Lupe Pure snoerloze stofzuiger review


De Lupe werd in Bristol ontworpen door twee vloerverzorgingsexperts die het aanbod van de grote merken wilden verbeteren. Hun doel was om een krachtige, toekomstbestendige stofzuiger te maken die vriendelijker is voor het milieu door gewoon langer mee te gaan.

We hebben de Lupe op de proef gesteld.

Ontwerp & opstelling

De Lupe is een designgestuurde stofzuiger. De hoogwaardige ervaring begint al op het moment dat u de doos opent. Hij wordt zorgvuldig verzonden in een plasticvrije verpakking die zo is ontworpen dat hij perfect om de stofzuiger past.

Het is een ongewoon uitziende stofzuiger: wit met een gebogen lichaam, zwarte slangen en hulpstukken, en mintgroene accenten. Ik vind het leuk dat hij er niet probeert uit te zien zoals een huishoudelijk apparaat er traditioneel uitziet. Visueel heeft het meer gemeen met dure, ergonomische kantoortechniek.

De Lupe is duidelijk goed gemaakt: hij bestudeert, is stevig en alle onderdelen klikken in elkaar en komen gemakkelijk los.

In de doos krijg je de reiniger zelf (die uit drie delen bestaat), twee reserve-reinigingshulpstukken, en oplaadapparatuur. Hij wordt ook geleverd met drie landspecifieke stekkerverbindingen, zodat hij overal ter wereld kan worden gebruikt. Voor een RRP van bijna £700 voelt het echter niet als veel.

In de Lupe doos

Hij is gebouwd om lang mee te gaan, met onderdelen – inclusief de verwijderbare batterij – die kunnen worden verwisseld en vervangen, zodat de stofzuiger zelf nog jaren mee zou moeten gaan.

In één opzicht hebben de ingenieurs hun opdracht volbracht. De luchtstroomtechnologie van de Lupe is uitstekend. Zijn zuigkracht is misschien wel de beste van alle stofzuigers die we hebben getest. In combinatie met het slimme ontwerp van de rol (een sponsachtige rol vooraan, met daarachter een meer traditionele borstelige rol), zuigt de Lupe alles fantastisch op, van pluisjes tot grote en kleine afvalresten. Grotere stukken worden niet verstrooid en er blijft niets achter.

Hij is geweldig op de grond en zijn enige schoonmaakkwaal is dat hij niet zo goed dierenharen van bekleding haalt.

Ik vond ook dat er een probleem was met het wikkelen van haren op de tweede rol en op de kleine wieltjes van de stofzuiger, die snel verstopt raakten. Maar de tweede rol kan vrij gemakkelijk verwijderd worden om schoon te maken, wat een betere optie is dan de meeste stofzuigers bieden.

De Lupe heeft ook een uitstekende levensduur van de batterij. Hij is ongeveer even lang als de beste snoerloze stofzuigers op de markt, dat wil zeggen dat je een uur kunt schoonmaken in de eco-stand, een half uur op de medium stand en 15 minuten op de high stand. Wat anders is aan de Lupe is dat u de eco-stand kunt gebruiken voor het grootste deel van uw schoonmaakwerk – in tegenstelling tot de meeste andere snoerloze stofzuigers – dus een uur batterijduur is ook echt een uur schoonmaaktijd.

Als u dikke tapijten hebt en vindt dat uw gewone stofzuiger het vuil dat diep in de vezels zit niet goed genoeg opzuigt, kan de Lupe een goede optie voor u zijn.

Als u voornamelijk harde vloeren hebt, hebt u de zuigkracht van de Lupe waarschijnlijk niet echt nodig en vindt u de andere nadelen van het toestel misschien zwaarder wegen dan de voordelen. Het probleem is dat het apparaat, ondanks al zijn briljante specificaties, gewoon niet zo gemakkelijk in het gebruik is.

Lupe zijaanzicht

Optreden

De Lupe is een zware stofzuiger. Omdat hij zijn eigen gewicht draagt, zou hij lichter moeten aanvoelen dan sommige, zo niet de meeste, steelstofzuigers, maar dat vond ik niet het geval. Het was hard werken om hem over de vloer te duwen.

Aan de andere kant, als je stopt met schoonmaken, staat hij uit zichzelf rechtop, dus je hoeft hem niet ergens te stutten zoals je met een steelstofzuiger doet. En als je hem wilt opladen, steek je gewoon de stekker in het stopcontact. Een standaard of muurbevestiging is niet nodig.

Het is ook extreem luidruchtig, met een hoofdpijn veroorzakende hoge toon. Vooral op de hoogste stand klinkt hij als een straalmotor op helium. Gelukkig betekent de krachtige zuigkracht dat je de hoge stand niet vaak hoeft te gebruiken.

En hoewel de Lupe een uiterst effectief HEPA filter heeft en een redelijk grote stofbak van 1 liter (ter vergelijking, de Dyson V11 heeft slechts een inhoud van 0,76 liter), betekent de vreemde vorm van de stofbak dat je hem niet zomaar kunt openen en legen. Haren en stof raken verstrikt in hoeken en moeten handmatig worden verwijderd. Dit betekent dat dit apparaat, ondanks de effectieve stofopname en filter, geen goede keuze is voor mensen die gevoelig zijn voor stof.

Maar het is de handreinigingsmodus die de Lupe in de steek laat. Als handstofzuiger heeft hij een heel ander ontwerp dan de pistoolvormige stofzuigers die op dit moment de overhand hebben. Je hebt het lichaam van de stofzuiger en een flexibele slang voor het schoonmaken – wat betekent dat het gebruik ervan een klus is voor twee handen. Het komt erop neer dat u het (relatief zware) lichaam van de stofzuiger in één hand meeneemt, als een aktetas, terwijl u de slang in de andere hand gebruikt om schoon te maken. Dat is niet ideaal en het staat ver af van het punt-zuigsysteem dat de meeste andere converteerbare snoerloze stofzuigers bieden.

Lupe's handbediende modus

Ja, je kunt hem onderweg op een oppervlak zetten, maar hij staat verticaal en de korte slang betekent dat je hem waarschijnlijk zult omstoten. In beide gevallen zult u niet veel manoeuvreerruimte hebben – en manoeuvreerruimte is eigenlijk het hele punt van een snoerloze.

Omschakelen van rechtop naar handheld gaat ook niet meteen. Eerst moet je de hoofdreinigingskop eraf halen. Dan neem je de steel eruit. U kunt de steel bevestigen aan de slang aan de voorkant van de behuizing voor het reinigen van plafonds (met een reinigingsgereedschap aan het uiteinde), of een reinigingsgereedschap rechtstreeks aan de slang bevestigen.

Het is gewoon niet een geweldige oplossing en je zult waarschijnlijk uiteindelijk een tweede handstofzuiger willen voor het snel schoonmaken van vlekken, planken, banken en bekleding.

Prijs & beschikbaarheid

De Lupe heeft een RRP van £699, hoewel hij momenteel te koop is voor £599. Dit plaatst hem precies in de markt van de luxestofzuigers, op een vergelijkbaar prijspunt als – en concurrerend met – types als
de Dyson V11,
Miele’s TriFlex en
Samsung’s Powerstick Jet.

Het is momenteel
alleen verkrijgbaar op de Lupe website, maar het kan over de hele wereld verzonden worden.

Lupe vooraanzicht

Verdict

De Lupe is op papier zo goed dat ik nog steeds niet kan geloven dat ik er niet meer van vond. Maar hij maakt veel lawaai, is zwaar, het is een hele klus om hem op handbediening te zetten en in die modus is hij lastig in het gebruik. Het is absoluut een stofzuiger die prestaties boven comfort en flexibiliteit stelt.

Maar vergis u niet – dit is een krachtige en stevige stofzuiger. Als u op zoek bent naar een snoerloze stofzuiger ter vervanging van uw rechtopstaande stofzuiger, diepe tapijten hebt en nog dieper in de buidel tast, is de Lupe misschien toch iets voor u.

Om te zien welke stofzuigers we het best beoordelen, bekijk onze round-up van
de beste stofzuigers die we hebben getest.

Recent Content