Koffievlek verwijderen? Volg deze stappen!


Als je ooit een koffievlek hebt gehad, weet je hoe moeilijk het is om die te verwijderen. De luchtige bruine kleur is hardnekkig en levendig. Om de oude koffievlekken te verwijderen, laat je de kleren weken. Een spray met koud water kan helpen om een verse koffievlek onmiddellijk te verwijderen. U kunt ook normale huishoudelijke schoonmaakmiddelen gebruiken. Het bakken van soda, zout, een stuk zeep en zelfs babypoeder of tandpasta kan helpen.

Dit zijn de tips die u nodig heeft om vlekken uit uw kleding te verwijderen. Natuurlijk wilt u de koffie zo snel mogelijk uit uw nieuwe espressomachine halen!

Koffievlekken verwijderen? Volg deze tips!

Het verwijderen van koffievlekken is een trial and error proces. Begin met de eenvoudigste oplossing: spoel met koud water. En als dat niet werkt, ga dan over op de volgende methode.

Snelle actie kan een groot verschil maken in hoe gemakkelijk de vlek wordt verwijderd. Natte koffie is veel gemakkelijker te verwijderen dan droge koffievlekken. Maar als je op je werk of in een restaurant bent, kun je de schade op de een of andere manier beperken door zout aan te brengen om de koffie op te nemen – of door de vlek in te wrijven met een handdoek en helder of sprankelend water.

De vlek gaat niet weg? Als de verkleuring niet verdwijnt, probeer dan de volgende methoden.

1. Koud water spoelen

Om een nieuwe koffievlek te verwijderen, giet u koud water op de achterkant van de doek om te voorkomen dat er koffie in de doek sijpelt. Ga door met het laten lopen van koud water over de achterkant van de vlek gedurende 10 tot 15 minuten of totdat de afvoer volledig schoon is. Als de vlek niet volledig is verwijderd of oud is, ga dan verder met de volgende stap.

2. Breng vloeibaar reinigingsmiddel aan

Maak de koffievlek schoon met vloeibaar wasmiddel of waspoeder en voeg een beetje koud water toe. Laat de vlekken drie tot vijf minuten vers. Je kunt het langer laten staan, maar laat het niet uitdrogen. Om koffievlekken te verwijderen, laat u de kleren in water weken nadat u ze met een vloeibaar wasmiddel hebt gewreven.

Veeg de stof met duim en wijsvinger om de vijf minuten voorzichtig af om de vlek te verwijderen. Controleer de vlek na 30 minuten weken in koud water. Als de vlek aanhoudt, probeer deze dan vijf tot vijftien minuten in heet water te laten weken voordat u de vlek grondig spoelt.

3. Reinigingsproducten test

Als de vlek nog aanwezig is, meng dan wat loog met witte azijn en water in gelijke delen en maak een pasta. Test het product op uw kleding om er zeker van te zijn dat het geen vlekken op de stof achterlaat. Gebruik een oude tandenborstel om de vlek te reinigen. Spoel de doek goed af.

Waarom kruit gebruiken?

In sommige gevallen verwijderen oppervlakteactieve stoffen in poedervormige wasmiddelen koffievlekken beter dan vloeibare wasmiddelen.

4. Voorbehandeling en spoelen

Koffievlekkenverwijderaar op de koffievlek aanbrengen. U kunt ook een zuurstoffilter gebruiken als vlekkenverwijderaar, wat op dit moment misschien beter is. Laat hem vijf minuten met rust. Was je kleren zoals je altijd doet.

Voordelen van het invriezen

Een vlekkenverwijderaar gel, bijvoorbeeld. B. Het verdwijnt, bedekt beide zijden van de vlek en dringt door in de vezels van het kledingstuk.

5. Controleren en drogen

Controleer of de koffievlek volledig is verwijderd. Als er nog iets over is, herhaal dan de procedures voor het drogen. Laat de kleren buiten drogen. (Niet in de droger drogen, de hitte zal de vlek verharden).

Opnieuw controleren op vlekken, kleding droog houden in het licht om er zeker van te zijn dat alle sporen van verkleuring volledig zijn verwijderd. Als de verkleuring aanhoudt, herhaalt u de procedure met het wasmiddel, wast u het en droogt u het opnieuw.

voor kledingstukken in zuiver wit

Voor schoon linnengoed kan het nodig zijn om 1/4 kopje bleekmiddel en een liter water te mengen, het vijf minuten te laten weken, af te spoelen en dan te wassen.

Marja’s tips voor het verwijderen van koffievlekken

Hier zijn de drie belangrijkste basistips voor het verwijderen van vlekken uit kleding. Er zijn natuurlijk veel verschillende plaatsen. Marya laat zien wat ze doet om van de vlekken af te komen.

Heeft u nog andere tips of wilt u uw ervaring delen? Laat het ons weten in het commentaar!

Kenners en liefhebbers van de diepe L. Ik probeer elk type en merk koffiezetapparaat. Zo kunt u gemakkelijk vinden wat het beste voor u is. Veel plezier bij het lezen over de koffiepotten!

Recent Content