Maak authentieke pizza zonder pizzaoven


Het enige wat je nodig hebt is een oven en een recept voor pizzadeeg. Voor het beste resultaat moet het pizzarecept dat u gebruikt, broodmeel (sterk wit meel) en gist bevatten. We geven geen recept op, want wat echt verschil uitmaakt voor de pizza is uw methode.

Het zit allemaal in het kneden

Als je de ingrediënten hebt gemengd, moet je een deegbal hebben. (Als dat niet zo is, en je hebt bijvoorbeeld een lichtgekookte zeebaars in je hand, dan lees je waarschijnlijk het verkeerde artikel). Bestuif uw handen en het oppervlak van uw aanrecht met bloem en begin te kneden. Het zou 8-10 minuten moeten duren, wat – als je het goed doet – een eeuwigheid zal lijken.

De aloude techniek is om de hiel van je hand in het deeg en van je af te duwen, dan het deeg dubbel te vouwen, het een kwartslag te draaien en het nog eens te doen. Wanneer uw deeg een consistente bal is die stevig begint te worden, stop dan. Uw deeg moet nog kleverig zijn, anders wordt de pizza knapperig en droog.

Aan de andere kant, tegen die tijd zijn je vingers zo sterk dat je net als Spider-Man een muur kunt beklimmen.

Bewijs je deeg

Als je echt een ongelooflijke pizza wilt, maak je je deeg van tevoren. Je recept moet gist bevatten, wat betekent dat je tijd moet vrijmaken om het deeg te laten rijzen. Als je klaar bent met kneden, bestuif je je deegbal met bloem, leg je hem in een kom, bedek je hem met huishoudfolie en leg je hem op een warme plek.

Laat het 1-2 uur rijzen, tot het in omvang verdubbeld is.

Haal het uit de kom en sla het deeg plat, zodat de CO2 vrijkomt en de gist wordt herverdeeld. Je kunt de deegbal gewoon een paar keer karatehakken om dit te doen.

Snijd het deeg vervolgens in porties en vorm er een bal van. Doe de porties deeg in Ziploc zakjes en leg ze in de koelkast. Je moet ze minstens drie uur laten staan, maar ze kunnen daarna nog tot drie dagen gebruikt worden.

Wanneer je het deeg uit de zakjes haalt, zullen ze luchtzakken bevatten. Probeer ze niet te breken als je het deeg uitrekt en je krijgt een ongelooflijke pizzatextuur.

Gebruik nooit een deegroller op pizzadeeg. Til uw deegschijf op. Begin in het midden en rek het zachtjes uit met de hand, ga dan naar buiten en draai het terwijl u bezig bent.

Verhoog de smaak met gearomatiseerde olie

Voordat je begint met het maken van de pizza, maak je een gearomatiseerde olie marinade. Doe wat extra vierge olijfolie in een kom en voeg wat fijngehakte knoflook, chilivlokken of verse, gescheurde basilicumblaadjes toe. Laat de olie staan terwijl je de pizza bereidt en wanneer het deeg klaar en gevormd is, bestrijk dan je marinade over de korst van je pizza.

Maak een goede tomatensaus

We zijn hier geen middeleeuwse boeren, die in een plas zitten en op een boomwortel knagen. Als je wilt dat je pizza naar pizza smaakt, gebruik dan geen passata of nog erger, tomatenpuree.

Maak een goede tomatensaus. Het is heel makkelijk om te doen, hoewel het 35 minuten zal duren. Leeg een blik tomaten in een pan. Voeg enkele eetlepels boter en een theelepel suiker toe. Dit zal de zure scherpte van de tomaten wegnemen. Pel een ui en snijd hem doormidden. Pel twee teentjes knoflook. Voeg deze toe aan de saus zoals ze zijn. Ze zitten er alleen in voor de smaak en u verwijdert ze als de saus klaar is.

Laat het een half uur sudderen op een heel laag vuurtje. Breek de tomaten met een lepel als de saus warm wordt.

Als de saus is ingedikt en de smaken van ui en knoflook heeft opgenomen, is je saus klaar om met een lepel op de pizza te worden gesmeerd. Doe dit vlak voordat hij de oven in gaat.

Bak je vleesbeleg lichtjes voor

Pizza toppings worden slechts licht voorgekookt, wat betekent dat je er geen rauw vlees op kunt leggen. Al het vlees dat je op je pizza wilt – tenzij het gepekeld vlees is, zoals pepperoni – moet voorgekookt zijn.

Zorg ervoor dat het veilig is om te eten, maar laat het lichtjes ondergaar, want het zal blijven opwarmen op de pizza. Als je een stuk perfect gekookt spek op je pizza legt voor hij in de oven gaat, krijg je een niet lekkere vulling van vuur en as.

Gebruik verse mozzarella en basilicum

Snijd de mozzarella in plakjes en snipper de blaadjes over je tomatensaus. Overdrijf niet met andere toppings, want die kunnen je pizza klef maken.

Maak een gevulde korst

Wist je dat je een gevulde korst pizza kunt maken? Nou, dat kan je. Dat betekent dat er geen reden is om ooit nog het huis uit te gaan, wat geweldig is want dat mag je niet.

Hier is hoe je het doet.

Maak je deegbodem iets groter dan je wilt (minstens 16 cm in doorsnede, zodat je aan elke rand 8 cm hebt).

Snijd mozzarella in dunne reepjes, en leg ze rond de rand van je pizza. Rol vervolgens de rand eroverheen en stop hem stevig in de bodem van het deeg. De sleutel tot de gevulde korst ervaring is ervoor te zorgen dat de kaas niet uitlekt over de pizza tijdens het bakken, dus zorg ervoor dat de binnenrand volledig is verzegeld. U kunt een beetje water op uw vingertoppen gebruiken om het zegel te helpen maken.

Het gerucht gaat dat Marmite een goede toevoeging is aan de kaas in de korst, maar probeer dat niet te doen als je indruk wilt maken op een pizzatraditionalist. Relaties zijn beëindigd door minder.

Kook je pizza in een zeer hete oven

Ik bedoel, echt heet. Hoe heet wordt jouw oven? Dat is ongeveer de temperatuur die je wilt.

Vergeet niet je oven voor te verwarmen lang voordat je pizza erin kan.

Zet je pizza op de juiste plek in je oven

Als je geen pizzasteen hebt, kun je het effect van een pizzasteen in je oven nabootsen. Een pizzasteen zorgt ervoor dat de bodem van de pizza zeer gelijkmatig bakt, waardoor hij echt knapperig wordt.

Om hetzelfde resultaat te bereiken, leg je je pizza op een vel bakpapier direct op de bodem van je oven.

Houd een oogje op je pizza terwijl hij kookt

Voor het beste resultaat, gebruik het raam van je oven. Doe de deur niet steeds open.

Deze pizza zal zeer snel gaar zijn. Verlaat de kamer niet. Omdat je zo’n hoge temperatuur gebruikt, zal je pizza binnen de minuut van perfect gaar naar verkoolde frisbee gaan en je zult hongerig en gebroken achterblijven.

Wil je meer lezen? Bekijk onze
tien keukenhacks voor beperkte voorraad en
tips voor het oplossen van problemen met de broodbakmachine.

Recent Content