Koogeek S1 Smart Scale review

In een oogopslag

Beoordeling van de expert

Onze uitspraak

De Koogeek S1 is een budgetvriendelijk alternatief voor de top tier slimme weegschaal, maar in dit geval krijg je echt waar je voor betaalt. Een stressvol setup proces, onbetrouwbare Wi-Fi ondersteuning, en een weigering om op tapijt te werken ontsieren de ervaring, maar als je daar voorbij kunt kijken dan is dit een betaalbare manier om je lichaamssamenstelling vanaf je telefoon bij te houden.

Door de groei van slimme technologie hebben heel wat apparaten overbodige internetfuncties gekregen, maar
maar een slimme weegschaal is een van de weinige apparaten waarbij dit echt zinvol is, omdat het al het werk wegneemt van het registreren en visualiseren van je gewichtsveranderingen.

Naast grote westerse merken als Fitbit en Nokia zijn er ook veel Chinese fabrikanten op de slimme technologie-bandwagon gesprongen, en Koogeek is er daar een van, met een reeks aangesloten gezondheids- en thuisproducten – waaronder de S1 slimme weegschaal.

Koogeek S1: Prijs en beschikbaarheid

De eenvoudigste manier om de Koogeek S1 te bemachtigen, waar je ook woont, is door simpelweg
naar Amazon te gaan, waar hij op het moment van schrijven £55.99/$64.99 kost.

Dat is een vrij goede prijs voor een slimme weegschaal die de lichaamssamenstelling meet – het is de helft
wat de Fitbit Aria 2 kost – maar er zijn enkele compromissen om daar te komen. De dichtstbijzijnde concurrent is waarschijnlijk de
£89,95/$99,95 Nokia Body+, die een vergelijkbare set functies biedt, en af en toe wordt afgeprijsd tot een prijs die dicht bij die van de Koogeek ligt.

Koogeek S1: Ontwerp en bouw

De S1 ziet er vrij typisch uit voor een moderne badkamer weegschaal. De hoofdbehuizing is een wit vierkant met afgeronde hoeken en een metaal-effect rand, bedekt met glas, onderbroken door het Koogeek logo in het midden, en een blauw LED display aan de bovenkant.

De basis is van wit plastic, met een batterijvak (vier AA’s, en verrassend lastig te openen) en vier korte rubberen voetjes om de weegschaal op te zetten. Helaas zijn deze te kort om de weegschaal op tapijt te laten werken – zelfs op een dunne vloerbedekking – en dus is de weegschaal alleen geschikt voor harde oppervlakken.

Dat soort beperking is frustrerend wanneer andere fabrikanten erin geslaagd zijn om weegschalen te maken die op meer oppervlakken werken, en je moet er zeker rekening mee houden als je de Koogeek S1 ergens anders wilt gebruiken dan een betegelde badkamer.

Gelukkig is hij in ieder geval licht, en dus makkelijk te verplaatsen. Met slechts 1,75 kg is het niet veel gedoe om de Koogeek weegschaal te verplaatsen, wat belangrijk is als je geen mooie ruimte hebt om hem buiten te laten staan.

Koogeek S1: Kenmerken en prestaties

Dus, hoe werkt de Koogeek S1? Ten eerste, in tegenstelling tot alle slimme weegschalen kan hij verbinding maken met je telefoon via Bluetooth of Wi-Fi – in theorie een voordeel, want als je Wi-Fi gebruikt hoef je je geen zorgen te maken of je je telefoon wel bij de hand hebt.

Helaas, we konden het nooit echt op die manier laten werken. We doorliepen het enigszins lastige instelproces een paar keer, totdat zowel de weegschaal als de bijbehorende Koogeek-app ons verzekerden dat er een Wi-Fi-verbinding tot stand was gebracht.

Dat hielp echter niet veel, omdat we de weegschaal nooit gegevens konden laten synchroniseren tenzij we niet alleen een telefoon in de buurt hadden, maar ook de Koogeek-app open hadden. Je telefoon pakken en een app openen is natuurlijk niet het grootste gedoe in de wereld, maar het voelt als een onnodig ongemak wanneer concurrerende apparaten gewoon via Wi-Fi werken zonder het gedoe.

Wanneer het synchroniseert, doet de Koogeek S1 meer dan alleen je gewicht meten: het kan ook je lichaamssamenstelling bijhouden, inclusief lichaamsvet, spiermassa, botmassa, visceraal vet, en vochtgehalte.

Elk van deze wordt weergegeven in afzonderlijke lijngrafieken binnen de Koogeek app, maar je kunt de app ook verbinden met Apple Health of Google Fit als je liever de gegevens app koppelt aan je fitness tracking app van keuze.

De metingen zelf waren nauwkeurig in onze tests, en terwijl deze weegschaal ons iets andere resultaten gaf dan de
QardioBase 2, de twee weegschalen volgden elkaar consistent op, wat echt belangrijk is voor de nauwkeurigheid van de weegschaal.

De weegschaal kan tot 16 verschillende gebruikers ondersteunen – wat, eerlijk gezegd, overkill is – en zal automatisch elke verschillende persoon herkennen op basis van hun statistieken, waardoor de gegevens automatisch aan de juiste gebruiker worden toegewezen. Er is ook een speciale babymodus, die uw gewicht kan aftrekken als u met een baby op de weegschaal stapt, om u te helpen de groei van uw kind te volgen.

Specs

Koogeek S1 Smart Scale: Specs

  • Meet gewicht, BMI (Body Mass Index), lichaamsvetmassa, vetvrije massa, botmassa, totaal lichaamswater, BMR (Basal Metabolic Rate) en visceraal vet
  • Gewichtscapaciteit: 11-330 lb / 5-150 kg
  • Gradatie: 0.2~0.3 kg
  • Gewichtseenheid: kilogram (kg), steen (st), of pond (lb)
  • Bluetooth 4.0 en Wi-Fi
  • Ondersteunt tot 16 gebruikers
  • Gewicht weegschaal: 1.75kg