LG GBB62PZGFN 70/30 koelvriescombinatie review


Het eerste wat opvalt aan deze LG 70/30 koelvriescombinatie is dat hij extreem hoog is. Met een onstuimige hoogte van 208 cm is dit model een slanke, zilveren toren. En het is zeer glanzend, met een afwerking van licht, glanzend staal.

Dit apparaat zou goed passen in een roestvrijstalen, witte of tweekleurige keuken waar vloerruimte kostbaar is, maar een behoorlijke opslagcapaciteit van vitaal belang – dit model is tenslotte dieper (68,2 cm) dan het breed is (59,5 cm). En met een 70/30-verdeling tussen koelkast en vriezer zou dit model goed passen in een huishouden waar vers voedsel belangrijker is dan diepvries.

Hij is ook ongelooflijk licht, 78 kg. Geen team van twee personen zal moeite hebben om dit model op zijn plaats te manoeuvreren, ondanks zijn hoogte. En u kunt de deuren omkeren zodat ze optimaal in uw ruimte passen.

Maar zoals met alle mooie dingen, is er een schaduw. Het bovenste schap van de koelkast is 180 cm, of 5’9, vanaf de vloer; het bovenste deurrek is 185 cm, dus ruwweg 6’1, vanaf de vloer. Kinderen zullen moeite hebben om op deze hoogte opgeslagen voedsel te bereiken zonder iets om op te staan – net als kleinere volwassenen. Als u kleiner bent dan gemiddeld, moet u een voetenbankje naast uw koelkast zetten.

De glanzende afwerking is ook gevoelig voor vingerafdrukken, dus als je daar last van hebt, moet je een stofdoek bij de hand houden.

Geluidsniveau

 • 36dB bedrijfsvolume
 • Open-deur alarm

Als dit apparaat al geluid maakt, dan konden we het niet horen. LG beweert dat het apparaat een geluidsniveau van 36dB heeft, wat ongeveer halverwege een fluistering en een computer ligt, maar dat lijkt ons aan de hoge kant. LG wijst op zijn Inverter Linear Compressor – met maar liefst tien jaar garantie – om de stille werking van het toestel en zijn uitzonderlijk lage energieverbruik te verklaren.

Als je de deur langer dan een minuut open laat staan, klinkt er een deuralarm met drie parmantige, tweetonige piepjes. Maar ze zijn tamelijk stil – een beetje zoals een horlogealarm.

En de deuren slaan niet terug, hoe vaak je ook tikt of slaat. De deur van de koelkast lijkt zacht te sluiten, terwijl de deur van de vriezer een geruststellende plof geeft wanneer hij sluit.

Lopende kosten

 • 215 kWh/jaar energieverbruik

Dit LG model valt in energieklasse D (A+++ in het ratingsysteem van voor maart), en LG zegt dat het totale jaarlijkse energieverbruik 215 kWh/pa is. Volgens mijn berekening zijn dat bedrijfskosten van ongeveer £31 per jaar, hoewel dit afhangt van uw betalingsregeling, leverancier en waar u woont in het VK.

Als je bedenkt dat dit apparaat 384 liter aan boodschappen kan bevatten, is deze verhouding tussen energieverbruik en aantal liters een van de beste die we ooit hebben gezien. Als u op zoek bent naar een eco-model, zou dit apparaat op uw lijst moeten staan.

Digitaal touchscreen

 • Digitale touchscreen bediening

U bedient de koelkast en de vriezer via een digitale touchscreen strip die op het bovenste frame van de koelkastkast zit. Het is een hoge plaatsing, en moeilijk te zien en te bereiken voor kleinere personen.

Touchscreen

Maar het is eenvoudig. Druk op het verlichte temperatuurnummer en je kunt kiezen tussen -15C, -17C, -18C, -20C of -23C voor de vriezer, en 7C, 5C, 3C, 2C of 1C voor de koelkast. Er is een snelvries- en een snelkoelfunctie, waarmee u snel een grote hoeveelheid goederen kunt invriezen of koelen – snelvriezen is bijvoorbeeld goed om snel veel ijs te maken.

En er is ook een milieuvriendelijke modus, die de vriezer instelt op -15C en je koelkast op 7C als je op vakantie gaat of de koelkast een tijdje niet zult gebruiken.

Afkoelen en opwarmen

 • Voedsel blijft 19 uur bevroren in geval van stroomuitval

We ontdekten dat het 90 minuten duurde om 2C te bereiken in de behuizing van de koelkast, 4C in de deur van de koelkast en -18C in alle zones van de vriezer: een behoorlijk indrukwekkende prestatie in een Britse hittegolf met een atmosferische temperatuur van 28C. We zagen ook consistente temperaturen in de verschillende zones van de koelkast, wat waarschijnlijk een resultaat is van LG’s DoorCooling+ technologie die luchtopeningen aan de voorkant van de koelkast plaatst om te helpen een constante temperatuur te behouden.

LG vermeldt een temperatuurstijgingstijd van 19 uur in het geval van een stroomstoring, wat in lijn was met onze test.

Binnenverlichting

Een heldere witte LED-strip van 16 cm bij 3 cm die in de bovenkant van de koelkast is aangebracht, verlicht de binnenkast. De strip is ongeveer een derde van de hele breedte van de kast, dus hij verlicht de binnenkant goed. Bij dit model krijg je geen vriesvakverlichting, maar die heb je waarschijnlijk ook niet nodig, aangezien dit een 70/30 constructie is en er maar drie vriesladen zijn.

Koelkast inhoud

 • Koelkast met een inhoud van 277 liter

De koelkast heeft een inhoud van 277 liter, wat neerkomt op 14 zakken boodschappen. LG verdeelt dit cijfer in 233 liter voor de schappen en 44 liter in de koelladen, zodat je ruimte hebt voor elf zakken boodschappen verdeeld over de vier glazen schappen, waarvan er één de afdekking vormt van de Moist Balance Crisper lade.

Koelkast interieur

Onder het bovenste schap bevindt zich een wijnrek dat plaats biedt aan vijf flessen; u kunt dit verwijderen en het bovenste schap een paar centimeter naar beneden en het tweede naar boven bijstellen als u de ruimte wilt herverdelen, hoewel u de andere twee schappen niet kunt bijstellen.

Een waarschuwing: zoals hierboven vermeld, is de bovenste plank 5’11 hoog en het wijnrek is ook vrij hoog. Om u een idee te geven, het laagste schap van de koelkast is borstbeenhoogte voor iemand die 1 meter 80 is. Dit is geen gemakkelijk apparaat voor de tengere mensen onder ons om te gebruiken.

Het apparaat wordt geleverd met twee eierbakjes met elk ruimte voor acht eieren.

Lades en dozen

De koelkast heeft twee laden: een Fresh Moist Crisper voor uw fruit en groenten, en een Fresh Converter met een mechanische schuifregelaar om de temperatuur en vochtigheid te kiezen, afhankelijk van of u vlees, vis of groenten wilt bewaren.

Interessant is dat de Moist Balance Crisper een innovatief deksel heeft met een rasterpatroon om de vochtigheid optimaal te houden; dit deksel wordt in de onderkant van het rek geschoven en ziet eruit als een vel bobbelig plastic.

We vonden dat dit werkte, in die zin dat onze fruit- en groentestukken droog bleven, en dat er geen groentesap op de bodem van onze testbakken terechtkwam, maar het rasterinzetstuk leek een beetje fragiel, en we vroegen ons af of het misschien per ongeluk zou kunnen breken. De Fresh Converter lade hield fruit en groenten heel vers wanneer die optie geselecteerd was.

LG zegt dat er 44 liter aan boodschappen in deze twee lades past, of twee tot drie zakken supermarktboodschappen. Wij berekenden dat de Crisper ongeveer 15,3 liter geeft, terwijl de Fresh Converter ongeveer 24,3 liter geeft, wat in de buurt lijkt te komen van LG’S schatting.

Vochtig evenwicht crisper

De Crisper alleen al bevatte één ijsbergsla, twee kleine veldsla, acht middelgrote paprika’s, drie courgettes en een zakje peultjes, en had nog ongeveer 40% van de ruimte over.

Deur opslag

De deur van de koelkast heeft vier rekjes: allemaal niet-verstelbaar. Het onderste rek biedt plaats aan vier glazen supermarkten, of vijf traditionele glazen flessen van een halve liter. Het tweede rek biedt ook plaats aan vijf traditionele glazen flessen van een halve liter, hoewel dit rek niet hoog genoeg is voor vier flessen uit de supermarkt. In de bovenste rekken passen negen pakjes boter van 250 gram.

Het is behoorlijk, maar nogmaals, let op: het bovenste rek is 6’1 van de vloer.

Diepvriezer

 • 107 liter vriescapaciteit

Je hebt ook een behoorlijke opslagcapaciteit in de vorstvrije vriezer.

Interieur vriezer

Met een inhoud van 107 liter, of iets meer dan vijf boodschappentassen, konden we in de middelste lade 4,5 kg diepvriesgroenten kwijt. Er zijn ook nog twee andere laden, hoewel de onderste lade niet zo diep is als de bovenste twee.

Omdat je bij dit model geen integrale ijsmaker hebt, krijg je van LG een ice caddy: een doos met een ijsblokjeslade bovenop die vijftien blokjes maakt. Hij is niet zo omvangrijk als de caddy’s van andere merken, zodat hij de lade waarin je hem opbergt niet domineert.

Wat opvalt aan de vriezer in dit apparaat is dat u een ijzige tocht door de kast voelt stromen vanuit de ventilatieopeningen aan de achterkant om de temperatuur gelijkmatig te houden.

Range

Als u op zoek bent naar een
combi koelkast met vriesvak, dan is LG’s assortiment er in een aantal afwerkingen:
mat zwart,
echt roestvrij staal en donker grafiet, evenals het
glanzend stalen model dat we hebben getest, hoewel je in sommige gevallen een meerprijs betaalt voor de afwerking en een aantal extra functies. De 481L
model in donker grafiet kost echter slechts 499,98 pond.

Sommige van de duurdere modellen hebben een “Fresh Balancer” lade in plaats van de Moist Balance crisper, waar u de vochtigheid kunt instellen, afhankelijk van of u fruit of groenten in de lade wilt bewaren. Ze kunnen ook voorzien zijn van een uitklapbaar rek, zodat u grotere dan gemiddelde items kunt bewaren.

Prijs en beschikbaarheid

De LG GBB62PZGFN is overal verkrijgbaar in het Verenigd Koninkrijk en is scherp geprijsd voor een apparaat van hoge kwaliteit. Op het moment van schrijven, is de beste prijs die we kunnen vinden van
John Lewis, die het apparaat verkoopt voor £ 649,99.
Amazon UK heeft het geprijsd op £652.96. Hij is ook verkrijgbaar bij
Marks Electrical voor £679.

LG GBB62PZGFN

Hij is niet verkrijgbaar in de VS, waar het dichtstbijzijnde model de
LG LBNC15231V, die een aantal van dezelfde functies deelt. Het is momenteel te koop op de LG site voor $1,169.

Verdict

De LG GBB62PZGFN is een goed geprijsd apparaat van hoge kwaliteit. Als je een koelkast met vriesvak nodig hebt met een kleine voetafdruk en een behoorlijke capaciteit, kun je niet ver mis gaan met dit LG apparaat – vooral als je een lang huishouden bent. Het ziet er geweldig uit, heeft een wijnrek voor vijf flessen, plus de optie om de temperatuur van de fruit- en groentelade te wijzigen. Het houdt ook alles gelijkmatig koel – plus de compressor heeft tien jaar garantie. Hij is vrijwel geluidloos, dus het is een goede keuze voor open huizen.

Maar het probleem is de toegankelijkheid. Kinderen kunnen niet bij de spullen op de bovenste planken en zelfs kleinere volwassenen zullen het moeilijk hebben. Dus als je een gezin hebt en genoeg ruimte in je keuken, geef je misschien de voorkeur aan een Amerikaanse stijl of een multi-deurs die minder dan 180 cm hoog is.

Voor meer koelvriescombinaties, bekijk
ons overzicht van de beste koelvriescombinaties die we hebben getest.

Specs

LG GBB62PZGFN 70/30 koelkast met vriesvak: Specs

 • Energie waarde: D
 • Afmetingen: 2030mm x 682mm x 595mm
 • Geluidsniveau: 36dB
 • Jaarlijks energieverbruik: 215kWh
 • Totale capaciteit: 384 netto liter
 • Koelkast inhoud: 277L
 • Vriezer inhoud: 107L
 • Vorstvrij: ja
 • Omkeerbare deur

Recent Content