KitchenAid staafmixer (K150) test

In een oogopslag

Beoordeling van de expert

Pros

 • Aantrekkelijk
 • Robuust
 • Gemakkelijk te gebruiken

Nadelen

 • 650W motor
 • Plastic basis
 • Slechts 3 snelheidsstanden

Ons oordeel

De K150 is een aantrekkelijk, eenvoudig te gebruiken en robuust apparaat. Het is geweldig voor cocktails, smoothies, dipsausjes en gewoon gebruik in de keuken. Als u in de VS woont, krijgt u waar voor uw geld. De prijs in het Verenigd Koninkrijk maakt het echter moeilijker aan te bevelen.

KitchenAid is een merk dat trots is op zijn geschiedenis. En terecht; zijn iconische standmixer is verbazingwekkend weinig veranderd in de afgelopen 75 jaar. Het is dus geen verrassing dat het ontwerp van zijn standmixer dezelfde ontwerpprincipes volgt, met gebogen retro-lijnen, eenvoudige bedieningselementen en een stevige constructie.

KitchenAid heeft veel gemeen met de apparaten van Smeg. Het zijn allebei designgerichte merken met een ruime keuze aan kleuren en een retro-esthetiek die niet tuttig is en goed werkt tegen een moderne achtergrond. Wat de stijl van uw keuken ook is, een KitchenAid apparaat zal er waarschijnlijk een aanvulling op zijn.

We testen het in de amandel crème kleur, maar
in het VK is hij ook verkrijgbaar in rood, matzwart, glanzend zwart en houtskool. Dit is een vrij beperkt kleurengamma, zonder de meer in het oog springende kleuropties zoals pistache, waarin andere modellen verkrijgbaar zijn. Er zijn
zes Amerikaanse kleuropties, waaronder een ijsblauwe tint.

Ontwerp en uiterlijk

 • 1.4 liter kan
 • Vaatwasmachinebestendig
 • Ingebouwde blenderbladen

De blender bestaat uit twee delen (of vier, als je het tweedelige deksel meetelt). Er is een BPA-vrije plastic kan van 1,4 liter en een lompe blenderbasis met een vierkante voetafdruk. Alles bij elkaar is hij 37 cm hoog, 22 cm diep en 17 cm breed. Hij is hoog, maar er is voldoende ruimte onder standaard keukenkastjes.

Kan en motorvoet

De messen van de blender zijn ingebouwd in de bodem van de kan, wat betekent dat ze niet hoeven te worden verwijderd en dat je ze op geen enkel moment hoeft aan te raken. De kan en het deksel zijn vaatwasmachinebestendig, maar de beste manier om de kan schoon te maken is er warm water in te gieten, een paar druppels afwasmiddel en de blender 15-20 seconden op de hoogste stand te laten draaien.

Als je dit meteen na gebruik doet, blijft er niets aan de binnenkant kleven, dus hoef je niet met de hand schoon te maken en riskeer je een vinger. Pas wel op: toen ik hem voor het eerst schoonmaakte voor gebruik, was ik een beetje hardhandig met het afwasmiddel en had ik een kleine schuimexplosie toen ik het deksel eraf haalde.

KitchenAid staafmixer bladen

De kan heeft milliliter Als ik iets aan te merken zou hebben op het ontwerp van dit toestel, dan zou het zijn dat deze niet bijzonder gemakkelijk te lezen zijn. Er is ook geen duidelijke maximum vulstreep, wat ook nuttig zou zijn geweest.

Het deksel zelf is volledig waterdicht – je kunt de kan ondersteboven houden en hij lekt helemaal niet. Het heeft ook een draaibare centrale stop, zodat je ingrediënten kunt toevoegen tijdens het blenden. De complexiteit van het deksel maakt het echter wel wat moeilijker schoon te maken.

Blender deksel

Prestaties

 • 3 snelheden
 • Verplettert ijs in seconden
 • 650W motor beperkt functionaliteit

Zoals je zou verwachten van de eenvoudigste blender in het KitchenAid-assortiment, zijn de functies al even rechttoe rechtaan. De bediening bestaat uit één enkele draaiknop, met drie snelheden en een pulse/ijsvergruisfunctie.

draaiknop blender

Er zit geen handleiding of receptengids bij en tenzij je ijs crusht, zul je moeten experimenteren om de beste snelheid te vinden. Maar omdat er maar drie opties zijn, kan het niet echt fout gaan.

De K150 crusht ijs in enkele seconden en kan met gemak door bevroren fruit heen hakken. Het is ideaal voor het maken van smoothies of cocktails. De mixdrankjes die ik maakte waren licht en fluweelzacht.

Dit apparaat heeft echter maar een 650W motor. Als je noten of boerenkool aan je recept wilt toevoegen, krijg je een korrelig of vezelig mengsel, dus koop het apparaat niet in de hoop het te kunnen gebruiken als keukenmachine voor alle doeleinden.

Prijs en beschikbaarheid

De K150 is in het VK verkrijgbaar bij
Donaghy Bros en
KitchenAid. In de VS kunt u hem kopen bij
Amazon of weer van
KitchenAid.

Als het instapmodel blender van het merk, zijn er compromissen gesloten in de bouw. De basis heeft een plastic rand, in plaats van het kenmerkende gegoten metaal van het merk. Dit voelt als een redelijk compromis in de VS, waar hij voor 99,99 dollar wordt verkocht. Maar in het VK is het moeilijker om de RRP van £229 te rechtvaardigen.

Als je in het VK een KitchenAid blender wilt en iets meer kunt uitgeven, is de K400 een voordeligere aankoop. Hij heeft een gegoten metalen basis, een glazen kan, een 1200W motor en 8 snelheidsstanden. Hij is ook verkrijgbaar in een groter aantal kleuren, waaronder groenblauw, roze en pistache. Het heeft een RRP van £279 en u kunt
kopen bij Currys.

Accessoires voor blenders

De K150 is compatibel met extra accessoires, die in het Verenigd Koninkrijk te koop zijn, hoewel we ze in de VS niet te koop konden vinden. U kunt een
staafmixerkan van 500 ml kopen die aan de basis kan worden bevestigd (£49); een
citruspers die hetzelfde doet (£49); en een
glazen blenderkan (£ 59) ter vervanging van de plastic kan.

U kunt alle accessoires bekijken op
de KitchenAid website.

Verdict

Als u in de VS woont en op zoek bent naar een blender van goede kwaliteit voor smoothies, shakes, dips en sauzen, dan zal de K150 u goed van dienst zijn. Hij is mooi ontworpen en een plezier om te gebruiken.

Echter, gezien het lage wattage en het gebrek aan hoogwaardige materialen, is hij door zijn Britse prijs veel moeilijker aan te bevelen.

Om alle blenders te zien die we hebben getest, beoordeeld en aanbevolen, bekijk onze round-up van
de beste blenders die we hebben getest.

Specs

KitchenAid Staande Blender (K150): Specs

 • 650W motor
 • 1,4 liter inhoud
 • BPA-vrije plastic kan