LG neemt het op tegen Dyson met zijn PuriCare AeroTower


LG lanceert op CES een nieuw apparaat: de PuriCare AeroTower. Het is een drie-in-een huishoudelijk apparaat dat de lucht kan zuiveren, verwarmen en koelen. Het is al een Innovation Awards Honouree op CES 2022.

Het is lang en taps, met een tang-achtige vorm. Het toestel maakt gebruik van het Coanda-effect om de luchtstroom te sturen, net zoals Dyson deed met zijn Airwrap-styler. De diepe V-vorm lijkt een integraal onderdeel te zijn van de manier waarop de luchtstroom wordt gecreëerd, LG noemt het “Air Valley” technologie.

De AeroTower is blaasloos, en levert een luchtstroom van 360 graden in drie verschillende modi: verwarming (alleen beschikbaar op sommige modellen), ventilator (met 10 verschillende intensiteitsinstellingen) en diffusie, die gezuiverde lucht laat circuleren.

Hij heeft een True HEPA-filter om alle deeltjes tot 0,3 micron op te vangen, maar hij is ook uitgerust met UVC-lichttechnologie om bacteriën te doden voordat ze in de lucht kunnen circuleren.

LG AeroTower

De luchtkwaliteit in huis is sinds het begin van de pandemie van toenemend belang voor mensen. De gemiddelde mens brengt 90% van zijn tijd binnenshuis door, maar gewoonlijk wordt die tijd verdeeld tussen thuis en kantoor, de bioscoop, winkels, restaurants, pubs en bars. De laatste jaren is dat niet meer het geval, waardoor consumenten zich meer bewust zijn geworden van de luchtkwaliteit in huis en bereid zijn te investeren in producten om die te verbeteren.

Lyu Jae-cheol, President van LG’s Home Appliance & Air Solution Company, zegt dat de AeroTower is “ontworpen met de huidige home lifestyle trend in gedachten”.

Dat is duidelijk het geval in het feit dat hij duidelijk op design is gericht en wordt geleverd in twee interieurvriendelijke kleurstellingen: zilver en beige. Maar ook in zijn extreem stille, 23dB werkend volume in slaapstand.

LG AeroTower

Zonder bladen? Design-gestuurd? Coanda-effect? 3-in-1? Dit zijn allemaal concepten die we associëren met Dyson’s luchtbehandelingstechnologie voor thuis. De AeroTower begeeft zich duidelijk op het terrein dat voorheen door Dyson werd gedomineerd en het zal interessant zijn om te zien hoe hij het gaat doen.

LG heeft nog niet gezegd wanneer de AeroTower te koop zal zijn, noch hoeveel hij zal kosten, maar we zullen dit artikel updaten zodra we meer weten.

Om te zien wat we vonden van Dyson’s gelijkaardige productaanbod, bekijk onze review van de
Dyson Pure Hot + Cool. Of krijg wat
tips over hoe u de luchtkwaliteit in uw huis kunt verbeteren.

Recent Content