Kyvol Cybovac E31 review


Hoewel u misschien meer vertrouwd bent met de andere producten van moederbedrijf VanTop – namelijk de dashcams en projectoren, heeft submerk Kyvol onlangs een trio van concurrerend geprijsde robotstofzuigers geïntroduceerd – waarvan de Cybovac E31 de meest capabele is.

Hoogtepunten zijn de gyroscoopgestuurde zigzagreiniging voor een grotere nauwkeurigheid en dekking, een zuigkracht tot 2200pa en, in tegenstelling tot de Cybovac E20 en Cybovac E30, die gelijktijdig op de markt kwamen, ook dweilfunctionaliteit.

Bron: Kyvol

Voor uw geld krijgt u niet alleen de stofzuiger en een oplaadbasis, maar ook een afstandsbediening (inclusief AAA-batterijen), een zijborstel (plus een vervangende in-box), het waterreservoir met een reeds gemonteerde dweil (plus een vervangende doek), een reserve HEPA-filter, een magneetstrip met kleefpads en een reinigingsborstel. Al met al een vrij royaal assortiment aan extra’s voor de prijs.

Ontwerp & bouw

De E31 onderscheidt zich van zijn introductiebroers en -zussen dankzij wat blauwe accenten onder het geharde glas van zijn ronde bovenkant, wat een leuke touch is als je een wat vreemde buiging wilt maken. De rest van het lichaam, ondertussen, is overwegend doorschijnend zwart plastic – dus kan slijtage vertonen na het stoten tegen dingen na langdurig gebruik; tijdens het testen, echter, bleef de zichtbare buitenkant van de E31 op zoek praktisch doos-vers de hele tijd.

Deze cilindrische stofzuiger is 72mm hoog – gelijk aan die van de
Eufy RoboVac G10 Hybrid – wat net laag genoeg bleek te zijn voor mijn slungelige sofa, maar onder de meeste meubels zou moeten passen (waar je zou verwachten dat een robotstofzuiger zou passen) zonder problemen.

De bovenkant van de E31 is voorzien van verzonken Home- en Clean/Pause-knoppen, die van kleur veranderen om verschillende dingen aan te geven, zoals laadstatus, levensduur van de batterij en WiFi-connectiviteit. De onderkant daarentegen is een lap matzwart plastic bezaaid met de verschillende basiselementen van het reinigingssysteem van de E31.

Bron: Kyvol

Alle bewegende delen worden geaccentueerd door fel oranje plastic, inclusief de zijborstel, die stevig aan de onderkant van de stofzuiger is vastgeklemd – zo stevig zelfs dat, hoewel er zeker geen risico is dat hij losraakt tijdens het schoonmaken, het wel een klein probleem oplevert als het gaat om vervanging (Kyvol zegt dat de zijborstel elke 3 tot 6 maanden moet worden vervangen “of wanneer hij zichtbaar versleten is”) – in ieder geval zal het verwisselen van deze borstel waarschijnlijk geen frequente gebeurtenis zijn voor de meesten.

Er is ook de hoofdrol – die gemakkelijk genoeg tevoorschijn komt, een omnidirectioneel wiel, oplaadcontacten, een beveiligde stroomschakelaar en een paar aandrijfwielen met een indrukwekkend vrijloopbereik; wat u zult merken wanneer u de E31 van de grond oppakt.

Om de Cybovac om te zetten van stofzuiger naar dweil, hoeft u alleen maar de oranje vergrendeling van het 600 ml stofreservoir (dat het HEPA-filter bevat) op te tillen, het eruit te trekken en het te vervangen door het meegeleverde waterreservoir van 300 ml, waarbij u ervoor moet zorgen dat de dweil er ook op zit.

Het reservoir heeft een rubberen afdichting om morsen te voorkomen wanneer het gevuld is, maar het is het beste om de E31 niet ver van horizontaal te manipuleren terwijl dit reservoir is geïnstalleerd.

Gerelateerd:
Beste stofzuigers 2020

Schoonmaak prestaties

De standaard schoonmaakstand bij gebruik als stofzuiger is ‘Auto’ – gedefinieerd door zijn gemiddelde zuigkrachtniveau (de E31 ondersteunt drie zuigkrachtniveaus) – en zigzag schoonmaakpatroon.

Het is de go-to optie voor de dagelijkse schoonmaak en, zeker genoeg, het opstarten van het voor de eerste keer stuurde de E31 zigging en zagging over de laminaatvloeren voor mijn appartement voor een uur.

Bron: Kyvol

De routebepaling lijkt enigszins willekeurig en kan bepaalde gebieden bevoordelen en andere verwaarlozen. Het loont de moeite om het vacuüm af en toe op een andere plaats te laten beginnen als je vindt dat het te vaak dezelfde grond betreedt.

Zelfs wanneer de vloeren om te beginnen relatief schoon lijken, is de E31 in staat om zijn bak te vullen tijdens een standaard run. Hij overwon de rand van een bijzonder steile drempel – de overgang van laminaat naar tegels – met gemak en nam zijn toevlucht tot de automatische tapijt boost-functie bij de aanpak van tapijten en kokosmatten, die verrassend goed kwam daarna.

Kyvol stelt voor dat u een beetje opruimt voordat u de E31 loslaat – het verplaatsen van draden (zoals telefoonopladers) en het wegstoppen van tapijtkwastjes uit de weg. Tijdens het testen verwachtte ik dat de onderkant van een opgeknoopt gordijn in mijn eetkamer problemen zou veroorzaken, maar het toestel behandelde het gewoon als een grens en ging zonder problemen verder. Dunne voorwerpen – in mijn geval de poten van een strijkplank – kunnen te smal zijn voor de sensoren van de stofzuiger om ze elke keer op te pikken – wat resulteert in een hoorbaar gekraak als de twee contact maken – dus verwijder wat u kunt voordat u gaat schoonmaken.

Bron: Kyvol

Als uw E31 uiteindelijk vast komt te zitten, echter, het zal een luide pieptoon en druk op een waarschuwing aan uw telefoon (als je hebt ingesteld op de app, dat is), waardoor het gemakkelijk is terug te halen en recht te zetten.

Er is ook nog de kwestie van vallen en no-go zones. Ik heb geen steile of plotselinge hellingen in mijn huis, maar de E31 is uitgerust om ervoor te zorgen dat het niet een tuimeling van een trap te nemen mocht het zich vinden op enige vorm van richel.

De meegeleverde magnetische strip kan op lengte worden geknipt en vastgezet met zelfklevende lipjes als je niet wilt dat de stofzuiger zich voorbij een bepaald punt waagt op vrijwel dezelfde manier als de druppelsensor en het werkt zoals beloofd, elke keer weer; zelfs als de strips zelf niet de meest aantrekkelijke toevoeging aan een kamer zijn.

Als u zich bewust bent van bepaalde hotspots voor rommel in uw huis, zal de Spot-modus van de E31 in de loop van een paar minuten in een spiraal (tot ongeveer 1,2 m) naar buiten lopen vanaf het beginpunt (en weer terug), om extra aandacht te besteden aan probleemgebieden. De randmodus is ook geschikt om extra aandacht te besteden aan de randen van kamers en rond grotere meubelstukken – en dit gedurende 20 minuten per keer.

Naast het legen van de stofbak na een schoonmaakbeurt, is het de moeite waard om de meegeleverde reinigingsborstel te gebruiken om eventuele vezels te verwijderen die zich rond een van de bewegende delen aan de onderkant van de E31 hebben gewikkeld. De verwijderbare stukken maken het gemakkelijk om alle afval eruit te trekken, maar het is ook de moeite waard om de aandrijfwielen en wielen te controleren, voor het geval dat.

Dweilen

Voor het dweilen is het eenvoudig om van set te wisselen: u verwijdert de stofbak en vervangt deze door het waterreservoir (nadat dit gevuld is); zorg ervoor dat de dweil er ook op zit. U hoeft de zijborstel niet te verwijderen, zoals ik aanvankelijk dacht, dus het enige wat eigenlijk nodig is, is een zeer snelle en eenvoudige wisseling.

Net als bij de zuigkracht als je hem als een stofzuiger gebruikt, heb je de optie om de wateropbrengst te kiezen (althans vanuit de app UI) op drie niveaus, die je moet kiezen op basis van de vloer die je laat schoonmaken.

Ik had het ingesteld op niveau twee en hield het dweilen beperkt tot de betegelde oppervlakken van mijn keuken en badkamer. Het is eerlijk om te zeggen dat deze functie geweldig is voor een oppervlaktereiniging, maar als hybride mist de E31 de kracht die nodig is om echt zware vlekken te verwijderen of met verve in het voegwerk tussen de tegels te komen. Het is nog steeds een leuke toevoeging, maar de beschrijving in Kyvol’s marketingmateriaal als een “dweilhulpje” lijkt treffend.

Connectiviteit & batterijduur

Met de meegeleverde afstandsbediening kunnen de meeste functies van de Cybovac eenvoudig worden bediend, waaronder handmatige bediening, reinigingsmodi en planning, maar de mobiele app van Kyvol biedt de rijkste ervaring.

De app vereist dat u een account aanmaakt, wat geen bijzonder moeizaam proces is, en eenmaal aangemeld krijgt u toegang tot alle functionaliteit van de fysieke afstandsbediening, samen met een hoop extra gegevens.

Bron: Kyvol

Vanaf de app kunt u de laadstatus van de stofzuiger zien, hoe lang hij al bezig is met zijn huidige cyclus en zelfs de kaart bekijken die de E31 opbouwt terwijl hij door uw huis zwerft – wat ook een handig hulpmiddel is als u wilt weten waar hij halverwege de cyclus is en hoeveel vierkante meter hij heeft bestreken.

In termen van statistieken kun je ook de status van vervangbare onderdelen zien onder het gedeelte ‘verbruiksartikelen’, voor zaken als de zijborstel en het schoonmaakdoekje, evenals de optie om Cybovac een naam te geven. “Waarom zou je de stofzuiger een naam willen geven?” vraag je je misschien af; want de app is ook de plek waar je Google Assistant of Amazon Alexa stembediening in kunt trekken.

Hoewel dit alleen echt goed is om de E31 te starten en te stoppen, voelt het beslist Jetsons aan om je robotstofzuiger te vertellen om een bocht door het huis te nemen.

Levensduur batterij

Wat de levensduur betreft, heeft de E31 tussen 6 en 6,5 uur nodig om volledig op te laden, wat tot 150 minuten schoonmaaktijd belooft. Natuurlijk varieert de levensduur afhankelijk van aspecten zoals vloeroppervlak, zuigkrachtniveau, vierkante meters, enzovoort.

Tijdens een autosessie van een uur, met zuigkrachtniveau twee, waarbij ongeveer 55 m² laminaat, tegels en een set vloerkleden en kokosmatten werd schoongemaakt, keerde de Cybovac terug naar het laadstation met nog 53% lading in de cellen.

Het oplaadniveau is zichtbaar op de bovenkant van de E31 op basis van de kleur van de achtergrondverlichting van de aan/uit-knop. Blauw betekent voldoende lading, oranje betekent dat ze op beginnen te raken en knipperend rood is kritiek.

Prijs & beschikbaarheid

U kunt de Cybovac E31
rechtstreeks bij Kyvol in de VS, Duitsland of Japan, voor US$279/€299,99/¥27,999 of u kunt hem kopen op
Amazon in andere markten, waaronder het VK voor £279,99.

Verdict

De E31 is misschien niet zo krachtig als duurdere alternatieven, zoals de
Ecovacs Deebot Ozmo 920 of de
Roborock S6 Max V, maar voor de prijs krijgt u een capabele machine die geen betutteling nodig heeft en een indrukwekkende functieset heeft, ondersteund door een solide app-ervaring.

Lees de volgende:
Beste robotstofzuigers 2020

Specs

Kyvol Cybovac E31: Specs

 • Tot 2200pa zuigkracht
 • Tot 150 minuten bedrijfstijd
 • Zijborstel (+1 reserve)
 • 600ml stofbak
 • Dweil functionaliteit
 • 300ml waterreservoir
 • Dweil (+1 reserve)
 • Automodus
 • Spot-modus
 • Randmodus
 • Tapijt Boost
 • Alexa/Google Assistent integratie
 • WiFi aangesloten
 • App gestuurd
 • Meegeleverde afstandsbediening (met batterijen)
 • 6 ~ 6,5 uur oplaadtijd

Recent Content