Lavazza Jolie review


Lavazza heeft een reeks pod espressomachines. De Jolie is een van de kleinste en eenvoudigste. Lees verder om uit te vinden of dit de machine voor jou is.

Het ontwerp van de Jolie

De espressomachines van Lavazza behoren tot de aantrekkelijkste op de markt, maar de Jolie heeft een bijzonder uitbundige flair.

De geribbelde behuizing van zwart plastic doet denken aan een oude Citroen 2CV Truckette, de frontplaat is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren – zwart, wit en rood – en er is een glanzend verchroomde hendel die je naar beneden trekt om de pod te activeren, waardoor je een beetje barista-achtige interactie krijgt die het maken van een podkoffie een beetje authentieker maakt.

Aan de achterkant bevindt zich een transparant, cilindervormig waterreservoir van 600 ml.

Alles bij elkaar, is het een mooi stukje gereedschap.

Maar wees gewaarschuwd, hij is klein. Met slechts 33 cm diep, 13 cm breed en 21 cm hoog is de Jolie perfect voor een klein huishouden, een kamer in een B & B of een gedeelde woning, of elke andere plaats waar de ruimte beperkt is. Als u een pod koffiezetapparaat wilt dat meerdere gebruikers snel achter elkaar aankan, hebt u waarschijnlijk een grotere machine nodig.

In de doos

In de doos krijg je de machine met een 75cm stroomkabel en stekker, een snelstartgids, een garantiebewijs, een handleiding en een testerdoos met negen Lavazza koffiepads: zes gebrande (twee Qualita Rossa, twee Lungo Dolce, twee Delizioso), één cafeïnevrije (Dek Cremoso) en twee van de biologische koffie (¡Tierra! Bio).

Lavazza Jolie, gebruiksaanwijzingen en capsules

Prestaties

De watertank is afneembaar en heeft een lift-off deksel, zodat u de tank uit de kraan of ter plekke kunt vullen. Er zit een handige maximumlimiet aan de zijkant, zodat u niet te veel vult.

Lavazza Jolie waterreservoir

De lekbak is ook afneembaar, zodat u kunt kiezen uit een espressokop van 8 cm of een kop van 250 ml van 11 cm als u in een grotere mok wilt schenken om melk toe te voegen na de koffie.

De Jolie heeft één knop aan de bovenkant van de machine. Druk erop om het apparaat aan te zetten, druk er nog een keer op om de koffie te laten lopen, en druk er nog een keer op om de afgifte te stoppen. Er is geen uit-knop, dus het kan zijn dat u het apparaat aan het stopcontact moet uitzetten, hoewel het uiteindelijk automatisch zal uitschakelen.

U moet de machine schoonmaken voordat u uw eerste koffie zet. Het is een eenvoudig proces. Vul het reservoir tot het maximum, steek de stekker in het stopcontact en druk op de knop. Wanneer het 35 seconden verwarmd heeft, druk je opnieuw op de knop, en laat je 500ml water door de machine lopen in een kopje – je zult het kopje waarschijnlijk halverwege een keer moeten legen. Wanneer u 500 ml hebt bereikt, drukt u nogmaals op de knop om het apparaat te stoppen.

Wat het geluid betreft, is er een lichte brom tijdens het werk en een beetje trilling, maar niets opmerkelijks voor een machine van dit type.

Na de voorreiniging kunt u aan de slag.

Gebruik van de Jolie

Om koffie te zetten, til je de chromen hendel op en plaats je een capsule in de gleuf aan de voorkant van het apparaat. Trek vervolgens de hendel weer omlaag om de capsule te vergrendelen, plaats een kopje onder de uitgifte-uitloop en druk nogmaals op de knop.

De chromen hendel van de Jolie

Als je de gewenste hoeveelheid koffie hebt afgegeven, druk je een derde keer op de knop om de afgifte te stoppen.

Omdat de Jolie geen voorinstellingen voor de afgifte heeft, moet je experimenteren om te bepalen hoeveel water je wilt gebruiken. Je kunt ook niet weglopen terwijl de koffie wordt afgegeven, want hij stopt niet vanzelf.

De Jolie afgifte

Om nog een kopje te maken, til je gewoon de hendel op, waardoor de gebruikte peul in de gebruikte peullade achter de lekbak valt, en plaats je vervolgens een nieuwe peul. Wees voorzichtig; duw de nieuwe capsule niet met uw vinger in de gleuf, want u kunt hem per ongeluk recht in de capsule lade duwen.

In de lade passen ongeveer vijf gebruikte pods, dus, nogmaals, je zult ergens anders moeten zoeken als je een machine wilt die op zijn best is bij constant gebruik.

We probeerden eerst de cafeïnevrije Dek Cremoso, en het resultaat was geweldig. Een donkere koffie met een dikke crema bovenop, het had een perfecte Guinness presentatie en de geur was heerlijk. De smaak was rijk, intens, prikkelde elk deel van je tong, en het kopje residu was indrukwekkend. Alles bij elkaar was het opmerkelijk voor een decaf en uitstekend voor een pod koffie.

Vervolgens probeerden we de Lungo Dolce, en merkten de geur van bloemen en gedroogd fruit op. Het resultaat was opnieuw uitstekend: donker, geweldige crema, en een koffieshock in de mond.

We denken dat het mogelijk is dat zo’n intense koffie ontstaat doordat de Jolie een reeks gaatjes in een koffiepad maakt, in tegenstelling tot sommige andere machines die maar één gaatje maken. Meerdere naaldjes water in de koffiepad lijken een rijker en intenser brouwsel op te leveren, omdat het hete water de droge gemalen koffie op verschillende punten tegelijk raakt.

Gaten in een capsule

Toen we meer capsules probeerden, bleven we onder de indruk van de kwaliteit. De Jolie, in combinatie met Lavazza pods, maakt een van de beste pod koffie die we hebben getest.

Lavazza Pods

De echte bonus van de Jolie en het Lavazza pod systeem zijn de “eco-caps” van het merk.

Deze capsules zijn industrieel composteerbaar. In het Verenigd Koninkrijk kunt u ze in de afvalbak voor voedselrecycling van uw gemeente deponeren, maar niet in de compostbak voor uw eigen tuinafval. Voor iedereen die zich zorgen maakt over de milieu-impact van een pod-koffiesysteem is dit een buitengewone zegen, en het maakt het bestellen van recycling-zakken en het terugsturen van gebruikte pods via een koerierdienst overbodig.

Lavazza maakt zeven soorten koffiepads. Voor gemalen gebrande espressokoffie is er Qualita Rossa, Intenso, Passionale, Delizioso, en Lungo Dolce. Zoals hierboven vermeld, is er ook een cafeïnevrije koffie, Dek Cremoso, en een biologische koffie genaamd ¡Tierra! Bio.

Maar als u op zoek bent naar een pod systeem dat uw favoriete koffiezaak siroop koffie zal recreëren met een druk op een knop, zou u waarschijnlijk meer genieten van
een Nescafe Dolce Gusto machine meer.

Prijs en beschikbaarheid

Als u de Jolie, of een andere van Lavazza’s pod machines wilt, is er een andere optie dan er een voor de volle prijs te kopen. Lavazza heeft een abonnement: neem een capsule-abonnement en u kunt een van de machines krijgen voor £1 (of de Voicy voor £50), wat u een besparing oplevert van £100-£200, afhankelijk van welke machine u kiest. De deal is met tussenpozen beschikbaar. Op het moment van schrijven is hij van kracht. U kunt
meer te weten komen op de Lavazza site.

Wij hebben de Jolie in het wit getest, maar hij is er ook in het rood en zwart. De Jolie is overal
verkrijgbaar voor ongeveer £95. Het is de tweede meest budgetvriendelijke optie van het merk, na
de Tiny, die rond de £50 kost.

Als je een groter budget hebt, de Jolie & Milk heeft een automatische afgifte voor een espresso of lungo maat, plus een handige melkopschuimer voor cappuccino’s. Hij is
verkrijgbaar voor £169.

We hebben ook getest en beoordeeld
de Idola met groter volume en de
Desea, die automatisch cappuccino’s, latte’s en meer maakt. Er is ook
de slimme Voicy, die een ingebouwde Alexa-speaker heeft.

Verdict

De Lavazza Jolie is een geweldig klein koffiezetapparaat dat het midden houdt tussen het gemak van een pod-systeem en een uitstekende espresso.

Oké, Lavazza maakt geen amandel vanille latte pods of biedt een warme chocolademelk assortiment, maar als je een pure koffie hoofd, je bent een klein huishouden, en je hebt niet de tijd om gedoe met het laden en tampen van een portafilter, kun je niet te ver mis gaan met de Jolie. En omdat de pods recyclebaar zijn, is dit een handige en milieuvriendelijke machine.

Het is een winnaar in ons boek.

Als u meer koffiemachine opties wilt, kijk dan eens naar onze round-up van
de beste koffiemachines die we hebben getest.

Specs

Lavazza A Modo Mio Jolie: Specs

  • 1.250 watt
  • 0,6 liter waterreservoir
  • 3,4 kg
  • Alleen espresso

Recent Content