LG brengt InstaView tech & ThinQ recepten naar zijn ovens


LG heeft op CES 2022 zijn InstaView Double Oven Gas Slide-in Range onthuld.

Het merk debuteerde eerder zijn InstaView-technologie in zijn assortiment koelkasten, die een glazen paneel hebben dat in één deur is ingebouwd. Wanneer tweemaal op het paneel wordt geklopt, wordt het verlicht en wordt de inhoud van de koelkast getoond, zodat de gebruiker kan rondkijken zonder de koude lucht te laten ontsnappen.

Verwissel koude voor warme lucht en het principe is hetzelfde in de nieuwe ovenreeks. Klop op de ovendeur en u kunt zien hoe het met uw voedsel gesteld is, zonder het kookproces te verstoren of elektriciteit te verspillen.

Dit betekent natuurlijk wel dat je je ovendeur schoon genoeg moet houden om er doorheen te kunnen kijken, dus het is handig dat het assortiment is uitgerust met de nieuwe EasyClean-technologie voor lage temperaturen, naast een standaard zelfreinigingscyclus voor hoge temperaturen.

De nieuwe ovens maken ook verbinding met LG’s ThinQ-app, en zullen de eerste zijn die integreren met de gloednieuwe ThinQ-receptenservice, waarvoor LG een samenwerking is aangegaan met
SideChef.

In essentie zullen de functies van de app, inclusief de nieuwe receptenservice, gebruikers hun winkel- en kookproces laten stroomlijnen en vereenvoudigen. Kies uit een van de 10.000 recepten die beschikbaar zijn in de bron en elke fase van het proces kan worden geautomatiseerd, van het toevoegen van ingrediënten aan een boodschappenlijstje – dat in-app kan worden besteld bij Amazon Fresh of Wal-Mart – tot het kiezen van kookprogramma’s en het aanzetten van de oven.

De app bevat nu ook de ‘Scan to Cook’-functie, mogelijk gemaakt door het in Boston gevestigde
Foodspace Technology uit Boston, waarmee een smartphone kan worden gebruikt om streepjescodes of QR-codes op diepvriesproducten en kant-en-klaarmaaltijden te scannen. De kookinstructies verschijnen in de app en de kooktijd en -temperatuur worden naar de oven gestuurd. Het enige wat de gebruiker hoeft te doen, is zijn voedsel in de oven te stoppen en te wachten op een waarschuwing van de app dat het klaar is.

ThinQ app opent naar recept voor oven

De ovens bevatten LG’s nieuwste convectietechnologie, ProBake Convection, waarmee snel kan worden gekookt zonder voorverwarmen, evenals luchtfrituren en luchtsous-vide kookmodi.

De lancering van de oven gaat gepaard met een nieuwe over-the-range magnetron. De nieuwe ovens zijn reeds
in de VS te koop bij LG, met prijzen vanaf 1.799 dollar voor toestellen met InstaView. Het is nog niet bekend of de ovens uiteindelijk ook in Groot-Brittannië te koop zullen zijn.

Om te zien wat wij vonden van de LG InstaView Door-in-Door koelvriescombinatie, die ook een gemakkelijk toegankelijk compartiment heeft voor je meest bereikbare snacks en drankjes,
bekijk onze hands-on review.

Recent Content