LG’s nieuwe stofzuiger leegt zichzelf, zodat jij dat niet hoeft te doen


Vroeger noemde je je stofzuiger gewoon Henry of Hetty en was je er klaar mee. Maar nu, in de eindtijd, wanneer kinderen dingen heten als X Æ A-12, moet je voor iets uitgebreider gaan. Zoals CordZeroThinQ A9, misschien. En dat is precies wat LG heeft gedaan.

Maar wat LG mist in de kunst van de treffende nomenclatuur, maakt het goed in ultra-lazy tech innovatie. Omdat het belangrijkste kenmerk van de CordZeroThinQ A9 is dat, wanneer het teruggeplaatst wordt in het oplaadstation, de afvalbak automatisch geleegd wordt.

We hebben iets soortgelijks gezien – hoewel niet zo geïntegreerd – met
Samsung’s Powerstick Jet. De stofzuiger kan worden gebruikt in combinatie met het
Clean Station, dat in wezen een zuigbak is.

Als je klaar bent met stofzuigen, steek je de Powerstick Jet in de bovenkant van het Clean Station en het stof wordt eruit gezogen en opgevangen in een grote zak binnenin. Dit maakt het een goede optie voor mensen die een stofzuiger zonder stofzak willen, maar niet geconfronteerd willen worden met de onvermijdelijke stofwolk in hun gezicht wanneer ze de stofzuiger in een open keukenemmer legen. De zuigkracht betekent dat stof ook zeer efficiënt wordt verwijderd, dus u hoeft niet rond te porren om stukjes los te maken.

(Het Clean Station gloeit ook blauw en klinkt als een straalmotor als het aan het werk is. Dit is ofwel cool, ofwel niet cool, afhankelijk van hoe je over dat soort dingen denkt).

Maar hou je vast, want als je je Powerstick Jet hebt geleegd, moet je hem weer op zijn standaard zetten en en de stekker in het stopcontact steken om op te laden. Zo verspil je kostbare seconden die je beter aan het bedenken van betere namen voor stofzuigers kunt besteden.

Om eerlijk te zijn, het is meer dan mogelijk om je stofzuiger gewoon in het stopcontact te steken en te vergeten hem op te laden. Sommige stofzuigers, zoals
de Roidmi X30 Pro, komen met een handig klein magnetisch oplaadstation. Het is een kleine schijf die je aan de muur bevestigt, die je stofzuiger automatisch oplaadt wanneer je hem in het dock plaatst. Maar niet alle merken hebben gecombineerde docks en laders, hoewel dat wel een ding zou moeten zijn.

De LG CordZeroThinQ A9, echter, docks, laadt en wordt automatisch geleegd. Het dock biedt ook plaats aan de zes mondstukken en accessoires van de stofzuiger. Dit is nog een pluspunt, want tenzij u extreem georganiseerd bent, blijven stofzuigeraccessoires gewoon in een doos in een kast liggen en zijn ze te lastig om terug te vinden, waardoor u de gordijnen moet stofzuigen met een vloerzuigmond.

Van wat we kunnen zien van de CordZeroThinQ A9 en standaard (de enige foto die tot nu toe is vrijgegeven is degene hierboven), is het mooi ontworpen, en compleet met touchscreen bediening, maar het is een machtig stukje kit. Je hebt een stuk speciale ruimte nodig om het op te bergen.

Het wordt ook geleverd met een Power Mop hulpstuk, om harde vloeren schoon te vegen.

Er is nog niets bekend over de prijs, maar de bestaande
LG CordZero A9 stofzuiger kost $599 in de VS en we kunnen ons niet voorstellen dat de prijs in het VK lager zal zijn dan de gecombineerde kosten van de concurrerende Samsung Powerstick Jet (die een RRP van £599 heeft) plus het Clean Station (£199). Meer details worden verwacht op 11 januari.

Om te zien welke momenteel beschikbare stofzuigers wij het best beoordelen, bekijk onze round-up van
de beste stofzuigers die we hebben getest.

Recent Content