Koop nu Samsung’s JetBot AI+ robotstofzuiger in de UK

Samsung’s JetBot AI+ is zijn top-of-the-line robotstofzuiger. Het heeft een geavanceerd navigatiesysteem dat zelfs poep van huisdieren kan vermijden, plus het leegt zijn eigen vuilnisbak in het bijbehorende oplaaddock.

Maar waar kan je er een kopen en wat kost hij? Dit is wat je moet weten.

Wanneer komt de Samsung JetBot AI+ uit?

De JetBot AI+ is al te koop in de VS. Je kunt hem
verkrijgen bij Amazon en
Home Depot, onder andere.

De Europese release was later dan verwacht, maar je kunt hem nu
kopen in het Verenigd Koninkrijk op de Samsung website.

Gebaseerd op
een wereldwijd persbericht van eerder dit jaar, had Samsung de Europese lancering van de JetBot AI+ gepland voor juni 2021, op hetzelfde moment dat hij in de VS beschikbaar zou komen. Latijns-Amerika, Zuidoost-Azië en het GOS waren gepland voor de tweede helft van 2021.

Maar dat gebeurde niet. Toen noemde Samsung het product tijdens zijn Life Unstoppable-evenement op 12 oktober 2021 en gaf aan dat het binnenkort naar Europa zou komen.

JetBot AI met dock

Hoeveel kost de Samsung JetBot AI+?

In de VS is de JetBot AI+ geprijsd op
$1,299. In de UK,
kost het £1,299.

Gebaseerd op de Amerikaanse prijs, zou dat hem ongeveer ₹98100/ €1,120/ AUD1,760. Dit betekent echter niet dat dit de prijzen zullen zijn wanneer het toestel in andere gebieden wordt gelanceerd.

Wat zijn de kenmerken van de Samsung JetBot AI+?

De JetBot AI+ heeft zowel een Lidar als een 3D sensor. De eerste berekent de afstand door een laser op voorwerpen te laten kaatsen. De 3D-sensor wordt gebruikt om voorwerpen in huis te identificeren, in combinatie met een algoritme voor objectherkenning, zodat hij kan uitvinden hoe hij om meubels, afgedankte schoenen enzovoort heen moet manoeuvreren. Dit moet leiden tot een verfijndere navigatie dan de meeste robotstofzuigers.

Intelligente navigatie

Zodra het items identificeert, kan het ook dingen zoals glas, uitwerpselen of kabels classificeren als “gevaarlijk zijn of een secundaire besmetting kunnen veroorzaken” en ze een grotere ligplaats geven.

Deze mogelijkheden maken hem echter niet enig in zijn soort. De JetBot AI+ lijkt veel gemeen te hebben met de
Roborock S6 Max V, die ook gebruik maakt van Lidar en objectherkenning, via een dubbel camerasysteem.

Er zijn ook andere gelijkenissen. Net als bij de S6 Max V kan de gebruiker van de JetBot AI+ er ook voor kiezen om de robot vacant op afstand te besturen en de camera te gebruiken. Deze functie wordt door Samsung “Patrol Mode” genoemd. Het betekent dat de robot kan worden gebruikt als een soort roaming security feed, om huisdieren te controleren en te zien of deuren zijn gesloten en de oven is uitgeschakeld als gebruikers weg zijn.

Jetbot AI met hond

Een ander belangrijk kenmerk is het oplaaddock van de JetBot AI+, dat tevens dienst doet als afvalbak. Wanneer de JetBot AI+ wordt opgeladen, zal het Clean Station de afvalbak legen via afzuiging. Het Clean Station zelf hoeft slechts om de 1-3 maanden te worden geleegd, dus het is ideaal voor mensen die een schoonmaakschema willen opstellen en hun robotstofzuiger zijn gang willen laten gaan, zonder eraan te hoeven denken om de piepkleine afvalbak van de stofzuiger elke dag te legen.

Het andere handige aan deze functie is dat het een robotstofzuiger verandert in een stofzaksysteem, wat goed nieuws is voor mensen met een stofgevoeligheid of een aanverwante allergie. Aan de andere kant betekent het ook dat gebruikers zullen moeten investeren in
stofzuigerzakken voor het Clean Station. Deze kunnen duur zijn, maar er zijn vaak generieke, compatibele zakken verkrijgbaar.

De JetBot AI+ kan het type vloer waar hij op staat detecteren en automatisch zijn zuigkracht aanpassen om stroom te besparen en maximaal schoon te maken. Hij kan worden bediend via de SmartThings app van Samsung en via Bixby, de spraakassistent van het merk.

Je kunt
kopen bij Samsung in het Verenigd Koninkrijk.

Voor meer opties om een robotstofzuiger te kopen en om te zien hoe de JetBot AI het doet in vergelijking met de concurrentie, bekijk onze round-up van
de beste robotstofzuigers die we hebben getest.