen aan haken hebt, past een verfijnd Jura koffiezetapparaat prima in je interieur.

Al die functies hebben een plek nodig om te wonen en dat betekent dat de Jura S8 een grote espressomachine is. Hij is 11″ x 13.8″ x 17.3″. 1,4 vierkante meter ruimte op het aanrecht voor een koffiezetapparaat is geen luxe die we allemaal hebben. Hij is natuurlijk ook erg zwaar, dus je verplaatst hem niet, tenzij het echt nodig is. Maar als je gezegend bent met een grote keuken, is het elke vierkante centimeter ruimte waard..

The Build

Een deel van de aantrekkingskracht van een Jura machine is de kwaliteit van de techniek die erin is verwerkt. Alles voelt premium kwaliteit van de lekbak tot het waterreservoir tot het deksel van de bonencontainer. Het is dit soort aandacht voor detail, gecombineerd met een uitzonderlijke koffiekwaliteit, dat Jura tot een van de beste merken koffiemachines ter wereld maakt.

Het waterreservoir heeft een inhoud van 64 oz, genoeg voor veel koffiesoorten, en de bonencontainer heeft een inhoud van 10 oz. De bonencontainer heeft ook een rubberen afdichting en UV-bescherming. U weet dus zeker dat uw koffiebonen vers blijven terwijl ze wachten om espresso te worden. De beste Jura koffiemachines hebben allemaal kenmerken die erop gericht zijn de bonen in de best mogelijke conditie te houden.

De meeste koffiemachines gebruiken melkcontainers, maar Jura geeft de voorkeur aan een slang die in elke container kan worden geplaatst die u maar wilt. Ik vind dit prettig omdat het minder verspilling betekent, je kunt gewoon gebruiken wat je bij de hand hebt. Jura verkoopt ook een zeer mooi uitziende melkcontainerdie, toegegeven, esthetisch veel aantrekkelijker is dan mijn methode. Het vermijden van warm wordende melk in een container is een groot pluspunt voor mij.

pictogram koffiekwaliteit

Hoe goed is de koffie van de Jura S8?

Geen Jura S8 review zou compleet zijn zonder het belangrijkste onderdeel te noemen: de koffie. De S8 produceert uitzonderlijke espresso, zoals je mag verwachten van een machine van deze prijs.

Het koffiezetsysteem met pulsextractie dat Jura in al zijn espressomachines gebruikt, zorgt voor een ongelooflijk consistente extractie. Rijk en vol espresso, barstensvol met het complexe aroma van uw bonen wordt bereikt zonder dat u alle instellingen op maximale sterkte hoeft te zetten. Op goedkopere machines is het gebruikelijk dat de instellingen op maximaal moeten staan om een rijke espresso te krijgen. Dit is nooit een probleem met Jura.

Dit betekent dat de 10 sterkte-instellingen wel degelijk zin hebben – het is niet alleen een paar waterige espresso’s en één goede. Het scala aan opties maakt het tellen van de vele verschillende koffiedranken die de S8 kan brouwen bijna onmogelijk. Het uitrekenen ervan doet pijn aan mijn hoofd, dus laten we het erop houden dat je kunt jaren verschillende variaties proberen zonder herhaling.

Het melkschuim is ook van zeer goede kwaliteit en er is een handmatige hendel om de dichtheid van het microschuim aan te passen. Hoewel dit niet veel verandert. Maar sommige mensen (zoals mijn vriend en flat white fanaat) zullen het verschil opmerken – voor hen zijn dit soort dingen erg belangrijk. Opgemerkt moet worden dat een van de concurrenten van de S8, de Breville Oracle Touch, biedt veel meer melkaanpassing als dat uw ding is.

toeters en bellen pictogram

Klokken en Fluitjes

De verschillende aanpassingsmogelijkheden zijn zeer indrukwekkend, maar nauwelijks uniek voor deze prijsklasse. In feite, als je echt ongelooflijke niveaus van aanpassing op uw espresso drankjes er zijn andere, betere, machines voor dezelfde prijs.

De reden waarom Jura koffiemachines zo populair zijn en zo’n hoge prijs vragen, is dat ze functies hebben die het zetten van perfecte espresso voor iedereen eenvoudig maakt. De J.O.E. app is een geweldige functie die alle beschikbare aanpassingsopties gemakkelijk te begrijpen en te gebruiken maakt.

Met de app kunt u veel verschillende koffiesoorten maken en opslaan, waarna uw Jura S8 ze met een tik kan maken. Het is ook compatibel met Apple watch zodat u vanaf uw pols kunt bestellen voor het ultieme in 21st eeuw, koffie maken tovenarij.

Deze bespaart geknoei met verschillende profielen op de machine om je specifieke drankje op dat moment te vinden. Of het nu een extra sterke flat white is als je een kater hebt, of een superlichte latte op een namiddag, tik gewoon op je telefoon en je bent klaar.

Het kost wel extra – je moet een aparte Smart Connect accessoire. Maar tegen de tijd dat u een koffiezetapparaat voor deze prijs bekijkt, is het zeker de moeite waard om iets meer uit te geven voor misschien wel het coolste wat er is.

hoe icoon schoon te maken

Is de Jura S8 gemakkelijk schoon te maken?

Jura maakt het schoonmaken van koffiemachines zo eenvoudig als het maar zijn kan. Zoveel mogelijk van het proces wordt automatisch gedaan en zelfs de onderdelen die u zelf moet doen worden duidelijk uitgelegd op het scherm.

Aangezien de S8 gebruik maakt van een thermoblock verwarmingssysteem (hetzelfde als alle Jura machines), moet het apparaat om de zoveel tijd worden ontkalkt. Dit zorgt ervoor dat de nauwe doorgangen van het verwarmingssysteem niet verstopt raken. Maar de S8 laat u weten wanneer u dit moet doen en, als u een filter voor uw water gebruikt, is dat waarschijnlijk om de paar maanden.

Het proces vereist enige merkreinigingsproducten en duurt ongeveer 20 minuten. Al met al is het vrij pijnloos, hoewel de reinigingstabletten niet bepaald goedkoop zijn. De meeste andere koffiemachines hebben dit ontkalkingsproces ook nodig, dus het is geen verwijt aan Jura. Zij maken het gemakkelijker dan de meesten.

Er zijn mensen die beweren dat het onmogelijk is om de zetgroep goed schoon te maken als deze niet kan worden verwijderd en gereinigd, zoals bij alle Jura machines. Ik weet niet of dit waar is – ik heb nog nooit een 2 jaar oude Jura uit elkaar gehaald om dit te controleren. Maar we hebben nog nooit problemen gehad of gezien die zijn genoemd door mensen die Jura koffiemachines al lange tijd in hun bezit hebben.

Er is geen indicatie dat dit een probleem is en Jura is zo betrouwbaar in al het andere, dat als ze beweren dat hun reinigingssysteem werkt, ik ze zal geloven.

versus pictogram

Jura S8 vs Z10

De Jura Z10 is de nieuwste aanwinst van het Zwitserse bedrijf en het is misschien wel de beste espressomachine die je voor geld kunt kopen. Hij is ook aanzienlijk duurder dan de S8, dus wat krijgen we voor al dat extra geld?

Infographic: Jura S8 vs Jura Z10

Koffie Opties

De Jura S8 koffiemachine heeft 11 verschillende koffie-opties, als we eenmaal de heet water en warme melk instellingen verwijderen. De Z10 heeft een ongelooflijke 24 verschillende koffie-instellingen. Maar de grootste troef van de Z10 ten opzichte van de S8 is niet het aantal beschikbare koffiesoorten, maar het feit dat zo veel ervan koude koffiesoorten zijn.

Met de nieuwe “Product Recognizing Grinder” (P.R.G.) wisselt de Z10 automatisch van maalinstelling voor elke koffie. Dit maakt het mogelijk om een compleet andere instelling te gebruiken en koude espressodranken zetten (met koud bedoelen we kamertemperatuur, maar je snapt het wel).

De Jura Z10 is de enige espressomachine die deze functie biedt en alleen al hiervoor zou u de prijs kunnen rechtvaardigen. Dankzij deze functies blijft Jura aan de top als het gaat om innovatieve koffiemachines.

Connectiviteit

De Z10 maakt verbinding met je Wi-Fi en deze functie wordt standaard geleverd, in plaats van dat je extra moet betalen voor Smart Connect zoals bij de S8. De Wi-Fi-verbinding is stabieler dan het gebruik van Bluetooth. Maar ik weet niet hoe vaak ik mijn Z10 wil bedienen van ver genoeg weg dat Bluetooth geen verbinding zou maken.

Niet extra hoeven te betalen voor de zeer nuttige app is een bonus. Maar als we zoveel betalen, moet het inbegrepen zijn.

Prijs

Kopen een Jura Z10 zal ongeveer $1000 meer kosten dan de S8dus het gaat om veel geld. Dat gezegd hebbende, de Z10 is een espressomachine van topklasse. Alle mogelijke koffiezetapparatuur is erin gepropt en hij doet echt dingen die geen enkele andere machine kan.

Verdict

Als u een echt uitzonderlijke koffiemachine wilt, is de Z10 wint van de S8. Geen twijfel mogelijk.

Maar als je geen koude koffie drinkt en tegen die grote prijssprong aankijkt, is het moeilijker om de uitgave te rechtvaardigen boven de absoluut voortreffelijke Jura S8.

strijd en alternatieven pictogram

Jura S8 vs E8

De Jura E8 is iets goedkoper dan de S8 met ongeveer 400 dollar, hoewel het wel varieert, en de technologie is echt vergelijkbaar tussen de machines. Er zijn twee grote verschillen tussen de espressomachines: de E8 heeft 4 koffieopties meer, en de S8 heeft een touch screen en profielen om drankjes op te slaan.

Infographic: Jura S8 vs Jura E8

Als we de heet water en warme melk opties uit beide machines halen, kijken we naar 11 drankjes voor de S8 en 15 voor de E8. Nu, de meeste van deze zijn gewoon extra shot versies, maar het is een significant verschil niettemin. De S8 compenseert dit met de mogelijkheid om veel verschillende koffiedranken op te slaan in uw profiel in de machine, waardoor dingen een beetje makkelijker worden.

Dit idee breekt af wanneer je Smart Connect kunt krijgen voor zowel de Jura E8 en Jura S8dus je kunt met beide machines alle drankjes die je wilt op de app opslaan. In feite betaal je dus 400 dollar voor een touchscreen op je espressomachine – een fors prijskaartje, waardoor de E8 hier onze winnaar is.

Wil je zien hoe de Jura S8 zich verhoudt tot de lieveling van het Breville koffiezet assortiment: De Breville Oracle Touch?

Bekijk ons diepgaande Breville vs Jura artikel voor alle sappige details:

laatste gedachten icoon

Laatste gedachten

De Jura S8 is een briljante espressomachine. Hij maakt met gemak koffie van hoge kwaliteit en kan worden aangepast aan je persoonlijke smaak.

Hij is duur, maar als je op zoek bent naar een espressomachine uit het topsegment, is het niet veel meer dan de concurrentie. Over het geheel genomen denken we dat de E8 waarschijnlijk meer waard is voor een paar honderd dollar minder, en de Z10 is een veel betere machine als het prijskaartje geen probleem is.

Dat gezegd hebbende, als je een geweldige espressomachine wilt die ongelooflijk gemakkelijk te gebruiken is, je koffie precies aanpast zoals jij dat wilt en er daarbij ook nog eens strak en stijlvol uitziet, dan is de Jura S8 een uitstekende keuze.. U zult niet teleurgesteld zijn over de koffiekwaliteit en uw machine zal waarschijnlijk 5-10 jaar meegaan.

Als je een Jura S8 review doet, moet je ook de andere opties eromheen vermelden. Het is gewoon een beetje onhandig in de Jura line-up, vallend in niemandsland tussen de functionaliteit van de E8 koffiemachine en de prijs van de Z10. Het zijn allemaal geweldige koffiemachines, het gaat er alleen om de perfecte voor u te kiezen.

Als deze machine perfect is voor jou, Vergeet niet om vandaag nog uw Jura S8 te kopen

Misschien vindt u het ook leuk

 • Breville Cafe Roma - vooraanzicht en zijaanzicht van melkopschuimer

  Breville Cafe Roma Review

  Breville maakt espressomachines van geweldige kwaliteit, vaak tegen een hoge prijs. Onze Breville Cafe Roma review kijkt naar een meer betaalbare optie

 • Breville Oracle Touch

  Beste Breville Espressomachine

  Met zo veel opties om uit te kiezen, hoe weet je wat de beste Breville Espresso Machine (Sage in Europa) is? Bekijk hier hoe ze het doen

Recent Content

© 2022 Copyright beedrop