Koop een budgetvriendelijke espressomachine van Morphy Richards


Espressomachines voor thuisgebruik behoren tot de grotere en duurdere aanrechtapparaten. Maar de laatste tijd hebben merken meer krachtige, budgetvriendelijke machines op de markt gebracht. Ze hebben een hogere druk, worden geleverd met opschuimspuit, en stellen u in staat thuis een zeer redelijke espresso of cappuccino te maken.

De aanstaande lancering van Morphy Richards is daar een voorbeeld van: de 172020 Espresso Coffee Machine, een slanke espressomachine voor thuis
geprijsd op £119.99.

De Morphy Richards espressomachine heeft ook een stoompijpje en een dubbele uitloop, zodat je twee koffies tegelijk kunt zetten. Het reservoir heeft een inhoud van 1,1 liter, waarmee je zes espresso’s kunt maken voordat je moet bijvullen.

Onder druk

Goedkopere espressomachines voor thuisgebruik zijn meestal apparaten met een lagere druk, wat een beetje een probleem is.

Als je machine niet genoeg druk heeft, zal je espresso zwak zijn. (Te veel druk en de espresso wordt bitter – maar dat is niet echt een probleem waar de minder dure espressomachines mee te maken hebben).

Als je naar een koffieshop gaat, zal hun machine een druk van 9 bar hebben, en dat is ideaal voor het maken van espresso. Maar dat zijn echt krachtige machines. Minder krachtige apparaten voor thuisgebruik hebben eigenlijk meer druk bij de pomp om minstens 9 bar bij de brouwkop te krijgen.

Voor een thuisapparaat is 15-bar druk dus ideaal, en dat is precies wat de Morphy Richards espressomachine heeft, wat een goed voorteken is voor de kwaliteit van zijn espresso.

Morphy Richards espressomachine

ESE doet het

De machine kan ook zowel gemalen koffie als
ESE pods. ESE staat voor easy serve espresso, en ze lijken niet op de metalen of plastic pods die je misschien gewend bent, maar meer op theezakjes. In wezen zijn ze een geperforeerd zakje gevuld met 7 gram gemalen koffiebonen. Dit komt overeen met één espressoshot.

Als u regelmatig koffie drinkt in een koffieshop, weet u dat het tegenwoordig gebruikelijk is om een dubbel shot te gebruiken voor cappuccino’s, lattes en dergelijke, dus u zult twee ESE pods moeten gebruiken om thuis een vergelijkbaar drankje te krijgen. Dat betekent dat een sterke espresso thuis u ongeveer 30 pence per kopje kost. Niet slecht.

ESE pods zijn ook biologisch afbreekbaar, wat een groot pluspunt is voor pod koffie.

Maar als je geen pods wilt gebruiken, is het goedkoper om bonen te kopen en ze zelf te malen, en het brouwsel zal waarschijnlijk lekkerder zijn. Aan de andere kant is het rommeliger en een beetje meer gedoe. Je moet ook voorgemalen koffie kopen of investeren in een molen. Als je overweegt een koffiemolen te kopen,
bekijk dan onze koopgids.

Opties kopen

De nieuwe machine zal te koop zijn bij
Amazon voor £119.99 of rechtstreeks bij
Morphy Richards voor £119, vanaf 12 november.

Maar als je nu meteen een espressomachine wilt kopen, de
Swan Pump Espresso Coffee Machine is verkrijgbaar bij Amazon voor tussen de £85,99 en £100,67, afhankelijk van je kleurvoorkeur (je kunt kiezen uit zwart, grijs, crème, blauw en groen).

Swan espressomachine

Net als het apparaat van Morphy Richards heeft dit apparaat een druk van 15 bar en kan het zowel ESE-pods als gemalen koffie gebruiken. Hij heeft een waterreservoir van 1,2 liter, maar kan maar één koffie per keer zetten. De specificaties van beide machines zijn vergelijkbaar, maar ik moet zeggen dat ik de retro-styling van de Swan erg mooi vind.

Voor een eenvoudigere en goedkopere thuis-espressomethode, kun je een espressomachine op fornuis kopen, zoals
Bialetti’s klassieke moka pot. Deze kosten vanaf slechts £20 en zijn een designklassieker.

Bialetti moka pot

Als je van een goed gemaakte koffie houdt die iets lichter is dan een espresso, kan een AeroPress een goede optie zijn. Je kunt er een kopen
bij Amazon voor £22.50. Om erachter te komen of het iets voor u is, lees onze
koopgids voor de AeroPress.

AeroPress

En als u op zoek bent naar een meer traditioneel koffiezetapparaat, lees dan onze
de beste koffiemachines die we hebben getest.

Recent Content